Şimdi Ara

Araç Muayene Ücretlerine % 14 ZAM... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla acımıyorum artık bize hakediyoruz herşeyi daha da zamlansın hatta herkes halinden memnun bakıyorum da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç Muayene Ücretlerine % 14 ZAM...

Devlet (temsili)

• Bu ülkede vatandaşın sırtındaki en büyük yük devletin kendisidir...
    Adam gibi hiç bir hizmet veremez,sanki vergi vermiyormuşuz gibi verdiği ağır aksak yetersiz hizmete de ekstradan dünya ortalamasının üzerinde para alır...
    Misal; pasaport har(a)cı...Vatandaşına dünyanın en pahalı pasaportunu SATAR...Bir de yetmez "defter bedeli" alır ama aldığın pasaportla neredeyse hiç bir yere gidemezsin...Hasbelkader gittin,sınırda pasaport polisinin aşağılayıcı davranışlarına maruz kalırsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Muayene falan değil ki yapılan...Haraç alma...Devlet hem kendi yiyor hem de avanesine yediriyor...

dünyanın en hızlı büyüyen ülkesiyiz kıskanma

paşa paşa ödeyeceksin, böyle ülkede bedavamı yaşayacaksın

• merak ettiğim
    bu zamlar enflasyon hesaplanırken göz önüne alınıyor mu?
  • Muayenenin nesine ücret ödüyoruz onu anlayamamışken bir de cayır cayır zam yapıyorlar. Araba sahibi olmak devlete ödenen yüz çeşit vergiyle artık gerçekten lüx bir şey oldu markası modeli ne olursa olsun.
  • arabası olana ölüm diyor bu devlet... kimsede bişey demiyor....
  • herseye bu kadar hızla zam gelirken aynı oran maaslara hic yansımiyor

• Adamların tek uğraşı araç sahiplerini düdüklemek.Bunun için de gece gündüz zam yapıyorlar.
  • Benzin 10 tl

Dolar 10 tl

Asgari ücret 700 tl olsun

Birazda millet elini taşın altına koysun.O saray nasıl geçinecek.Bakanlar başbakanlar valiler vekiller nasıl zengin olurlar yazık günah onlarada acıyın.Allahu Akbar

• araba çok önemli, tüm hesapları arabalar üzerine yapılmış neredeyse.araba üzerinden başka nasıl vergi alabiliriz diye düşünüyorlardır eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 22tupac

merak ettiğim
    bu zamlar enflasyon hesaplanırken göz önüne alınıyor mu?

Hayır. Enflasyon sepetinde araç muayene kalemi yoktur. Detaylı Bilgi için tüik’in Sitesine bakabilirsiniz. (Ne kadar objektif hesaplama yapıldığından bahsetmiyorum o ayrı bi tartışma konusu)

• bluerdem kullanıcısına yanıt
    evet şimdi baktım biraz
    12 ana madde belirlemişler
    çeşitli mal ve hizmetler kısmında gösterilmiş olabilir
  • quote:

evet şimdi baktım biraz

Orada da olacağını sanmıyorum çünkü oranı yüksek çıkartacak her kalem bilhassa sepete eklenmiyor tüik tarafından

• quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

quote:

evet şimdi baktım biraz

Orada da olacağını sanmıyorum çünkü oranı yüksek çıkartacak her kalem bilhassa sepete eklenmiyor tüik tarafından

o da doğru
    aralık ayını büyük olasılıkla eksi çıkaracaklar
    zam yapmamak için
  • Az kaldı fakirler kurtulacağız hepinizden

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

2015 8 ocakta trafıge cıkan aracın muayenesi 8 ocak 2018 e kadar yapılması gerekıyor degıl mı?

Oyleyse yıl donmeden yaptırayım

Daha önce olabilir çünkü uygunluk belgesindeki üretim tarihi dikkate alınıyor, ruhsattan kontrol edebilirsiniz.

Hocam haklıymıssın, 24 eylülmüş son gün.

Peki egzos muayenesi de 24 eylülde bitmiş oluyor değil mi? Önce egzos muayenesını mı yaptırmam lazım benım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

2015 8 ocakta trafıge cıkan aracın muayenesi 8 ocak 2018 e kadar yapılması gerekıyor degıl mı?

Oyleyse yıl donmeden yaptırayım

Daha önce olabilir çünkü uygunluk belgesindeki üretim tarihi dikkate alınıyor, ruhsattan kontrol edebilirsiniz.

Hocam haklıymıssın, 24 eylülmüş son gün.

Peki egzos muayenesi de 24 eylülde bitmiş oluyor değil mi? Önce egzos muayenesını mı yaptırmam lazım benım?

Tuvturk istasyonunda egzoz muayenesi de var ama ben özellikle dışarıdaki esnafa yaptırıp gidiyorum...Hem başkası da kazansız hem de orada olduğunu bilen halkımız direkt oraya gidiyor,bu sefer de Tuvturk de bir de egzoz sırası oluşuyor...

• Çok değilmiş ama gerekli de değil

• Zam degildir o dış güçler sizi yonlendiriyor.Olsa olsa 15 temmuz demokrasi ve milli fiyat guncelleme rasyosudur.Şimdi alamanya düşünsün.vag grubu kullananlar ozellikle patlak dsgliler 2 katini odesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgay0651 -- 19 Aralık 2017; 13:41:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.