Şimdi Ara

Araç koltukları nasıl temizlenir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
6
Favori
138.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar Peki hali yıkama makinemiz veya vakum makinemiz yok ise koltuk ve tavan kısmını en iyi şekilde nasıl temizleyebiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VgrooveR

arkadaşlar Peki hali yıkama makinemiz veya vakum makinemiz yok ise koltuk ve tavan kısmını en iyi şekilde nasıl temizleyebiliriz?

Mesele orada suya karışan kiri ortamdan uzaklaştırmak. Bu yüzden vakum en iyi teknink. tabiki alternatifi var. temiz beyaz kuru bez. Daha önce deterjanlı bol su ile sildiğimiz yüzeyler kuru bezle emdirilerek kurulanır. Buda burada kiri çözen suyu ortamdan uazaklaştırır. her defasında bezi çevirerek ıslanmamış yerlerin kullanılması gerekir. Ellerimize eldiven giymemiz iyi olur. Ama dandik ameliyat eldivenlerinden değilde kaliteli bulaşık eldivenleri kullanılmalıdır.
    Tüm bunların yanında bir ihtimalde dikey elektrikli süpürgeler. Bu süpürgeler genelde ıslak kuru çalışabilir. Ama nedense kimse bu maksatla kullanmaya cesaret edemez:). yani ille halı yıkama makinası olmasına gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: asil5

quote:

Orijinalden alıntı: VgrooveR

arkadaşlar Peki hali yıkama makinemiz veya vakum makinemiz yok ise koltuk ve tavan kısmını en iyi şekilde nasıl temizleyebiliriz?

Mesele orada suya karışan kiri ortamdan uzaklaştırmak. Bu yüzden vakum en iyi teknink. tabiki alternatifi var. temiz beyaz kuru bez. Daha önce deterjanlı bol su ile sildiğimiz yüzeyler kuru bezle emdirilerek kurulanır. Buda burada kiri çözen suyu ortamdan uazaklaştırır. her defasında bezi çevirerek ıslanmamış yerlerin kullanılması gerekir. Ellerimize eldiven giymemiz iyi olur. Ama dandik ameliyat eldivenlerinden değilde kaliteli bulaşık eldivenleri kullanılmalıdır.
    Tüm bunların yanında bir ihtimalde dikey elektrikli süpürgeler. Bu süpürgeler genelde ıslak kuru çalışabilir. Ama nedense kimse bu maksatla kullanmaya cesaret edemez:). yani ille halı yıkama makinası olmasına gerek yok

tabi suyun içindeki kiri ortamdan uzaklaştıramaz isek yaptığımız Isin bir anlamı kalmaz :) Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için :)

• quote:

Oldum olası wurt e karşıyım
    en önemli nedeni yabancı olması
    Arkadaşlar inanın bana Bu üründen kat kat iyi ürünü olan yüzlerce türk firması var.
    Bunları bazıları ayrosol olarak ürünlerini satıyor. Tek sorunları buralarda kendilerinden bahseden kimse olmaması.
    Kimyasal işi petrolden yada kola dan bile çok gelir getiren bir iştir. Bana inanmıyormusunuz akşam televizyon izlerken reklamlara bir bakın kaç reklamda kaçı deterjan reklamı. Sizce saniyeleri trilyonları bulan bu reklamları neden deterjan kola dino mudur nedir ona benzer ürünler için verilior.
    2. önemli neden uçucu gaz. Evet neden biz uçucu gazla uygulamalıyız temizlik malzemesini ? Akıl mantık bunun neresinde . Ama gerçekten daha havalı . Bu dünyada hepbirlikte yaşıyoruz. lütfen uçucu gazlar kullanılan ürünlerden uzak duralım bir gün gelir. her iki insandan birisi kanser olur. o zaman deriz yahu şu ozon tabakasına ne oldu anlamadık. Yada yahu bu kadar dediler biz bu ürünleri kullanmaya devam ettik.
    3. Nedeni aşırı derecede pahalı olması. 30 -40 liraya sayılan bu tür ürünlerin o adamlara asıl maliyeti ambalaj dahil 3-4 tl yi geçmez. Gerisi reklam pazarlama giderleri.Ben ne pahasına olursa olsun bu oyunun bir parçası olamam. Sizlere de tavsiye etmem.

würth bu piyasada çok iyi ürünler çıkaran bir firmadır. o firmayla yarışabilecek bir türk firması olduğunu sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

Arkadaşlar inanın bana Bu üründen kat kat iyi ürünü olan yüzlerce türk firması var.
    Bunları bazıları ayrosol olarak ürünlerini satıyor. Tek sorunları buralarda kendilerinden bahseden kimse olmaması.
    Kimyasal işi petrolden yada kola dan bile çok gelir getiren bir iştir. Bana inanmıyormusunuz akşam televizyon izlerken reklamlara bir bakın kaç reklamda kaçı deterjan reklamı. Sizce saniyeleri trilyonları bulan bu reklamları neden deterjan kola dino mudur nedir ona benzer ürünler için verilior.
    2. önemli neden uçucu gaz. Evet neden biz uçucu gazla uygulamalıyız temizlik malzemesini ? Akıl mantık bunun neresinde . Ama gerçekten daha havalı . Bu dünyada hepbirlikte yaşıyoruz. lütfen uçucu gazlar kullanılan ürünlerden uzak duralım bir gün gelir. her iki insandan birisi kanser olur. o zaman deriz yahu şu ozon tabakasına ne oldu anlamadık. Yada yahu bu kadar dediler biz bu ürünleri kullanmaya devam ettik.
    3. Nedeni aşırı derecede pahalı olması. 30 -40 liraya sayılan bu tür ürünlerin o adamlara asıl maliyeti ambalaj dahil 3-4 tl yi geçmez. Gerisi reklam pazarlama giderleri.Ben ne pahasına olursa olsun bu oyunun bir parçası olamam. Sizlere de tavsiye etmem.

würth bu piyasada çok iyi ürünler çıkaran bir firmadır. o firmayla yarışabilecek bir türk firması olduğunu sanmıyorum.

Neye dayanarak söylüyorsunuz.kimyacımısınız. kimyacı olsanız bile analizinimi yaptınız. Analizini yapacak argümanlara sahip olduğunuzu düşünelim. Analiz sonuçlarını değerlendirecek yeti ye sahipmisiniz. Tüm bunların olduğunu düşünelim piyasanın ürünlerini tanıyor ve onlarıda çözmüş olsanız bu söylediklerinizi söylemeye hakkınız var. Yok değilse bu milletin ürünlerine ihanet etmeyin. Aynı guruptan ürün çıkaran 10 kadar Türk firmasını şahsen tanıyorum çoğunun ürünleride iyidir. Sizin bu Türk fimalararını ve ürünlerini tanıyormusunuz. Tanımıyor ve dil uzatıyorsanız kendi değerlerinize ihanettir. Ben adı geçen yabancı firmada çalışıyor dahi olsam hatta Türkiye deki en önemli ismi dahi olsam bu kadar ileri gidemezdim.
    Hadi hep birlikte sömürülmeye devam edelim. Adamlarda gözümüzün içine baka baka ayrosol satsın. İtici gazları bize kullandırsın. Yani biz koltuk temizleyecek deterjan yapamayacak kadar geriyiz öylemi. Kralını da yaparız yapıyoruzda. beceremediğimiz birşey varsa reklamını yapamamak forum sayfalarında o ürünleri tanıtamamak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

Neye dayanarak söylüyorsunuz.kimyacımısınız. kimyacı olsanız bile analizinimi yaptınız. Analizini yapacak argümanlara sahip olduğunuzu düşünelim. Analiz sonuçlarını değerlendirecek yeti ye sahipmisiniz. Tüm bunların olduğunu düşünelim piyasanın ürünlerini tanıyor ve onlarıda çözmüş olsanız bu söylediklerinizi söylemeye hakkınız var. Yok değilse bu milletin ürünlerine ihanet etmeyin. Aynı guruptan ürün çıkaran 10 kadar Türk firmasını şahsen tanıyorum çoğunun ürünleride iyidir. Sizin bu Türk fimalararını ve ürünlerini tanıyormusunuz. Tanımıyor ve dil uzatıyorsanız kendi değerlerinize ihanettir. Ben adı geçen yabancı firmada çalışıyor dahi olsam hatta Türkiye deki en önemli ismi dahi olsam bu kadar ileri gidemezdim.
    Hadi hep birlikte sömürülmeye devam edelim. Adamlarda gözümüzün içine baka baka ayrosol satsın. İtici gazları bize kullandırsın. Yani biz koltuk temizleyecek deterjan yapamayacak kadar geriyiz öylemi. Kralını da yaparız yapıyoruzda. beceremediğimiz birşey varsa reklamını yapamamak forum sayfalarında o ürünleri tanıtamamak.

İsimleri yazda millet ögrensin

• Apeksk kimya
    unichem
    maykimya
    universal
    bunlar endüstriyelde iyidir yüzlercede alternatifi var

market gurubunda da çok herkes araştırıp bulabilir
  • konuyu hortlattım özür dilerim, tuzlu su lekesi fark ettim arka koltuktan ıslak mayodan geçen ve bunu 6 ay sonra gördüm bu ürünler yardımcı olabilir mi bana ?
  • Öncelikle herkese merhaba. Bundan bir ay önce arabamın(2013 octavia elegance) bagajında 30L lik zeytin yağı bidonu devrildi(çok sıkı bağlamama rağmen) devrilir devrilmez bidon ortadan ikiye ayrılmış en az 25 L z.yağı bagaja koltukların arasından arka koltuğa hem yaslanma yerine hem de oturma yerine aktı. Oradan da kayıp arka ayak basma yerine. Tam bir felaket oldu. Hemen koltukları söküp bir oto temizleyiciye götürdüm birkaç gün uğraşmasına rağmen ancak % 15-20 temizleyebildi. Bir hafta sonra koltuklar yağı kustu tamamen yağ lekesi oldu. Çare ararken bu ve buna benzer birkaç forumdan yardım aldım ve bir yöntem belirledim uyguladım çok iyi sonuçlar aldım bu nedenle bilgilerimi paylaşmayı bir borç biliyorum umarım yardımcı olabilirim.
    Öncelikle böyle bir şey gelmişse başınıza geçmiş olsun. Önünüzde iki seçenek var. Büyük şehirde yaşıyorsanız(benim aksime) yapacağı işe garanti verecek uzman bir oto temizleyiciye gidebilirsiniz. (sonax benzeri) ya da benim tecrübe ettiğim yöntemi deneyebilirsiniz. (hiç kimse aracınıza sizin kadar özenle temizleyemez bence)
    Yöntem şöyle:
    Eğer z. Yağı çok miktarda ise koltukları söktürün veya sökün döşeme kısmı üste gelecek şekilde birkaç gün bekletin yağ mümkün oldukça süzülüp aksın. Bu sırada buna yardımcı olmak için koltukların iç kısımlarına clintbang yağ çöz sıkın. Yağ biraz aktıktan sonra banyo vb bir yerde koltuklarınızı ıslatın su duş sıcaklığında olmalı. Biraz beklettikten sonra bir tas içinde bir kapak kosla oxiaction, ve fariy bulaşık deterjanından da bi ölçek karıştırın tasın yarısına kadar sıcak su doldurup koltukların lekeli yerlere yoğun olmak üzere dökün. Sonra bir banyo lifi(kesinlikle fırça kullanmayın) ile adeta birini yıkar gibi köpükleyin 30dk sonra duş ile durulayın. Alt kısımlardaki yoğun yağ için yine clintbang yağ çöz kullanabilirsiniz. 1 saatten fazla köpüklü bekletmeyin. Renklerin açılmasına neden olabilir.
    Vakumlama:
    Köpükleri akıttıktan sonra mutlaka vakum uygulamalısınız. Böylelikle içindeki yağı çektirecek ve lekelere engel olacaksınız. Ben arnica bora kullandım. Eski bir halı yıkama makinası başlığını bantlayarak monte ettim ve uyguladım. Vakumlamaya koltuğun alt kısmından başlayın. Yağı önce çekeceksiniz böylece. Sonra döşeme kısmına geçin İçinden köpük gelmeyene kadar vakumlayın. Vakumlarken döşemenin desen veya dikişlerine paralel yapmaya çalışın.
    Kurutma:
    Vakumladığınız koltuğu kesinlikle direkt güneş ışığının altına koymayın. Saç kurutma kalorifer vb kurutma aletlerine başvurmayın. Altına eski bir çarşaf sererek oda sıcaklığında (20-25 derece) kurumaya bırakın. Koyma şekliniz araçta monte edildiği gibi olmalıdır. Aksi takdirde yağı yüzeye itersiniz. Koltukların tamamen kurumasını için altlarına nesne koyarak biraz yükseltin.
    Tekrarlama:
    Koltuklarınız yaklaşık 3-4 günde kuruyacaktır. Eğer temizlenme işlemi tamamlanmadıysa bu işlemleri tekrarlamalısınız. Ben 3 kez tekrarladım. Fakat işlemi tekrarlarken koltuğun kurumasına dikkat edin. Her temizlemede hem kokunun hem yağın %60-70 ini temizleyeceksiniz. Son yıkamada duruladıktan sonra sevdiğim bir yumuşatıcıyı biraz sulandırarak yoğun bir şekilde uyguladım kalan koku problemini de çözmüş oldum.
    Araç içi:
    Araç içine clintbang yağ çöz sıkıp aynı vakumla çektim metal kısımları silip temizledim. Son olarak ise az miktarda sulandırdığım yumuşatıcıyı bez ile silerek uyguladım.
    Sonuç:
    Haklısınız sabır isteyen epey yorucu bir temizlik. Fakat koltuklarımın başka şekilde temizlenme ihtimali yoktu. Servis oturma yerine 2.700 yaslanma yerine 4.200 TL istedi. Heralde 7.000 TL ye değerdi. Şuan koltuklarım tertemiz. Ne koku ne de leke var. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorularınız olsa yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin…

• quote:

Orijinalden alıntı: RitueL

konuyu hortlattım özür dilerim, tuzlu su lekesi fark ettim arka koltuktan ıslak mayodan geçen ve bunu 6 ay sonra gördüm bu ürünler yardımcı olabilir mi bana ?

arpirix aspirin gibi adlarla geçer a101 bim de satılır en fazla 4 tl dir sulandırılır mikrofiber bez ile silinir güneş altında kurutulur yani yazın uygulayın tertemiz eder ama fazla kullanmayın kurutamazsanız ıslak köpek gibi kokar

daha önce başıma gelmişti
  • Biraz el becerisi ,bol bol vakit ile heralde herkes mukemmele yakin sonuc alabilir

• quote:

yönteminiz tamda olması gereken gibi yeterinlince seyreltilince kosla kullanılabilir ama işi yapan vakum ve su kosla yerine kullanabileceğiniz çok güzel ve zarar vermeyecek şeyler var. Püf nokta şu kişisel temizlik için kullanılan ürünlerde yüksek alkali veya yüksek baz malzemeler kullanılmaz. Saç şampuanı hakiki kaliteli yüzeyaktif malzemeler içerir. Saçlarımızdaki yağı kiri çok iyi temizler ama zarar vermez. Sizde bunu kullansanız riski azaltırsınız.

Kosla yerine ne kullanmalıyız halı yıkama makinasında ?
  • Merhaba. Koltuklari yikama makinesi ile anlatildigi gibi yikayacagim. Ne kadar vakumlarsak vakumlayalim koltuklarda nem kaliyor (evdeki koltuklari surekli yikadigimdan bilyorum). Aracin icinde kurutamam dolayisiyla. Koltuklari sokup evde yikamak mantikli mi sizce? Ve asil sormak istedigim; ön koltuklarda hava yastigi ve koltukta birinin olup olmadigini emniyet kemeri icin kontrol eden mekanizma var. Yikama islemini ön koltuklara da yapabilir miyim? Nelere dikkat etmem gerekir?

• quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

Merhaba. Koltuklari yikama makinesi ile anlatildigi gibi yikayacagim. Ne kadar vakumlarsak vakumlayalim koltuklarda nem kaliyor (evdeki koltuklari surekli yikadigimdan bilyorum). Aracin icinde kurutamam dolayisiyla. Koltuklari sokup evde yikamak mantikli mi sizce? Ve asil sormak istedigim; ön koltuklarda hava yastigi ve koltukta birinin olup olmadigini emniyet kemeri icin kontrol eden mekanizma var. Yikama islemini ön koltuklara da yapabilir miyim? Nelere dikkat etmem gerekir?

?

• quote:

Merhaba. Koltuklari yikama makinesi ile anlatildigi gibi yikayacagim. Ne kadar vakumlarsak vakumlayalim koltuklarda nem kaliyor (evdeki koltuklari surekli yikadigimdan bilyorum). Aracin icinde kurutamam dolayisiyla. Koltuklari sokup evde yikamak mantikli mi sizce? Ve asil sormak istedigim; ön koltuklarda hava yastigi ve koltukta birinin olup olmadigini emniyet kemeri icin kontrol eden mekanizma var. Yikama islemini ön koltuklara da yapabilir miyim? Nelere dikkat etmem gerekir?

Havaların birz ısınmasını bekle, Yıkadıktan sonra aracı güneş altına koy. Motoru çalıştır en sıcak konuma getir kaloriferi, fanı en yüksek kademeye alıp camı hafif aralık bırak 1 saat çalıştır nem falan kalmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    Rolantide isinmiyor ki arac. Motor sogukken rolantide beklemesi zararli degil midir? Koltuk sokme hakkinda ne dusunuyorsun? Ve havayastiklarina yikayinca zarar gelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 6 Mart 2017; 17:43:38 >
  • mesajım bulunsun.
  • quote:

Rolantide isinmiyor ki arac. Motor sogukken rolantide beklemesi zararli degil midir? Koltuk sokme hakkinda ne dusunuyorsun? Ve havayastiklarina yikayinca zarar gelir mi?

arac dizel mi? Dizel ise soguk havalarda biraz zor isinabilir. Dedigim gibi havalarin biraz isinmasini bekleyin eger oyle ise. benzinli ise zaten sicak soguk fark etmez karsta erzurumda degilseniz isinir. Koltuklari saril saril islatmayacaksiniz tabiki yoksa koltukta (varsa) sensorler zarar gorebilir. Ust katmani islatip cok uzun sure beklemeden vakumla cekeceksiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

quote:

arac dizel mi? Dizel ise soguk havalarda biraz zor isinabilir. Dedigim gibi havalarin biraz isinmasini bekleyin eger oyle ise. benzinli ise zaten sicak soguk fark etmez karsta erzurumda degilseniz isinir. Koltuklari saril saril islatmayacaksiniz tabiki yoksa koltukta (varsa) sensorler zarar gorebilir. Ust katmani islatip cok uzun sure beklemeden vakumla cekeceksiniz.

Evet dizel. Anladim, tesekkur ederim.

• Sizin de dediğiniz gibi koltuk temizlemenin en önemli noktasu vakumdur. Bununda olması için bir vakum makinesine ihtiyacınız var. Eğer güzel kurulamazsanız aracınız bir ekşi kokuya bürünecektir. Bu konu hakkında sitemizden koltuk koruma ve detaylı iç temizlik uygulamalarından inceleyebilirsiniz :) iyi forumlar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.