Şimdi Ara

Arac kiralama boş senede imza? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
26.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yapmayın etmeyin ya. defalarca araba kiralayan biri olarak boş senede imza atmayın derim.özellikle istanbuldaysan çok fazla ve uyguna araç kiralayan yerler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extacy_85 -- 16 Haziran 2010; 20:27:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Bende bi kere kiralama zorunda kalmıştım.Herif kredikartı şifresini ,arkada yazan güvenlik kodunu istemişti.Hemen eve gelip kartı internet kullanımına kapattım.(zaten sanal kartla alış veriş yapıyordum).Zaten 1 ay sonra kartın tarihi geçti yenisi geldi.Allah bunların eline düşürmesin.

Sanal işlemler için değil,eskiden pos makinasının yaygın olmadığı dönemde manuel çekim vardı onun için istemiştir muhtemelen.

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Bir senedi (aslında senet değil, bono) imzalayın, bedel kısmını da boş bırakın.

Ardından o bonoyu bana verin.

Suyunuzu sıkacağımdan emin olabilirsiniz.

Bu konuyu bir görüşsek seninle?

• @Opt

PM attım.
  • arkadaşlar, budget ve avis'in dışında tavsiye edebileceğiniz araç kiralama firmaları var mı?

olumlu deneyimlerinizi burada paylaşırsanız birçok kişiye yardımı dokunacaktır...
  • Ozellikle gps ile otobanda aracın motorunu kilitleyip Motoru yakmışsın diyerek vatandaştan para alan çete yakalanmıştı

Oto Kiralama Firmasıyla Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi - Ankara
    07 Eylül 2009 Pazartesi 12:01

Reytingler.biz Puan, Reyting, Haber, Yorum, İstatistik, Link
    Ankara'da kurdukları araç kiralama firmaları aracılığıyla vatandaşları ve sigorta şirketlerini dolandıran şebekeye yönelik düzenlenen "Hasar" operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.

ANKARA (İHA) - Ankara'da kurdukları araç kiralama firmaları aracılığıyla vatandaşları ve sigorta şirketlerini dolandıran şebekeye yönelik düzenlenen "Hasar" operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin 7 ay süren takip ve çalışmaları sonucunda bazı kişilerin, kurmuş oldukları araç kiralama firmaları aracılığıyla sahte belge düzenleyerek ve anlaşmalı kazalar yaparak sigorta şirketlerinden haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Şebekenin ayrıca, araç kiralamak isteyen müşterilerden araç kiralama bedelini peşin aldıkları ancak kiralanan aracı müşteriye teslim etmedikleri,

müşterilerden teminat adı altında aldıkları senetleri müşterilere vermeyerek icra takibi başlattıkları, trafik kazası yapan az hasarlı araçların hasar oranını yüksek göstererek sigorta şirketlerini zarara uğrattığını belirlendi. Şebekenin ayrıca kiraya verdikleri araçları GPRS sistemi ile durdurarak arıza görüntüsü verdikleri tespit edildi. Bu yöntemle şebekenin anlaşmalı tamirhanelere aracı götürerek arazının müşteriden kaynaklandığını ileri sürmek suretiyle sözde tamir masraflarını müşteriye

ödettikleri tespit edildi. Ayrıca şebekenin hareket halindeki bir aracı GPRS ile durdurarak kaza yapmasına neden olarak müşterinin hayatını tehlikeye atmaktan bile kaçınmadıkları iddia edildi.

Müşterilerin kredi kartlarından bilgileri dışında fazla çekim yaptığı, müşterilerinin kredi kartı kart numaralarıyla internette bulunan sitelerden alışveriş yaptığı, sahte kimlik düzenlediği belirlenen şebekenin, usulsüzlüklere itiraz eden vatandaşları silah tehdidi ettiği ve bir müşteriye kefil olan bir vatandaşın da çete yüzünden evinden olduğu öğrenildi.

Yapılan tespitlerin ardından mali polisin eş zamanlı düzenlediği 'Hasar' operasyonunda, şebekenin elebaşı olduğu belirlenen Murat İ. ile birlikte Tolga T., Gürhan K., Tahal Işık K., Emrah K., Turhan İ., Mehmet N., Sinan K., Yusuf B., Mehmet A., Emre Ö., Bekir Koray Ç., Fatih S., Tolgahan S., Sezer B., Yalçın Y., Vahit P., ve Ayşe T. isimli zanlılar gözaltına alındı. Zanlılardan Ayşe T. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Zanlılara ait ev, işyeri, oto ve üstlerinde yapılan aramalarda suça konu çok sayıda tarihi-meblağı ve alacaklısı boş borçlunun adı ve imzası bulunan senet asılları, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, çok sayıda değişik çap ve ebatta fişek, 1 adet sustalı , bir adet sallama tabir edilen bıçak, 5 adet sahte kimlik, çok sayıda araca ait ruhsat fotokopileri, araç kiralama sözleşmeleri, araç GPRS cihazları, suçtan elde edildiği değerlendirilen 36 bin 430 TL, 302 ABD Doları, 325 Euro, sahte

motorlu araç trafik ve tescil belgeleri, ajandalar, değişik firmalara ait kaşeler ve çekler, 2 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet flash bellek ele geçirildi. Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

• Ben avisten kiralamıştım 1 ay önce inanılmaz memnun kaldım ilgi alaka süper işlemleri hemen yapıp aracı teslim ediyorlar vakit kaybettirmiyorlar çok memnun kaldım avis ve budgetten başka yerden araç kiralamayın özellikle mahalle arasındakilerden uzak durun
  • Ozellikle gps ile otobanda aracın motorunu kilitleyip Motoru yakmışsın diyerek vatandaştan para alan çete yakalanmıştı

http://www.haberciniz.biz/haber/oto-kiralama-firmasiyla-dolandiricilik-yapan-cete-cokertildi-ankara--691649.html

Oto Kiralama Firmasıyla Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi - Ankara
    07 Eylül 2009 Pazartesi 12:01

Reytingler.biz Puan, Reyting, Haber, Yorum, İstatistik, Link
    Ankara'da kurdukları araç kiralama firmaları aracılığıyla vatandaşları ve sigorta şirketlerini dolandıran şebekeye yönelik düzenlenen "Hasar" operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.

ANKARA (İHA) - Ankara'da kurdukları araç kiralama firmaları aracılığıyla vatandaşları ve sigorta şirketlerini dolandıran şebekeye yönelik düzenlenen "Hasar" operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin 7 ay süren takip ve çalışmaları sonucunda bazı kişilerin, kurmuş oldukları araç kiralama firmaları aracılığıyla sahte belge düzenleyerek ve anlaşmalı kazalar yaparak sigorta şirketlerinden haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Şebekenin ayrıca, araç kiralamak isteyen müşterilerden araç kiralama bedelini peşin aldıkları ancak kiralanan aracı müşteriye teslim etmedikleri,

müşterilerden teminat adı altında aldıkları senetleri müşterilere vermeyerek icra takibi başlattıkları, trafik kazası yapan az hasarlı araçların hasar oranını yüksek göstererek sigorta şirketlerini zarara uğrattığını belirlendi. Şebekenin ayrıca kiraya verdikleri araçları GPRS sistemi ile durdurarak arıza görüntüsü verdikleri tespit edildi. Bu yöntemle şebekenin anlaşmalı tamirhanelere aracı götürerek arazının müşteriden kaynaklandığını ileri sürmek suretiyle sözde tamir masraflarını müşteriye

ödettikleri tespit edildi. Ayrıca şebekenin hareket halindeki bir aracı GPRS ile durdurarak kaza yapmasına neden olarak müşterinin hayatını tehlikeye atmaktan bile kaçınmadıkları iddia edildi.

Müşterilerin kredi kartlarından bilgileri dışında fazla çekim yaptığı, müşterilerinin kredi kartı kart numaralarıyla internette bulunan sitelerden alışveriş yaptığı, sahte kimlik düzenlediği belirlenen şebekenin, usulsüzlüklere itiraz eden vatandaşları silah tehdidi ettiği ve bir müşteriye kefil olan bir vatandaşın da çete yüzünden evinden olduğu öğrenildi.

Yapılan tespitlerin ardından mali polisin eş zamanlı düzenlediği 'Hasar' operasyonunda, şebekenin elebaşı olduğu belirlenen Murat İ. ile birlikte Tolga T., Gürhan K., Tahal Işık K., Emrah K., Turhan İ., Mehmet N., Sinan K., Yusuf B., Mehmet A., Emre Ö., Bekir Koray Ç., Fatih S., Tolgahan S., Sezer B., Yalçın Y., Vahit P., ve Ayşe T. isimli zanlılar gözaltına alındı. Zanlılardan Ayşe T. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Zanlılara ait ev, işyeri, oto ve üstlerinde yapılan aramalarda suça konu çok sayıda tarihi-meblağı ve alacaklısı boş borçlunun adı ve imzası bulunan senet asılları, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, çok sayıda değişik çap ve ebatta fişek, 1 adet sustalı , bir adet sallama tabir edilen bıçak, 5 adet sahte kimlik, çok sayıda araca ait ruhsat fotokopileri, araç kiralama sözleşmeleri, araç GPRS cihazları, suçtan elde edildiği değerlendirilen 36 bin 430 TL, 302 ABD Doları, 325 Euro, sahte

motorlu araç trafik ve tescil belgeleri, ajandalar, değişik firmalara ait kaşeler ve çekler, 2 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet flash bellek ele geçirildi. Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezmi33 -- 16 Haziran 2010; 22:38:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QamiQaze

arkadaşlar, budget ve avis'in dışında tavsiye edebileceğiniz araç kiralama firmaları var mı?

olumlu deneyimlerinizi burada paylaşırsanız birçok kişiye yardımı dokunacaktır...

taksim de 1 günü 70 tl ye araç kiraladım. araçta çok temizdi.
  • bu bahsettiginiz firmalarda arac kiralama saatlerini kendimiz secebiliyormuyuz?

örnegin akşam 7 de alıp yarın akşam 7 de teslim etme gibi?
  • var tabi. zaten taksimdeki otellerin orda gec saate kadar acıklar.
  • Sakın ama sakın boş kağıda imza atmayın parmak basmayın. Bir ara imza atmak istemeyene barmak bas abi oda olur diyorlardı. Ayrıca bu tip merdiven altı firmaların araçları bakımsızdır, serseri mayın gibi gezer trafikte canını seven bu tip araçlara binmesin.
  • Boş senede imza atan,başına gelebilecekleri kabullenmiş demektir.
  • Merdiven altı oto kiralamacılardan uzak durun ve kesinlikle boş senet vermeyin. Çok mağdur gördüm. adamlar ocağınızı söndürüverirler...
  • sakın ha!
    asssla!!!!
    böyle amatörce, bireysel ve soygun düzeninde çalışan firmalardan uzak durun.
    bunlardan kiraladığınız araçla kaza yaparsanız, tamirde kaldığı hergün, sizden günlük kiralama bedeli alıyorlar.
    siz en iyisi AVİS, HERTZ, BUDGET, NATİONAL,....vb kurumsal şirketlerle çalışın.
    biraz daha fazla verin ama kafanız rahat olsun.
    ben en son haziran da nationalda dizel grande punto yu günlüğü 65 den kiralamıştım national dan.
    çok memnun kalldım, çok profesyonalca bir hizmet aldım
    ıssrarla kurumsal şirketleri tavsiye ederim.
  • Varsayki adam ortadan tüydü imzana kaç milyar yazıp mafyaya verdi. Mafya icraya da vermez.

Değil 80 liraya sana arabayı kiralasalar, aracı sana hibe etseler yine senet imzalanmaz.

3 kuruş için hayatınızı karartmanın manası yok.
  • Kesinlikle böyle bir işe kalkışma derim.
    Bu tarz insanların profesyonel olmadıkları zaten bu tavırlarından ortada. Allah korusun arabaya bir şey olsa senet ile seni süründürür.

Artık her sınıf arabanın kiralamasını yapan profesyonel firmalar var üç otuz paradan kar yapmak için bu tiplere işinizi emanet etmeyin.
  • Arkdaşlar forumda biri vardı, adam bu tip bir yerden kiraladıktan sonra, (boş senete de imza atmıştı) araba ile kaza yapmış(araç pert), arabanın değeri 6.000 TL kaza+sigorta+serviste yapma ücreti vs... adama 11.000 TL'ye mal olmuştu...

dikkat edin derim...
  • Gerçekten de hiç alınası riskler değil bunlar, profosyonel bir yer ile anlaşın.
  • Boş senede imza atmak demek, elinizdeki avucunuzdaki herşeyi , senedi verdiğiniz insanın insafına bırakmak demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

inter city nasıl çalışıyor bilen var mı?

bütün araçları güncel kasa

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.