Şimdi Ara

Araç muayenesi hakkında bir soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar tüvtürkten randevuyu aldık, çarşamba günü muayeneye götüreceğiz aracımızı fakat ben arabanın orjinal kornasını çıkartıp yerine stebel yada ferrari kornası deniyor galiba ondan taktırtmıştım.Muayene sırasında sorun çıkartırlar mı? onun dışında herhangi bir eksik vs bulunmuyor şu anda.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Muayenesinde Korna Hakkında Bilgiler

Araç muayenesi, aracınızın yol güvenliği standartlarını karşıladığını doğrulamak için periyodik olarak yaptırmanız gereken bir işlemdir. Korna, aracınızın önemli bir güvenlik özelliğidir ve muayene sırasında kontrol edilir.

Hangi Kornalara Muayeneden Geçme İzni Verilir?

• Orijinal fabrika kornası
    • Hella veya başka bir markanın orijinaline uygun korna

Muayeneden Geçmeyen Kornalara Örnekler

• Havalı kornalara izin verilmez.
    • Ferrari gibi egzotik araçlara özel kornalara izin verilmez.
    • Korna sesi çok az çıkan kornalara izin verilmez.

Korna Arızası Ağır Kusur mu?

Evet, korna arızası araç muayenesinde ağır kusur olarak kabul edilir ve aracınızın muayeneden geçememesine neden olabilir.

Korna Muayeneden Geçer Mi?

Yukarıda belirtilen şartları karşılayan kornalara muayeneden geçme izni verilir. Bu şartlar şu şekildedir:

• Korna fabrikasyon standartlarına uygun olmalıdır.
    • Korna sesi olması gereken yükseklikte çıkmalıdır.
    • Korna düzgün bir şekilde çalışmalıdır.

Araç muayenesi sırasında, kornanızın çalışıp çalışmadığı ve sesinin yeterli yükseklikte olup olmadığı kontrol edilecektir. Muayeneden geçmek için kornanızın bu şartları karşılaması gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benim görüşüm havalı değilse karışmamaları gerekir ama tüv türkten sual olunmaz...
  • Tedirgin edici, abartı bir sesi yoksa sorun çıkmaz bana göre. Sonuçta kornaya 3-4 kez basarlar nasıl diye. Trafik sigortanız da tamamsa gidersiniz. Ben dikkat etmemişim trafik sigortasına 3-4 gün önce bitmiş. Geri yaptırıp geldim de
  • şu minibüslere takılan godfather tarzı havalı kornalardan değil normal kornaya göre biraz daha tiz çıkıyor sesi o kadar bunun dışında bütün herşeyi tamam egzos emisyon ölçümünü filanda yaptırdım söküp mü gitsem yoksa direkt mi ona karar veremedim
  • Orjinal Korna hariç kabul etmiyorlarmış. Arkadaşımın aracında çat çat korna vardı. Geçemedi bu yüzden.
  • Riske girmenin bir manası yok o zaman, kabul etmiyorlarsa söküp gitmek lazım.İçerenköyden taa tuzlaya okadar yol gidipte geçemeden dönmek istemem şahsen
  • Tuvturk kusurlar tablosunun 817 no.lu maddesine göre;

Korna:
    a-ses gücü bozuk
    b-ses ahengi bozuk

Ağır kusur olarak kabul ediliyor.

Normal kornaya göre biraz daha tiz çıkıyor demişsiniz. Eğer dediğiniz gibi çok aykırı bir sesi yoksa yani maddeye bakarak söylersek ses gücünde veya ahenginde bir bozukluk yoksa sorun olmaz. Sonuçta yüz farklı arabanın yüzünde de farklı ton ve seviyede korna vardır. Sorun olmayacaktır, değiştirmenize gerek yok.

Ancak;

Muayeneyi geçemezseniz de bu kornanın aslında pek de söylediğiniz gibi akıllı uslu bir şey olmadığı için olur ki bu durumda Tuzla'ya kadar gidip gelmenize pek üzülmem. Çünkü bu sadece trafikte diğer sürücü ve yayalara saygısız bir davranışla kulak tırmalayıcı bir korna takmış olduğunuzu ve üzerine bir de burada bizi keklemeye çalıştığınızı gösterir. Eğer öyleyse müstehaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KM SORGULAMASI HAKKINDA BİR SORU.
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukardaki mesajımda da yazdığım gibi öyle minibüslere takılan kornalar tarzında bir korna değil sesi hoşuma gittiğinden ve normal kornasına göre daha uyarıcı bir ses çıkardığından taktırdım yoksa basınca insanları hoplatmıyor merak etmeyin kimseyi keklemek kandırmak gibi bir niyetimde yok ayrıca

Daha önce arabasına bu tarz korna takıpta muayeneye gitmiş olan arkadaşlar varsa bilgilerinden istifade etmek istedim konu açtım.

buda taktırdığım korna dinlemek isterseniz!

http://www.stebel.it/stebel2009/products.asp?IDserie=6&uso=1&tipologia=auto

ayrıca insanları hoplatmak dalaklarını düşürmelerine sebep olmak gibi bir niyet içerisinde olsam şöyle birşeyle bu gayet mümkün gözüküyor ama benim arabamdakiyle kimsenin dalağı düşmez yada basınca kaos ortamı yaratmış olmam zannedersem ki yaklaşık 1 senedir takılı ne öyle uzun uzun basıp kimseyi rahatsız ettim nede kimse bana rahatsızlığını bildirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: cyberkesh

Yukardaki mesajımda da yazdığım gibi öyle minibüslere takılan kornalar tarzında bir korna değil sesi hoşuma gittiğinden ve normal kornasına göre daha uyarıcı bir ses çıkardığından taktırdım yoksa basınca insanları hoplatmıyor merak etmeyin kimseyi keklemek kandırmak gibi bir niyetimde yok ayrıca

Daha önce arabasına bu tarz korna takıpta muayeneye gitmiş olan arkadaşlar varsa bilgilerinden istifade etmek istedim konu açtım.

ayrıca insanları hoplatmak dalaklarını düşürmelerine sebep olmak gibi bir niyet içerisinde olsam şöyle birşeyle bu gayet mümkün gözüküyor ama benim arabamdakiyle kimsenin dalağı düşmez yada basınca kaos ortamı yaratmış olmam zannedersem ki yaklaşık 1 senedir takılı ne öyle uzun uzun basıp kimseyi rahatsız ettim nede kimse bana rahatsızlığını bildirdi

Ferrari kornası bu. Araban ferrari ise sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

quote:

Orijinalden alıntı: cyberkesh

Yukardaki mesajımda da yazdığım gibi öyle minibüslere takılan kornalar tarzında bir korna değil sesi hoşuma gittiğinden ve normal kornasına göre daha uyarıcı bir ses çıkardığından taktırdım yoksa basınca insanları hoplatmıyor merak etmeyin kimseyi keklemek kandırmak gibi bir niyetimde yok ayrıca

Ferrari kornası bu. Araban ferrari ise sorun yok.

Bu konu üzerine en çok yapılan espiri bu sanırım dünden beri belki elli kişiye sormuşumdur ne yapayım çıkarıyım mı kornayı diye gelen cevap istisnasız aynı "Araban ferrari ise sorun yok" bende fransız asıllı italyan diye cevap veriyorum

• Arkadaşlar muayeneden geçtik orjinal kornasını taktım gitmeden önce,ama ben götüremedim arabayı işlerimden ötürü, babam götürmüştü kusursuz olarak geçmişiz 2 sene muayene derdi kalmadı zaten 2 sene olmadan da satarız heralde arabayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.