Şimdi Ara

Araç Km Düşürme (Dava Süreci-Dava Sonuçlandı-Karar Kesinleşti) *Edit 3 (16.06.2023)* (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
36
Favori
63.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok iyi olur, avukatım yok bende akıl danışacağım birileri arıyordum. Takıldığım birşey olursa sorarım çok teşekkür ederim.
  • Sakıncası yoksa hangi galeriden aldınız hocam arabayı?
  • Sürekli hukuk devletiyiz diyoruz ama zahmeti çeken hep mağdur... Ülkemizde hakkını aramak da gerçekten ciddi mesai harcaman gereken bir durum... Bir de bu mücadelenin sonunda tüm çabaların boşa gitme ihtimali her zaman vardır... İşte bunları düşününce insanın aklına cezayı direk kendisi kesmesi geliyor... Çökücen o galericinin gırtlağına adam akıllı bak bakalım o aracı 30.000 liraya geri almıyor mu? Ama işte bu ikisinin arasında da ince bir çizgi var...

Özetle demem o ki güçlü olanın hukuğa pek işi düşmüyor... Ya da güçlü olanın hukukla işi olunca o da halloluyor bir şekilde... Örnek Sinan Çetinin oğlunun karıştığı şehit veriğimiz kaza... Bastır parayı hapse bile girme...
  • Hocam hiç uğraşmasaydın ortalama bi avukatla bile anlaşsan adamı ağlatırdı. Şuan araç km düşürmek nitelikli dolandırıcılığa giriyor ve yaratı var. Karşı taraf galerici diyorsun birde üzerinde ne varsa bağlatırdı tek ihtarına bakardı
  • Araç muayene sorgulama diyorum e devletten sonra da adıma kayıtlı araç muayene sorgulama ya basıyorum kayıt bulunamadı diyor . Eski muayeneleri de görüyor muyum e devlette ? Benimkinde mi bir sorun var ?
  • Bilirkişi aracın km bilgisinin değiştirildiği raporunu yazarsa davayı kazanırsınız. Yaptığınız ve bundan sonra yapacağınız tamir masraflarını da alırsınız. Sadece bu konuda bilgili iyi bir avukat bulun. Dava biraz uzun sürecektir. Aracı kullanmaya devam edin. Arıza yaparsa tamirini yetkili serviste yaptırın. Evraklarını dava dosyasına eklersiniz. İnternete bu konu ile ilgili yeterli bilgi var. Aynı durum yakın bir arkadaşımın başına geldi. Aracı size satan kişi ayıplı mal satmış sayılıyor. Çünkü satıcı sattığı şeyin bütün özelliklerini net ve doğru olarak belirtmek zorunda. Ben bilmiyordum bende bu şekilde aldım demesi onu kurtarmıyor. En fazla o da aracı aldığı kişiye dava açıp zararının tanzimini isteyebilir. Bu silsile yoluyla daha önceki satıcıya kadar gidebilir. Bu 2. Ve veya 3. davalar sizin davanızı etkilemez.
  • hocam bence galericinin adını hatta varsa sahibinden vs galeri unvanını paylaş. nerden buldun yapıştır.
  • Yargı harçları kadar saçma bir durum yok.Hazineden ver kaybedenden misliyle al.

Bu milletin en değer verip taptığı şey para.Kendisine ve ailesine ait mal tespitiyle ağır para cezalarını ön planda tutmak lazım.Kendini güçlü zannedip başkasının parasına göz dikmemeyi devletin gücü ve adaleti öğreticek.

Tabi bunlar ortadoğuda olmaz.Ufak bir para cezası bide Adli sicil kaydı verirler bildikleri tek şey o.Adam zaten kendi işinin patronu istersen 1000 tane sicil kaydı yaz,sonuç değişmedi-DEĞİŞMEYECEK.Canını yakmak lazım evini,arabasını alarak.Bırakmayın bu işin peşini....
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, bende haklıyken haksız yere düşmemek için yasal yollarla hakkımı arayayım dedim, bakalım devletim beni koruyacak mı göreceğiz
  • Frht0055 F kullanıcısına yanıt
    Masraflar daha da katlanmasın diye avukatsız yürütebilirim dedim ama avukat bana da mantıklı gelmeye başladı. Bu süreçten sonra bir avukatla anlaşabilir miyim acaba davanın yarısında?
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    Benim için yok ama ne olur ne olmaz buraya yazmadım pm attım size
  • Barkodlu Araç Muayene Raporu Sorgulama seçip adıma kayıtlı dediğiniz zaman üzerinize kayıtlı plakalı araçları getirmesi gerekiyor, ordan muayene bilgileri diyip sadece son yapılan muayenenin raporunu gösteriyor
  • ysandikci kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Gittiği yere kadar götüreceğim
  • kulabert K kullanıcısına yanıt
    Daha önce yaptığım masrafları yetkili servise yaptırmadım ama özel servise yaptırdım kayıtları var mıdır bilmiyorum. Bu yüzden ayıplı malı iade hakkımı değil, ayıplı malın satış bedeli üzerinden bedel indirimi talep ettim. Şuanda da birkaç masrafı var sizce nasıl bir yol izlemeliyim
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    Malum siteden aynı marka bir araç bulup gittim ancak siteden bulduğum aracı beğenmedim, sonra bu aracı gördüm aldım. Adını adresini paylaşmam karşı tarafa hukuki bir koz vermeme sebep olur mu bilmiyorum yoksa paylaşırım sorun değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

120000 km de alınan aracın arızası nedeniyle kilometresinin düşürüldüğü anlaşılınca galeriye durumu ilettik
    iade almadı ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk
    savcı senin davanı açmam ben git hakkını tüketici mahkemesinde ara dedi dosyayı kapattı
    tüketici mahkemesinde dava açıldı ancak araç perte çıkınca kaskodan parası alındı
    buna rağmen mahkeme 3 kişilik bilirkişi raporu aldırdı
    raporda km düşürüldüğü tablo halinde gösterildi ancak dava konusu ayıplı mal km düşürmeden değil de aracın kronik arızaları olduğundan red edildi
    istinafa gönderdik 3 yıl oldu sonuç çıkmadı

bu arada savcının kapattığı ve sulh ceza hakiminin onayladığı kararı yargıtaya gönderdik onlar da red etti
    az daha uğraşsak namuslu esnafa iftira atmaktan bize dava açılacaktı
    Geçmiş olsun birebir aynı durumu iş arkadaşım yaşadı, aldığı megane 2 aracın kilometresi baya sağlam düşürülmüş fark edip karşı tarafla görüşüyor satıcı ık mık yapıp sallıyor bir daha ortada yok telefonlada ulaşılamıyor. Savcılığa gitti şikayetçi oldu 1 seneye yakın zaman geçti ne dava var ne başka bişi gidip konuştuğunda dosya daha beklemedeymiş savcı birde bizi bunlarla uğraştırıyorsunuz diyerek cilalamış bizimkini Gülermisin ağlarmısın

• Daha yeni benim bir müşterinin başına geldi 1.3 multijet linea aldı 270 binde diye aldı araç 400 küsür çıktı servisten ispt ettiker satıcı geri almadı mahkeme ye verdi şimdi hakim ağır cezaya göndermiş subatta duruşma var bu işler sakat neyse onu yazın söyleyin satarken başın ağrımasın sonra
  • Takipteyim, devletin artık ikinci el piyasasına el atması lazım. Önüne gelen al-sat işi yapıyor, işin biraz çakalları da arabayı inceleyip daha çok nasıl kar ederim diyerek mağduriyetiniz gibi işler yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wantastik

Daha önce yaptığım masrafları yetkili servise yaptırmadım ama özel servise yaptırdım kayıtları var mıdır bilmiyorum. Bu yüzden ayıplı malı iade hakkımı değil, ayıplı malın satış bedeli üzerinden bedel indirimi talep ettim. Şuanda da birkaç masrafı var sizce nasıl bir yol izlemeliyim
    Yaptığınız tüm masrafların faturalarını bulundurun.

Davanız iade değil ama olursa farklı bir durum olursa elinizde kayıt olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.