Şimdi Ara

Araç Muayene Ek-1 Belgesi Sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ek-1 adı altında bi belge verdiler bana muayeneden sonra emniyetten ruhsat yenilemem için ama ben o belgeyi bulamıyrum ve sorunumu nası çözeceğim bilmyrm bi fikri olan varmı ayrıca verilen 1 ay sürede doldu muayeneden snra ruhsata işletmek için verilen süre....

• 1 aylık süreyi geçirdiyseniz yapılacak birşey yok. Tekrar muayeneye gireceksiniz.
  • Tekrar ek-1 doldurulup tekrar muayeneye girilecek...
  • saçmalıktan başka birşey değil varya sanki keyfime yapmış gibiyim ölüm kalım olabilrz bişi olablr yazık ya walla yazık bu ülkeye ek-1 he cıx cıx cıx 2 yıl muayenesiz bineceğim o araca yaptırırısam ....
  • Arkadaşlar bu EK-1 belgesini nerden alıyoruz?
    Ne saçmalık yav bu ruhsatın arkasına yazıyorlar dolunca git değiştir uğraş et ayrı bir belgeye işlense bu muayene olmayacakmı? 10 haneli bo şeyri olan bir kağıt olsa sanki olmayacak milletin işi gücü var izin alıpta muayene için koşuşturuyoruz ne acayip işler bunlar anlamadım saçmalığın daniskası..
  • Bu konu ile ilgili EGM'ye yaptığım müracaat sonucu verilen cevap:

Aracımda yaptıracağım teknik değişikliğin (LPG montajı) tescili için müracaatım esnasında ibrazı zorunlu, 18 Mayıs 2007 ve
    26526 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR
    YÖNETMELİĞİN 6.Maddesinde adı geçen "Araç Trafik Tescil Müracaat ve İşlem Formu" (Ek1) in, yayınlandığı gazetedeki şekli ile
    kopyalanıp şahsım tarafından doldurulması, usul bakımından uygun mudur? Aksi halde evrakın başkaca bir kuruluştan mı
    temini gereklidir?

Sayın Cem S...
    08.03.2010 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
    Başvurunuzda belirtilen Araç Tescil İşlem ve Müracaat Formu (Ek-1 formu) basılı kağıt kapsamındadır. Karayolları Trafik Kanununun 131 inci maddesi gereğince, basılı kağıtların satış işlemi Türkiye Şoförler Federasyonuna bağlı odalar tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle Ek-1 formunun ilgili odalardan alınması ve oda mühürünün bulunması gerekmektedir. İyi günler dileriz.

• benim ruhsatta da alındığından beri benzinli kısmında çarpı işareti vardı yani araç dizel ama ruhsatta benzinli gözüküyor. (buna rağmen ilk 2 muayenesinden geçmişti) bugun muayeneye götürdüğümde ordaki görevli tek kusurunun ruhsattaki yanlışlık olduğunu söyledi. ek1'i doldurun diyip arkasını dönüp gitti, sanki ek1 her gün doldurduğum bir belgeymiş gibi.

ek1'i doldurup önce muayene istasyonuna götürücem orda ilgili kısmı onlar doldurucak sonra trafiğe gidip ruhsatı değiştiricem. acaba en son tekrar muayene istasyonuna gitmem gerekicek mi? sonuçta vize için bandrol fln olmıycak yeni ruhsatta..

ayrıca trafiğe gidince ruhsat yeniletme işi ne kadar süre, daha önceden yapmış olan varsa yardım edebilirse sevinirim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar benim de şasi numarasını yanlış yazmışlar.. Ek-1 belgesini nereden bulabilirim? İnternette formlar var ama bunu bir yere onaylatmak gerekmeyecek mi?
  • Değerli evraktır kaybetmeyeceksin.

k_t_destek muayene olup şasi numaranın doğrusunun tesbiti gerekmekte.kısacası muayene yaptırman gerek araç ruhsatında bilgileri değiştirtebilmek için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.