Şimdi Ara

ARAÇ PATLATMA SEBEBİ NEDİR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
7.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR 98MODEL TEK NOKTA ENJEKSIYONLU DOĞAN SLX ARACIM PATLATMA YAPIYOR.ARACI GÖSTERDIĞIM TAMIRCI BUJILERDEN DEDI DEGISTIRDIK OLMADI OZAMAN BUJI KABLOLARINDANDIR DEDI ONLARIDA DEGIİŞTIRDIK YINE OLMADI BİR KAÇ TAMIRCIYE DAHA GOSTERDIK ONLARDA YAPAMADI yada UGRASMAK ISTEMEDILER.BU KONUDA BILGISI OLANA ARKADASLAR LUTFEN NE YAPMAM GEREKTIGINI YAZSINLAR SANAYIYE GIDIP GELMEKTEN SIKILDIM ARACIMA BINEMEZ OLDUM SAYGILAR...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Patlatma Sebepleri

Enjeksiyonlu motor sistemlerine sahip araçlarda meydana gelen patlamalar, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Enjeksiyonlu Tofaş ve Doğan SLX araçlarında sıkça karşılaşılan patlatma sorununun bazı olası nedenleri şunlardır:

• Hava-Yakıt Karışımı Dengesizliği: Enjektörler yakıt ve havayı doğru oranda karıştırmadığında, yanma odasında zengin veya fakir bir karışım oluşabilir. Bu dengesizlik, patlamaya neden olabilir.

• Yüksek Sıkıştırma Oranı: Enjeksiyonlu araçlar genellikle yüksek sıkıştırma oranlarına sahiptir. Bu, yakıt-hava karışımının daha yüksek basınca maruz kaldığı anlamına gelir. Belirli koşullar altında, bu yüksek basınç patlamaya yol açabilir.

• Buji Arızası: Arızalı veya kirli bujiler, yakıt-hava karışımının düzgün şekilde tutuşmasını engelleyebilir. Bu, yanma odasında yanmamış yakıtın birikmesine neden olabilir ve sonunda bir patlamaya yol açabilir.

• EGR Sistem Sorunları: Egzoz gazı devridaim (EGR) sistemi, egzoz gazlarının bir kısmını yanma odasına geri döndürür. Bu, emisyonları azaltmaya yardımcı olur, ancak EGR sistemindeki sorunlar yakıt-hava karışımını bozabilir ve patlamaya neden olabilir.

• Sübap Sorunları: Yanmış yakıt gazlarının silindirlerden dışarı atılmasını sağlayan sübaplar, zamanla aşınabilir veya arızalanabilir. Bu, yanma odasında aşırı basınç oluşmasına ve patlamaya yol açabilir.

Önemli Not: Araç patlamaları son derece tehlikeli olabilir. Bu sorunu yaşıyorsanız, güvenliğiniz için aracınızı sürmeyi bırakın ve derhal bir tamirciye başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynıı problem bnm arabadada var egsoz patlaması gibi pat ediyor. onlarla hiç bir alakası yok zaten egsoz bugazından yakın bir yerden geliyor lamda sensörü belki olabilir bn öle tahmin ediyorum dha aracı goturmedim bir yere benzilni araba gaz yok her zaman yapmıyor cok nadir.
  • egzoz olamazmı
  • bir iki arastırma yapma fırsatım oldu en çok sölenen ya çok hava alıyodur yada az dediler
  • yokmu daha fazla bılgısı olan arkadaslar yorumları beklıyorum..
  • Patlama genellikle ateşlemeden kaynaklanır. O tamamsa, LPG ayarındadır. Ayar yaptırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu oto kokusu nedir?
    7 yıl önce açıldı
    Bu araba nedir ?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.