Şimdi Ara

Araç Şarj Dinamosu & Rüzgar Türbini !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
18.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba umarım konuyu yanlış yere açmıyorumdur.

kafamdaki proje kendi oturduğum müstakil evin bir kısmının elektriğini üretme girişimlerindeyim elimde rüzgar türbininin birçok parçası mevcut tek eksiğim DC motor du onuda parçacıdan araç şarj dinamosu ile giderdiğimi düşünüyorum ancak araştırmalarıma göre kimisi o dinamo ile elektrik üretemiyeceğimi soyluyor kimisi dinamo üzerinde oynamalar yapmam gerektiğini soyluyor ihtiyacım olan şey rüzgar enerjisi ile 12 v akım üretip akü tertibatımı şarj edip inverter ile 220 V AC elektriğe çevirip inverter gücüne göre çalıştırabileceğim elektrikli eşyalarımı çalıştırmak.

şimdi elimde olanlar ;

bir adet Araç Şarj dinamosu
    3 adet 80 cm uzunlugunda kanat
    2 adet 100 amperlik akü
    1 adet 2000 W lık inverter

sizlerden istediğim gerçekten şarj dinamosu orjinal hali ile işimi görür mü, görmez ise dinamo üzerinde ne gibi değişiklikler yapmam gerek
    bu işlerden anlayan arkadaşlarım, abilerim var ise lütfen bana ayrıntılı bilgi verin

çok fena kafayı takmış durumdayım mutlaka yapmam gerek bu sistemi

• quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Şarj dinamosu eskiden kullanılırdı şimdi otolarda alternatör kullanılıyor. Dinamo dc üretir alternatör ac üretir. Alternatörler içindeki diyotlar ile dc ye çevrir. Aldığınız dinamomu alternatörmü ve gerilimi akımı nedir. Oto şarj alternatörleri yüksek devirlerde üretim yaptığı için rüzgar türbininde verimli olmayabilir. İşiniz zor epey uğraşacaksınız. Hobi amaçlı olursa olurda diğer türlü değermi bilmiyorum elektrik kurumundan ucuza mal etmek zor. Gereken malzemeniz var helva yapmak kalmış kolay gelsin. Açılmış konulardan yararlanabilirsiniz orada daha fazla ilgili ve bilgili bulabilirsiniz. Bu konularda çalışanları her zaman takdir ederim boşa giden kaynakları değerlendiriyorlar milli servetlerimizi koruyorlar. Önce güvenlik prensibi ile hareket ederseniz hata yapmazsınız. İnsanın yedek parçası yok ve can herşeyden kıymetlidir.

bendeki dinamo 12 DC 35 amper güç üreten bir dinamo benim öğrenmek istediğim bu dinamo içerisinde değişiklikler yapılıyormuş, bu değişiklikler neler ben onu öğrenme peşindeyim lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok minnettar olurum...

• Selamlar.
    İstediğin sistemin pahada ağır olan kısımlarını zaten elinde barındırıyorsun. Sana gerekli olan bu iş için profesyonel olarak üretilmiş olan rüzgar türbin motoru. Ancak bunun ne güçte olacağını söyleyebilmek için kullanacağın elektrikli cihazların toplam kaç Watt olduğunu söylemen.
    Bir evin tüketeceği güç 6kW dır.
    Ama sen bir kısmını dediğine göre 1kW lık bir motor senin işini görür. Kendi üretimimiz olup, söylediğimiz gücü ürettiğinin garantisi verilir.
    Eğer ilgini çekerse bu konuda yardımcı olunur.

solar@goldenergy.org adresinden uşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afacanarif

Selamlar.
    İstediğin sistemin pahada ağır olan kısımlarını zaten elinde barındırıyorsun. Sana gerekli olan bu iş için profesyonel olarak üretilmiş olan rüzgar türbin motoru. Ancak bunun ne güçte olacağını söyleyebilmek için kullanacağın elektrikli cihazların toplam kaç Watt olduğunu söylemen.
    Ama sen bir kısmını dediğine göre 1kW lık bir motor senin işini görür. Kendi üretimimiz olup, söylediğimiz gücü ürettiğinin garantisi verilir.

hocam evin tamamı değil bir kısmı örnek olarak ( bilgisayar, 100 w lık 2 lamba, buzdolabı ) şimdilik bu cihazlar çalışacak

• quote:

Orijinalden alıntı: orgstar

quote:

Selamlar.

hocam evin tamamı değil bir kısmı örnek olarak ( bilgisayar, 100 w lık 2 lamba, buzdolabı ) şimdilik bu cihazlar çalışacak

150 W panel
    10 A charge controller
    12v/200 ah Gel Battery
    12/150 inverter

600 USD artı KDV

veya

300 W panel
    20 A charge controller
    12 v/200 ah Gel Battery
    12/300 inverter

800 USD artı KDV

bu iki sistem de işini görür

Bu iki sistemi buzdolabının ne olduğunu yazmadığın için tahmini olarak veriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: orgstar

quote:

Selamlar.

Selamlar;

Eğer invertersiz fiyat istersen ;

60 dolar düşeceksin total fiyatlardan. Eğer firmamıza gelip görüşürsen bu konuda yardımcı oluruz.

İyi çalışmalar dileğiyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç elektriği
    10 yıl önce açıldı
    Tofaş şarj dinamosu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect

Aradığın sorunun cevabı bunda saklı.
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/akim-cevirici-12-volt-220-volta-32574905

bilgin için teşekkür ederim hocam ancak çevirici ile sıkıntım yok bu inverter işimi görmez ben en az 3000 watt lık inverter alıcam ebay den benim sıkıntım aküyü şarj edecek enerjiyi araç alternatörü ile sağlayabilirmiyim

• Mæ$$ALLAHq@RDa$iM
  • Aynı dertten müzdaripiz,bende bağ evinde akü ve inverter ile 220V cereyan kullanıyorum fakat aküyü şarj etmek sorun olduğu için sizin gibi rüzgar trübünü kullanmak istiyorum.Bu konuda bizlere bir yol gösteren olursa bende çok memnun olurum.Saygılarımla,şimdiden teşekkürler.
  • orgstar kullanıcısına yanıt
    Çok temiz bir dc akım üretebilirsin,ama bunun icin dıştaki sargılara ayrıca elektrik vermen gerekir, dış sargılara verdiğin gücü ayarlayarak sürekli 12 volt üretebilirsin, dönüş hızını kontrol edebilirsin v.b

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre0111 E kullanıcısına yanıt
    12v 60ah aküyü nasıl bir rüzgar trübünü ile besleyebilirim,araya nasıl bir şarj kontrol cihazı koymalıyım.Güçleri nasıl olmalı.
  • Arkadaşlar ben rüzgar türbini yapmak istiyorum yapmak için gerekli malzemeler neler söyleye bilir misiniz?? Lütfen ; bir kaç ampul ve bilgisayar ve ya televizyon çalıştırsın yeter yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim geçmişte buöyle bir çalışmam oldu sorun sıkıntı şudur. Araba alternatörlerindeki dış sarım statordaki sarımın kalınlığı iyi spir sayısı yetersiz geliyor sebebi ise araç üzerinde motordan hareket alıyor ve minimum 2000 devir dk da aküye şarj gönderiyor. Ben bunu aşmak için araya şanzıman koydum yinede işimi görmedi sebebi çok ağır ve zor oldu. Güç elde etmek için fırtına bekler oldum. Yaptığım testlerde ve alternatörü modifiye ederken bağzı birikimlerim oldu. Misal: 220 v motorun asenkron rotorunu modifiye edince, rotoruna sabit mıknatıs gömünce en hızlı devirde 18v elde ediyordum. hatta piyasada hazır bağzı motorlaqrda rotorunda sabit mıknatıs vardı misal çmş mak ın atıksu motoru normal rüzgarda döndürünce bile elektrik üretiyordu, rotorunda sarım olan 220v motorlara rotorundaki sargı statordaki sargıya seri bağlanarak elektrik veriliyor. statordan ayırıp rotoru ayrıca uyarırsanız mil dönünce elektrik elde ediyorsunuz bu seferde motor rotorunu uyarınca yavaşça dönmeye başlıyor çünkü rotor sargısı yaklaşık 12v ye göre yapılmış.
    http://tr.aliexpress.com/wholesale?SearchText=r%C3%BCzgar+jenerat%C3%B6r%C3%BC&catId=&initiative_id=SB_20150728213718 bu sitede çok uygun fiyatlara var tavsiyem böyle hazır sistemlere yönelmeniz çünkü kanat açıları, kanatta kullanılan malzeme falan çok ayrıntı var atölyeniz falan varsa kolayda yoksa çok zorlanırsınız. yukarı ile alakalı sormak istediğiniz bir şey varsa tecrübelerimi aktarırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.