Şimdi Ara

Araç renk tutturma sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ankaradaysanız iyi bir kaportacıya yönlendirebilirim. Benim eski araç da gri 206 idi kaza yapmıştım ve rengi birebir aynıydı hiçbir farkı yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

Maalesef izmirdeyim hocam

• Boya tonunu her usta tutturamıyor maalesef.

İşçiliği iyi olan ustalar var ama çok para istiyorlar. Ben sanayide bir parçayı 500 liraya boyayan ustada biliyorum 1500 liraya boyayan ustada biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam rengi tam olarak tutturacağına güvendiğim bir usta olsa yeniden boyatacamda güvenim yok boş yere para vermek istemiyorum orjinal parçayı güneş yanığından dolayı boyatmıştım zaten pişman oldum

• Boya işinde işi kullanılan malzeme, ekipman direk etki eder. Usta bu fiyata bu kadar demek istemiş sanırım. Ton tutmamış ama sanayi işi de eğer çok uğraşılmaz ise anca bu kadar tutar. Net fiyat vereyim hatta eğer düzgün bir işcilik istiyorsanız düz beyaz renk bagaj kapağını 2000-2500 TL gibi bir fiyata boyanır, tavan ise 3000-3500 TL. Bu kadar parayı veren olmayınca da genelde olduğu kadar oluyor işte.

• İzmirli5361 İ kullanıcısına yanıt
    Eski boya ile yeni boyanın rengi kolay kolay tutmaz. Eski boya yıllarca dış etkenlere maruz kalır yıpranır. Bu tip boyalarda serviste orjinal boya ile boyatsanız bile illaki fark olur. Bu sebepten ya komple bel altı boyatacaksınız ya da bu farka razı olacaksınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Öyle bir şey yok hocam. Yapamadım demek yerine sallıyorlar.

• Hocam belli ama usta yapabileceğini yapmış çünkü kapılar boyasız diyorsunuz, yılların etkisi sebebiyle normal ton farkı oluşması ama kapılara pasta cila yaptırırsanız üstündeki vernik biraz aşınınca kapıların rengi daha canlı gözükecektir diye tahmin ediyorum.. yine de bu işlemi yaptırtmadan önce bir bilene danışın.

• İçime sinmediği için tekrar boyattım sonuç:

lightshot
    Screenshot
    http://prnt.sc/26vqkrv

Yinede tam istediğim gibi olmadı.

boşa boyatmışsın. bir tarafta yılların getirdiği yıpranma, solma var. renk tutmaması normal. ustalık da bir şey yok, adam ne yapsın. onun için araç üç dört yaşından eskiyse sol arkayı boyanacaksa sol taraf tam boyanır. eğer kurtarırsa duruma göre kalan tarafa sadece vernik de atılabilir.

• 10 yaşında, şimşek grisi, bayi çıkışı hariç hiç boya koruma vs. yapılmamış ve solmuş (yanık yok) astraya renk tutturan usta var.

5 yaşında, renk tutmaz denen sedefli kırmızı corollanın iki parçasını LOKAL boyayıp tutturan usta var.

Öte taraftan sıfıra yakın opak kırmızı corsanın değişen bagajini bambaşka renge boyayan ustacıkta var.

Ustadan ve malzemeden kaçılmıyorsa o renk tutar. Yeter ki yeteneği, malzemesi ve yapası olsun.

• 3. Kez boyandı ve mutlu son before after fotosu:http://prnt.sc/P8XL40x1n6XK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzmirli5361 -- 18 Şubat 2022; 17:47:46 >
  • Gerek yoktu bence. Ben olsam kafaya takmazdım. Eski araba sonuçta.

Bu sefer kusursuz olmuş hocam, temiz temiz iyi günlerde binin  

• Teşekkürler hocam

Busefer olmuş keyifli binmeler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.