Bu işin doğrusu,hava sadece çok soğuksa 30 saniye kadar,hava sıcaksa eğer motor 1500 devir civarı çalışıp sonradan 800 devre iniyorsa sadece onu bekleyip daha sonrasında yağ sıcaklığı 70 dereceye ulaşana kadar sakin sakin sürmektir.Yani çalıştırdıktan sonra sadece 10-15 saniye yağın bütün motoru dolaşmasına izin vermek yeterlidir daha fazlasına gerek yok. |
arac sabah calısınca,beklemeden hemen yola cıkmak lazımmıs (3. sayfa)
-
-
Benzinli aractada dizel aractada en az 30 saniye beklerim. Stop ederkende ayni sekilde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kiralama firması mail atmıştı
sabahları boş yere beklemeyin diye
maili bulabilsem paylaşırım
sanki beklemek daha sakıncalı bile deniliyor olabilir
-
1-Motorunuzu ısıtmak: Sürüşten önce motorunuzu ısıtmanın çok fazla faydası yoktur. Dondurucu soğuklarda bile, motorunuz sadece birkaç kilometre gittikten sonra uygun şekilde ısınır. Aracı motor rölantideyken hareketsiz bırakmak, çevreye zarar verirken motordaki yıpranmayı da hızlandırır. Motoru çalıştırmak ve hemen makul bir hızda sürmeye başlamak tavsiye edilir.
Bunu en çok yapılan 5 hatanın ilk sırasına yazmışlar
Diğerleri ;
2-Motoru çalıştırırken gaz pedalına basmak: Yeni araçlarda motoru çalıştırdığınızda gaz verirseniz elektronik yakıt enjeksiyonu ve ateşleme işlemini bozarsınız.
3-Camların ve ön camın buzunu çözmek için ılık su kullanmak: Sıcaklık farkı, ön camı çatlatmak için yeterlidir. Ve pencerelere dökülen su da donabilir.
4-Buzu temizlemek için ön cam sileceklerini kullanmak: Bu işlem, ön cam sileceklerine zarar verir ve ön camın her tarafında göremeyeceğiniz pullanmalar bırakır!
5-Kapıları açmaya zorlamak: Kapılarınız sıkışmış mı? Onları çekmeyin çünkü kauçuğu gevşeteceksiniz. Bunun yerine kapılarınızı içeri itin.
-
Sayfalarca tartışılacak bir durum yok.
İlk marştan sonra ve stop etmeden önce 15-20 saniye kemeri takana, aynalara vs. bakana kadar geçen süre beklense yeterli.
Altı-üstü zarar.
-
Vay vay vay başkan sen buralarda mıydın ya? Gözüm eskilerden birini görünce bir hoş oldum, 2015-2016 Donanımhaber'ine gittim resmen.
-
Kral selam,
Buradaki bir çok fanatik arkadaş beni buralardan soğutmuştu ama insan eski alışkanlıklarından bir türlü vazgeçemiyor işte gördüğün gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gözüme o eski DH zamanları geldi, İstanbul'da yaşadığım zamanlar. Sadece nickten nostalji yaşar mı insan? Yaşadım. Ben bırakamadım forumu, eskisi kadar yazmıyorum ama hala aktifim.
-
Seni mutlu ettiğime sevindim kral.
Bende senin nicki görünce Kartal'ımı hatırladım... Acıklı dakikalar yaşıyorum şu an.
Seninle en son mention yaptığımızda Kartal'ı 6.250 liraya satmıştım. Geçen hafta doğacak çocuğum için 6.000 TL'ye bebek arabası aldım. Eyyorlamam bu kadar.
-
O efsane kartal ya ikinci el araba inceleme konusu açardık.
Doğacak çocuğunuz inşallah anasıyla babasıyla sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür yaşar.
Ben de s40'ı 47 bin liraya satmıştım 2,5 sene önce. Bilsem satmazdım 2. araba olarak koyardım kenara.
-
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.
Sevgiler...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X