Şimdi Ara

Araç pert oldu, kasko yandı. Kasko bedelini karşı taraftan talep edebilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, ufak bir sorum olacak sizlere.

Bundan 2-3 ay önce bir kaza yaptım. Kaza raporunda karşı taraf %100 kusurlu olarak gözükmekte. Henüz arabayı alalı daha bir ay olmuştuki perte çıktı.

Neyse, kasko ödemeyi yaptı ve bende gidip yeni bir araç aldım. Ancak aklıma şu takıldı. Eski aracım için yaptırmış olduğum kasko resmen yandı. Üstelik kusur karşı tarafındı. Bu durumda resmen zarara uğramış olduğumu düşünüyorum. Kasko için ödediğim bedeli karşı tarafın kaskosundan talep etmek gibi bir hakkım olabilir mi acaba?

• bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum ama mantıken de şu geliyor aklıma.
    aracınız pert oldu diye kaskonun düşmemesi lazım kasko zaten karşı taraftan tüm parayı alacaktır
  • Kaskonuzu yeni aracınıza devam ettirseydiniz, Kaskonuzun yanması gibi bir durum olmaması lazım
  • tam hasarli oldugunda illaki kasko yaniyormus.

Odedigim miktar az olmadigindan, mumkunse karsi taraftan bunun bedelini almak istiyorum.
  • hocam siz kendi kaskonuza müracaat edipte kendi kaskonuzdan almıssanız parayı sigorta şirketi size ödedikten sonra karsı tarafa rücu etmiştir zaten bedeli, sizin kaskonun yanması diye bisey yok siz kaskonuzu yeni aracınızda da devam ettireceksiniz müracat edip olay sadece bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

hocam siz kendi kaskonuza müracaat edipte kendi kaskonuzdan almıssanız parayı sigorta şirketi size ödedikten sonra karsı tarafa rücu etmiştir zaten bedeli, sizin kaskonun yanması diye bisey yok siz kaskonuzu yeni aracınızda da devam ettireceksiniz müracat edip olay sadece bu

Bunu bi bildiginiz varda o yuzden mi soyluyorsunuz, yoksa size mantikli gelen sey mi bu? Cunku kasko boyle bir opsiyonun mevcut olmadigini soyluyor.
  • eger oyle soylüyorsa karsı tarafın trafik sigortası arac basına 17500 tl ödeme yapar, eger karsı tarafın ihtiyari mali mesuliyet sigortasıda varsa bununda teminat sınırına kadar (genelde kasko poliçelerinin içinde verilir ihtiyari mali mesuliyet sigortası yani karsı aracın kaskosuna bakıp onunda teminatı kac paraysa o kadar öder) trafik sigortasına ek olarak verir. yani siz karsı aracın trafik sigortasından 17500+ (ihtiyari mali mesuliyet varsa onun teminat limiti) kadar para alabilirsiniz, ama sizin aracınızın değeri bunları aşıyorsa sizin kaskonuz devreye girer gerisinide sizin kaskonuz öder tabi eger böyle bi durum olmussa kasko size ödediği para kadar sizin toplam teminatınızda düşer yada teminatınızın tamamı kullanılmışsa kasko poliçeniz bitmiş olur. tahminim sizin boyle bir durumunuz oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.