Şubat ayı içerisinde 300k kredi çekerek ilk aracımı almayı planlıyorum. Peşinatım hazır. Ancak kredi hakkında bir sorum var. (Bankanın kredi koşulunu sağlayan araçlar) Şahıstan almak istersem de kredi çekebiliyor muyum? İlan sitelerinde şahıstan satılık olan araçların çok azının açıklamalarında “krediye uygun” yazıyorlar. Şahıstan satılık ilanların altında %95 olarak bunu hiç belirtmiyorlar. Galeriden satılık araçların zaten hepsinde kredi belirtilmiş oluyor. Ben istediğim aracı şahıstan bulursam ve kredi çekerek almak istersem yine de alabiliyor muyum? Yoksa faturalandırılması gerektiği için galeri gibi şirketler den mi kredili alabiliyorum sadece? Birde eğer şahıstan alınan araçlara kredi çekebiliyorsam bu kasko değerine göre mi çekilebiliyor yoksa satış tutarına göre mi? teşekkür ederim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç kredisi (2.El)
-
-
Merhaba. Şahıs veya şirket farketmez kredi çekebilirsiniz. Ancak her bankanın belirli yaş şartları var onlara bakmanız lazım. Bazı bankalar en fazla 5 yaşındaki araçlar için kredi veriyor. Kredi tutarına gelince ise satış bedeli değil arabanın kasko değeri üzerinden hesaplanarak maksimum tutar ve ayda kredi kullandırılır. Almak istediğiniz aracın kasko değerine aşağıdaki siteden bakabilirsiniz.
Şartlar ise aşağıdaki gibi.
2. El Taşıt Kredisinin azami tutarı satın alınacak aracın kasko değeri üzerinden,
- 0 - 400.000 TL aralığında olan taşıtlar için değerin azami %70’ine kadar,
- 400.001 - 800.000 TL aralığında olan taşıtlar için değerin azami %50’sine kadar,
- 800.001 - 1.200.000 TL aralığında olan taşıtlar için değerin azami %30’una kadar,
- 1.200.001 - 2.000.000 TL aralığında olan taşıtlar için değerin azami %20’sine kadar taşıt kredisi kullandırımı yapılabilecektir.
2. El Taşıt Kredisinin azami vadesi;
- Satın alınacak aracın kasko değeri 400.000 TL ve altında olan taşıtlarda kredi vadesi 48 ayı,
- 400.001-800.000 TL arasında olan taşıtlarda kredi vadesi 36 ayı,
- 800.001-1.200.000 TL arasında olan taşıtlarda kredi vadesi 24 ayı,
- 1.200.000 TL üzerinde olan taşıtlarda ise kredinin vadesi 12 ayı geçememektedir.
Son olarak ikince elde kredi işini şahıslar pek bilmediği için şöyle zorluklar oluyor hocam. Örneğin araba 1 milyon ve siz 200 bin kredi kullanacaksınız. Kredi işlemleri falan onaylanınca önce notere gidiyorsunuz 800 bini gönderiyorsunuz ve arabayı üstünüze alıyorsunuz. Ruhsat sizin üstünüze geçince bankaya gidip kalan 200 bini banka satıcıya gönderiyor. Böyle olunca parayı almadan arabayı vermem diyen satıcılar oluyor doğal olarak. Bu kısım çok uğraştırıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X