Şimdi Ara

Arac kiralama boş senede imza? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
26.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyle istedigi rakami yazamaz senede.mahkeme sorar bu kadar paralik ne ticaret yaptiniz.alici nerde satici nerde.faturalar nerde.nakliye nerde.kisisel borcsa 8000 tl nin ustunue elden verilemez diye biliyorum.arac kiralamanin belli bir sozlesmesi vardir belli tarihler arasindaki trafik cezalari,maddi hasarlar musteriye aittir diye.senetle araba kiralamanin tek riski senet degildir zaten araba calinti vs de olabilir.evraklarinda bir sorun olabilir.arac sahibi senedi kaybederse nolacak onun garantisini nasil vericek beyefendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

inter city nasıl çalışıyor bilen var mı?

bütün araçları güncel kasa

Çok iyiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

inter city nasıl çalışıyor bilen var mı?

bütün araçları güncel kasa

yazık olmuş adama be
  • uzak durun bence. Profosyonel çalışan kurumsal firmalardan hizmet alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammedda

Oyle istedigi rakami yazamaz senede.mahkeme sorar bu kadar paralik ne ticaret yaptiniz.alici nerde satici nerde.faturalar nerde.nakliye nerde.kisisel borcsa 8000 tl nin ustunue elden verilemez diye biliyorum.arac kiralamanin belli bir sozlesmesi vardir belli tarihler arasindaki trafik cezalari,maddi hasarlar musteriye aittir diye.senetle araba kiralamanin tek riski senet degildir zaten araba calinti vs de olabilir.evraklarinda bir sorun olabilir.arac sahibi senedi kaybederse nolacak onun garantisini nasil vericek beyefendi.

İstediği rakamı yazıp senedi de direk büyük abilere veriyor..Ortada mahkeme filan olmadığı için ite ite ödettiyorlar..
    Bu tarz kiralama yapan iki arkadaşımın başına gelen:Birincide araba ilk mola yerinde kayboldu adamlar arabayı ödüceksin diye tehdit bilmem ne ile bir sürü para aldılar muhtemelen araba yedek anahtarla kiralayanlarca çalınmıştı (tabiki ispatlayamıyorsun) ...İkinci arkadaşımında kiraladığı araba 100 km gitmeden motor yaktı içinde bir damla yağ yokmuş..Ondan da sıfır motor parası aldılar(tamir ettirmediler parayı ver biz yaptırırız diye abuk bir para aldılar) ikisinde de boş senetler çek senetçilerin elindeydi ve mecburen ödediler..O durumda kanun polis filan hikaye...
    Kesinlikle boş senet bu tarz kiralama işinden uzak durun...

• arkadaş istanbul pendikte ehliyetsiz araç kiralayan bir yer war mı yardımcı olur musunuz araç lazım lütfen yardımcı olun
  • Bos senede kesinlikle imza atılmaz. Kesinlikle. Asla boyle bir hata yapmayın. Sonucları cok kotu olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: conta.

bugun arac kiralamak icin boynunda altın zincir sarkan gömleginin 4 dügmesi acık takribi 25 yaşındaki bir arkadaşımıza başvurdum.

2010 model 206 icin 80 tl istedi yalnız boş senede imza atmamı istedi.

ne desek daha dogru olur

şu yukarıdaki gibi bir tiple bu zamana kadar hiç muhatablığım olmadı umarım da olmaz...
  • istanbul anadolu yakasında bildiginiiz ehliyetsiz araç kirayalan bir yer warmı lazım...
  • 3 kuruş az vereyim diye bu tiplerle muhattap olmam,kalkıp boş senede de hiç bir şekilde imza atmam...
  • Acilen araba kiralamak zorunda kaldım ve araştırma yapamadan mahalle arası diye tabir edilen bir yerden 2012 model bir araç kiraladım. Birkaç sayfalık sözleşme ile bir senet imzaladım. Araba gayet temiz ve sorunsuzdu. Zamanında arabayı teslim ettim. Adam arabayı inceledi, sürdü ve bir sorun yok dedi. Buraya kadar herşey normal.
    Cezalar için 15 gün sonra gel senedini al dedi. "Peki" dedim ama içime kurt düştü. Bu başlığı da okuyunca kafamda soru işaretleri oluştu;

-Boş senetten kastınız bildiğimiz borç senedi mi? İmzaladığım senette kaza yaptığımda araç serviste kaldığı gün sayısı kadar kirayı, alkollü kullanımda sigorta devre dışı kalacağı için masrafları ve trafik cezalarını ödemeyi kabul ettiğim türünden ifadeler vardı. Öyleyse bu bir teminat senedidir değil mi?

-Adam senedi iade etmese bile belirtilen şartlar oluşmadığından takibe gidebilir mi?

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: exern

Acilen araba kiralamak zorunda kaldım ve araştırma yapamadan mahalle arası diye tabir edilen bir yerden 2012 model bir araç kiraladım. Birkaç sayfalık sözleşme ile bir senet imzaladım. Araba gayet temiz ve sorunsuzdu. Zamanında arabayı teslim ettim. Adam arabayı inceledi, sürdü ve bir sorun yok dedi. Buraya kadar herşey normal.
    Cezalar için 15 gün sonra gel senedini al dedi. "Peki" dedim ama içime kurt düştü. Bu başlığı da okuyunca kafamda soru işaretleri oluştu;

-Boş senetten kastınız bildiğimiz borç senedi mi? İmzaladığım senette kaza yaptığımda araç serviste kaldığı gün sayısı kadar kirayı, alkollü kullanımda sigorta devre dışı kalacağı için masrafları ve trafik cezalarını ödemeyi kabul ettiğim türünden ifadeler vardı. Öyleyse bu bir teminat senedidir değil mi?

-Adam senedi iade etmese bile belirtilen şartlar oluşmadığından takibe gidebilir mi?

Teşekkürler

Sizinki senet değil protokol tarzı bir şey olmuş. Senet dediğin

Arac kiralama boş senede imza?

Adını soyadını yazarsın imza atarsın miktar boş kalır. Senede adam ne kadar isterse yazar artık. İsterse 100 bin tl yazar.

Sizinki protokol şeklinde olduğu için belirtilen şartlar dışında işlem yapılamaz.

• böyle toplara girmemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: exern

Acilen araba kiralamak zorunda kaldım ve araştırma yapamadan mahalle arası diye tabir edilen bir yerden 2012 model bir araç kiraladım. Birkaç sayfalık sözleşme ile bir senet imzaladım. Araba gayet temiz ve sorunsuzdu. Zamanında arabayı teslim ettim. Adam arabayı inceledi, sürdü ve bir sorun yok dedi. Buraya kadar herşey normal.

Teşekkürler

Eğer arabayı hasarsız,problemsiz teslim ettiğinize dair bir kağıt aldıysanız veya kiralama sözleşmesi fotokopisini kapatıp aldıysanız sorun olmaz,ama bunları almadıysanız sonradan her türlü pisliği yapabilir.

• bilindik yerlerden kiralayabilirsiniz bu sistemle ama güvenilirliği tartışılır
    genelde araca sigorta kasko vb şeyler yapmak istemeyenler yapıyor fiyatıda aşağıya çekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chelioss61 -- 16 Haziran 2012; 18:34:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Adını soyadını yazarsın imza atarsın miktar boş kalır. Senede adam ne kadar isterse yazar artık. İsterse 100 bin tl yazar.

Sizinki protokol şeklinde olduğu için belirtilen şartlar dışında işlem yapılamaz.

o protokole istinaden yazdığı nereden belli peki, senette yazmıyorsa nasıl ispatlanabilir ki ne karşılığında verildiği?

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

o protokole istinaden yazdığı nereden belli peki, senette yazmıyorsa nasıl ispatlanabilir ki ne karşılığında verildiği?

Protokolde yazar zaten şu şu kişi bizden araç kiralamıştır şu şu koşullarla diye. Senete imza attığında iş biter. Neye istinaden senet alındığı vs değil. Alacak verecek der olay biter sizden tahsilatı yapar.

• quote:

quote:

quote:

Protokolde yazar zaten şu şu kişi bizden araç kiralamıştır şu şu koşullarla diye. Senete imza attığında iş biter. Neye istinaden senet alındığı vs değil. Alacak verecek der olay biter sizden tahsilatı yapar.

iyi de hocam o protokol kaybolsa sadece senet kalsa ortada 100.000 TL yazsa yukarıda, altında tc kimlik ad soyad her şey var vs. yani o senedin üzerinde şu protokole istinaden falan yazsa protokole göre borç çıkar, diğer türlü adam oraya istediğini yazar, atıyorum verdiğin hasar 10.000 TL adam oraya 12.000 TL yazar, geçerliliği yok mudur? Bilmediğimden ve merakımdan soruyorum.

• Aman kardeşim deli deli iş yapmayın sakın, değil zırttırık kiralık araç, avendor verseler, kafama silah dayasalar o senete imza atmam.
    Tecrübe ile sabittir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

iyi de hocam o protokol kaybolsa sadece senet kalsa ortada 100.000 TL yazsa yukarıda, altında tc kimlik ad soyad her şey var vs. yani o senedin üzerinde şu protokole istinaden falan yazsa protokole göre borç çıkar, diğer türlü adam oraya istediğini yazar, atıyorum verdiğin hasar 10.000 TL adam oraya 12.000 TL yazar, geçerliliği yok mudur? Bilmediğimden ve merakımdan soruyorum.

Protokol yapilinca genelde senet alinmaz hocam. Zaten protokol senet yerine gecer iki tarafli imza oldugu icin. Hem protokol hem senet varsa yine tehlikeli. Senete imza atarsaniz hicbisey kanitlamazsiniz yani. Protokol olsada kanitlamazsiniz. Protokol yapildi iyi hos senetede imza attiniz adam senete daha sonra yazar 100 bin tl odersiniz. Mahkemede itiraz etsenizde alacak verecek var der mahkeme kabul eder siz borclu olursunuz. Guvenmediginiz kisilere senet vermek gercekten cok tehlikelidir. Zorla imzalatti filan da diyemezsiniz. O hakkinizin olmasi icin seneti imzaladiginiz gibi karokola gidip sikayette bulunmaniz darp raporu almaniz lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.