Şimdi Ara

Araç Kiralama Sıcak Fırsatlar (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.278
Cevap
327
Favori
493.490
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada Avis kodu gönderebilen olursa (avea prime) o daha da mantıklı gözüküyor. %30.

Bir sorum olacak. Pazar günü havaalanlarında teslimat oluyor değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

bu kadar araç kiralamışsın buraya yazmadıklarında olabilir daha
    niye kendine araç almıyorsun, kiralamaya bu kadar para veriyorsun?

Şirket içindi.
  • Bişey sormak istiyorum, eski adıyla national car şimdiki adıyla enterprise'dan defalarca araba kiraladım ve hala lazım oldukça aynı yerden kiralıyorum, esenboğaya indikçe hiç bir yere bakmadan direk ofislerine gidiyorum sanıyorum daha uygun fiyat veren başka bir yer daha yok. Genelde hep hangi yılda isek o yılın modelinde araç oluyor ben kendi isteğimle fiesta dizel alıyordum fiyatlar hep 70 lira civarı. En son 3 gün önce online rezervasyonda 74 lira olarak gösteriyordu. Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım (kaza vs..) sigorta şartlarını bilmiyorum, online rezerv yapıp havalanına inince de aracı alıp gidiyorum, acaba eksik yaptıgım bişey var mı sigorta konusunda ? 70 liraya araç veriyorlar bi yerden kısıyorlar mı acaba, bir daha alırsam eklemem gereken başka seçenekler var mı ?
  • mini hasar ve mali mesuliyet sigortasi ile full sigortali hale getirirseniz iyi olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf meraktan soruyorum. Latitude kiralamak ne kadar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomobil bölümüne yazmıştım. Araç kiralama deneyimlerimi buraya da yazayım:

İşim gereği özellikle Avrupa'da çok araç kiraladım. Nereleri gezmedim ki arabayla, Danimarka'dan, İsveç'e, Milano'dan Lugano gölüne kadar
    Avrupa'da araç kiralama çok kolay ve uygun fiyatlıdır. Sizlere fikir vermesi açısından yurtdışı ve yurt içinde kiraladığım firmaları yazayım:

Yurtdışı:
    Dollar: Amsterdam'da kiralamıştım. Havaalanında yerleri yoktu ama yakındı. Fiyatları çok uygundu. A sınıfı kiraladığım halde B sınıfı araç vermişlerdi.
    Budget: Oldukça iyi bir araç kiralama firmasıdır. Biraz kuralcıdır ama hakkın neyse de alırsın. Araçları hep güzeldir. Bazı yerlerde Avis ile beraber çalışır. 500 km'de araba kiralamışlığım var Budget'tan. Buradan Kopenhag şubesindeki sarışına selamlar .
    Sixt: Fiyatları çok orantısız. Bazen çok uygun bazen çok uçuk oluyor ama iyi firmadır. Hiç sorun yaşamadım.
    Avis: En bilindik rent a car firması. Araçları genelde yenidir. Üst sınıf araç hiç alamadım.
    Hertz: Yine en iyi firmalardan birisi. Üst segment araç talebine en çok olur verenlerden.
    Eurocar: Standart bir firma ama araçları yenidir.
    Alamo: Bir kere kullandım. Sorunsuzdu.

Yurtiçi Firmalar:
    Zeplin: Koşarak uzaklaşın.
    Hertz, Sixt, Budget, Avis: Türkiye'de kalbur üstü firmalardır.
    Garenta: Fiyatlar uygun, araçlar yeni ama kasko yok. Dikkat edin. Kasko isterseniz ek ücret vermelisiniz.
    Enterprise: Pazara yeni girdi, Amerikan firması diye biliyorum. Fiyatlar bilindik, iyi firmalara göre daha uygun, agresif bir fiyat politikası var.
    Almira: Yeni bir firma. Ankara'da bir kere kiraladım, neredeyse sıfır araç verdiler. Yerleri havaalanında değil, Pursaklara yakın ama aracı havaalanına getiriyorlar ve havaalanından alıyorlar. Fiyatlar uygun.

Araç kiralarken dikkat edilecek hususlar:
    1- Asla ve asla merdiven altı, isimsiz yerlerden araç kiralamayın. Boş senet imza atmak gibi bir aptallığı yapmayın.
    2- Artık Türkiye'de iyi iş yapan firmalar var. Onlardan birisinde mutlaka uygun fiyatlı araç vardır.
    3- flypgs.com'un araç kiralama servisini es geçmeyin. İnanılmaz uygun fiyatlar olabiliyor.
    4- Kredi kartından bloke edilecek paranın miktarını ve bloke süresini öğrenin.
    5- Aracın zorunlu trafik sigortası haricinde rent a car kaskosu olup olmadığını sorgulayın.
    6- Uzun süreli kiralayacaksanız mini hasar hizmeti alın.
    7- Avrupa'da tek başınıza iseniz küçük sınıf araç kiralayın. 3-4 kişiyseniz bile küçük sınıf kiralayın. Çoğu firma üst sınıftan bir aracı ücretsiz veriyor. Vermese de bagaj sorununuz yoksa biraz sıkışırsınız ama park sorununuz olmaz.
    8- Özellikle havaalanından araç alış ve veriş saatleri geç saatlerde ise mutlaka şube ile konuşun ya da yazışın.
    9- Aracı kesinlikle sizden başkasına vermeyin, verecekseniz ek sürücü hizmeti alın.
    10- Telefonunuza gideceğiniz yerin haritasını yükleyin, boşuna navigasyon parası vermeyin. Yine Avrupa'da çoğu firma navigasyonu ücretsiz veriyor.
    Talep etmeyi unutmayın!
    11- İyi firmalar her zaman dolu depo verir dolu depo alırlar. Boş depo veren firmalardan uzak durun.
    12- Aracı alırken, çekinmeyin en ufak çiziği bile işaretlettirin.
    13- Ruhsatı mutlaka kontrol edin. Aldığınız araç dizel mi benzinli mi? Mutlaka kontrol edin.
    14- Aracı erken teslim etmişseniz mutlaka teslim formuna teslim ettiğiniz saati yazdırın.
    15- Aracı teslim ettikten sonra kredi kartı blokesinin kaldırılıp kaldırılmadığını, ogs/hgs hariç başka bir kesinti olup olmadığını kontrol edin.
    16- Daha önce otomatik araç kullanmamışsanız çekinmeden firma çalışanından yardım ve bilgi isteyin.
    17- Acemi iseniz kesinlikle araç kiralamayın.
    18- Garantisi bitmiş araçları kiralamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 25 Eylül 2014; 9:30:00 >

• arkadaşlar hayırlı bi iş için bayramda izmirden antalyaya gideceğiz, 6-7 kişi olacağız 8+1 tarzı bi araç lazım, totalde 1000 km civarı yol yapılacak bu tarz bi arabayı nerden bulabilirim yardım edecek arkadaşlar olursa sevinirim..

izmirde bikaç yere sordum 2008 model transporter tarzı araçlar için 170 lira diyorlar..

4 gün için 680 diyor daha aşağı bulamadım..

izmir içi daha önce kiralamış olan güvenilir sorunsuz biyer varsa artık konuşmak lazım gün yaklaştıkça fiyatlar artıyor..

teşekkürler iyi forumlar..
  • wind06 kullanıcısına yanıt
    Oldukça faydalı bilgiler vermişsiniz.Emeğiniz için teşekkürler.Kulağıma küpe oldu yazdıklarınız.
  • Bayram dolayısı ile araç kiralamak için 1 haftadır uğraşıyorum,şu konular dikkatimi çekti,arkadaşlarında söylediği gibi merdiven altı firmalar bugün kiralarsanız örnek 80 tl bayram süresince 110 tl diyor,hatta bugünden bile internet üzerinden parasını ödeseniz bile 2-3 tane firma gördüm fiyat değişikliği yapmayan kısacası fırsatçılık yapmayan ben aracı Central Rent A Car dan kiraladım internet sitesi üzerinden % 10 indirim yapıyorlar,garentadan daha önce arkadışaa kiraladık sıfır araba verdiler çelik motora aittir.arkadaşımız yukarıda çok güzel açıklama yapmış teşekkürler.internette çok firma var aman dikkat !!! dyorum,imkanı olanlar en yakın şubelere gidip özllikle havaalanlarında mıutlaka araç bulurlar,her keze hayırlı bayramlar Allah kazasız belasız sevdikleriniz ile mutlu bir bayram geçirmesi dileği ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caprice -- 25 Eylül 2014; 9:58:01 >
  • wind06 kullanıcısına yanıt
    Garentadan ıvır zıvır bütün sigortaları alıp 320d ya da audi a4 kiralamayı düşünüyorum. 240 tl'ye geliyor her şey dahil. Gelin arabası olacak sıkıntı olur mu ?
  • moral83 kullanıcısına yanıt
    Sigorta yaptırırsan olmaz. Gelin arabası yaptıracaksanız mini hasarı unutmayın
  • avis world play karta %20 indirim veriyor, minimum bloke miktari 500TL + ucreti ayni anda alıyor fakat play öğrenci karti olduğundan limit 500TL :) kredi kartına fazladan para yuklesenizde ayni gun icinde 500TL'den fazla harcayamiyorsunuz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

• Almira dan Dalaman havaalanı nından teslim 3 günlük Corsa kiraladım,sıkıntı çıkmadı,önceden rezervasyon yapmıştım,aslında ben i10 rezerve etmiştim,Corsa geldi.full kasko ile birlikte erken ödemeli 230 Tl ye geldi toplamda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw 5 serisi araçların piyasası nedir ?

200 liraya tek günlük varsa kiralayayım.

• Yaz boyunca 4-5 kez istanbul dışında araç kiraladım. Biri Avis, diğerleri Budget'tan.

Eğer Vodafone Red tarifesindeyseniz Budget ilk 3 gün için kampanyasız fiyattan %50 indirim yapıyor. Ben en son Çeşme'de 5 Eylül - 8 Eylül arası Fiat 500L kiraladım, 260 lira ödedim. Dizel otomatik ve hacimsel olarak geniş bir araç için çok iyi fiyata geliyor. İndirim hala devam etmekte.

Yukarıda yazılmış ama Aviste de Avea Prime indirimi var, bakmakta fayda var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wind06

Sigorta yaptırırsan olmaz. Gelin arabası yaptıracaksanız mini hasarı unutmayın

Teşekkür ederim, budget tan 213 liraya Mercedes E180 ya da 520i rezervasyonu yaptırdım. Sigortalarla birlikte 250 lira gibi bir fiyata gelecek. Sanırım bu daha iyi oldu :)

• kredi kartım yok kapandı daha doğrusu. kredi kartsız olarak araç veren varmı? açıkçası merdivenaltı işlere bulaşmak istemiyorum
  • Selamlar, bende kasım ayı için trabzon havaalanında SIXT den kiraladım aracı. Turkcell indirimi ile dizel 2 günlük araç 128.26 TL ye geldi. Araç albea veya clio olacakmış. Bakalım ne ile karşılacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitxen

Selamlar, bende kasım ayı için trabzon havaalanında SIXT den kiraladım aracı. Turkcell indirimi ile dizel 2 günlük araç 128.26 TL ye geldi. Araç albea veya clio olacakmış. Bakalım ne ile karşılacağız

full sigorta yaptıralım nolur nolmaz..
  • Operasyonel kiralama da firma ve iyi fiyat tavsiyesi olan car mı 12 yada 24 ay düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.