Şimdi Ara

Araç elektriği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bizim araba için yurt dışından araç içi kamera aldım.Bağlantısını farklı bir şekilde yapmak istiyorum ne yapmam gerekiyor teknik olarak biliyorum fakat teorik olarak nasıl yaparım neyi nereye bağlayıp ne kullanmam gerektiğini bilmiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum

İlk olarak araç çakmaklığı kontağa bağlı yani kontak tek kademe çevrilince çakmaklık teyp vb. elektrik gidiyor kontağı çıkarınca elektrik tekrardan kesiliyor.Benim kontak kısmına gelen + ile kontak çıkışından çakmaklığa giden + kısmına paralel olarak zaman rölesine benzer bir şey koyup 15-20 dk sonra çakmaklığın enerjisini kesmesini istiyorum.

Yani kontak çıkarıldığı zaman direkt kapanan çakmaklıkta ki +12v gücü belli bir zaman sonra 15-20 dk sonra kapanmasını istiyorum.Araçlar için ufak zaman rölesi vb. var mı?

Bu dediğim kısım olmazsa 2. yöntem olarak

Kamera da 2 adet kondansatör depolama görevinde kullanılıyor.Ben kameraya +12 v çakmaklıktan birde +12v tepe lambasından çekmek istiyorum.Tepe lambasının oraya bir buton koyup kameranın kontak kapalıyken bile benim isteğime göre çekim yapıp yapmamasını istiyorum(tepe lambasında sürekli güç var).Kafama takılan soru ise kondansatöre 2 farklı güç girişi olucak bu iki güç girişi +12 ve +12 olarak 2side birleşip 24v olarak mı gider kameraya veya 24v olarak gitse bile kondansatör ihtiyacı olduğu kadarını mı kullanır?

Sizin tavsiyelerinizi de bekliyorum.

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    Zaman rolesi olayi, basit fakat karisik.. Hem devre calisacak, hemde enerjisi kesildigi zaman,, 20sn sonra alicinin enerjisini kesecek.
    Kontak 12v ile lamba 12v aynidir, fakat konumlari farkli oldugu icin birlestiremezsiniZ.. Sagdece 2 adet 5A diyot kullanirsaniz, diyot tek yonde akim gecirir, kontak ucuna 1 diyot, lamba ucuna 1 diyot, akimlar diyotun ucundan kameraya birlesecek.. Arada diyot oldugu icin, kontak veya lamba, birbirini gormeyecek.. Lambadan gelen 12v a anahtar baglarsaniz, surekli calisma olayinida kendiniz ayarlarsiniz, zaman rolesine gerek kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yanlış anlamadıysam şu şekilde olucak devre şeması

Araç elektriği

Hocam kamera büyük ihtimal 1.5-2amper çekiyordur ben araya 2.5 amperlik sigorta koysam diyotları kameranın çekeceği akıma eşit değerde koysam 2 amperse 2 amperlik diyot mesela bir sorun olur mu?
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Dogru,, siz diyotu hinede fazla amperli kullanin.. Yaz gunu isinmayacak cihazlar isinir.. Hele birde arabada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç çalışırken LPG almak.
    9 yıl önce açıldı
    Egea, elektrik arızası
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.