Merhaba arkadaşlar,arabam seyir halindeyken ESC devredışı,Hill Holder devre dışı,lastik basıncını kontrol ettirin,park asistanı devre dışı,motoru kontrol ettirin ve son olarak da direksiyonu kontrol ettirin uyarıları çıktı.Direksiyon City modundan çıktı hatta aşırı sertleşti,çok zor dönüyor.Tekrar aç kapat yapınca 3 saniye kadar normal sonra uyarılar tekrarlanıyor ,camlar dahi araç çalışırken devre dışı açılıp kapanmıyor,buna yol ekranı ve gösterge de dahil.Servis elektrikli direksiyon arızası dedi ama emin olamadım zaten detaylı da bakmadılar.Daha önce benzer problemle karşılaşan oldu mu? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBilg -- 24 Temmuz 2024; 17:35:42 > |
Egea, elektrik arızası
-
-
egea ve sorunlarıyla alakam yok ama aküye baktırdınız mı ? egeanın böyle sorunları yoksa akü ve alternatörden başlardım ben.
-
Aküyü geçen sene yenilemiştim,buna rağmen ölçüm yaptırdım.Sıkıntı çıkmadı.
-
2019 1.3 egea aracında ben de yaşadım çözemedim.
Uzun yolda yapıyor, Cruise control, hil holder, esp, devre dışı diyor. Kontak kapat aç yapınca düzeliyor.
Servis arıza yapınca gel dedi, uyarılar yanarken servise yetiştim yine bisey yok dediler.
Fiat 500 un Avrupa forumlarında akünün eksi bağlantısının gevşekligi, fren pedalı altındaki musur ya da aku zayıflığı denmiş.
Benim bu yıl aku de değişti ama Ankara Trabzon dönüşü 1 kez hata verdi.
Sorunu çözersiniz lütfen buraya yazin
-
Keşke sadece işaret çıksa direksiyon aşırı sert,çok zor dönüyor.Çarşamba servise göstereceğim,sonucu paylaşırım.
-
ya akü yada direksiyon kolon arızası
-
Cruise kontrol ve esp'nin bağlı olduğu sigortaları kontrol edin. Aküyü ölçtürün. Belki de akü bozuık yada alternatörünüz de sıkıntı var. Ya da kaçak akım çeken bir şey var. Ama bunlar çıkmazsa dediğim gibi bir de ilgili sigortaları mutlaka bakın, değiştirin.
-
Hocam merhaba bugün seninle aynı sorunu yaşadım elektrikçiye verdim sanayide. bulamıyorlar bir türlü hatayı.siz nasıl çözdünüz sorunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi challil -- 7 Ekim 2024; 19:45:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X