Şimdi Ara

Fiat egea 1.3 Multijet Isıtma bujisi Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabayı yeni aldım ekspertize götürdüm temiz olduğunu söyledi bakımlarınını yaptırmamak gibi bi hata yaptım turboya yağ kaçmıştı 7k küsüre yptırdım şimdi de ısıtma bujisinde arıza var arabayı ilk çalıştırdığımda ya çalışmıyo yada sarsılarak bikaç deneme de çalışıyor.Masraflı birşey midir ne yapmamı önerirsiniz? (Fiat Egea 1.3 Multijet2 140.000KM)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Egea 1.3 Multijet Isıtma Bujisi Arızası

Egea ısıtma bujisi arızası, özellikle kış aylarında araç sahiplerini zorlayan yaygın bir sorundur. Bu arıza, aracınızın soğuk havalarda çalışmasını engelleyebilir veya performansını düşürebilir.

1.3 multijet ısıtma bujisi arızası, aracınızın motorunun soğukken düzgün çalışmasını sağlayan kızdırma bujilerinden kaynaklanır. Bujiler arızalandığında, yakıtın tutuşması zorlaşarak aracın çalışmasını geciktirebilir veya tamamen engelleyebilir.

Fiat Egea ön ısıtma bujisi arızası belirtileri arasında şunlar bulunur:

• Motorun soğukta zor çalışması veya çalışmaması
    • Motor çalışırken düzensiz çalışma
    • Beyaz veya mavi duman egzozu
    • Yakıt tüketiminin artması

Egea kızdırma bujisi arızası ile karşılaşırsanız, bujilerin kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi gerekir. Bu işlemi yetkili bir servise veya deneyimli bir tamirciye yaptırmanız önerilir.

Fiat Egea buji arızası önlemek için, kızdırma bujilerinin düzenli aralıklarla kontrol ettirilmesi ve gerekirse değiştirilmesi önemlidir. Ayrıca, kış aylarında aracınızı kapalı bir alanda park etmeniz veya motor ısıtıcısı kullanmanız bujilerin ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

Soğuk havalarda araç performansını korumak için Egea ısıtma bujisi arızası belirtilerine dikkat etmeli ve bujileri düzenli olarak kontrol ettirmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vakit geçirmeden değiştirin. Motor geç çalıştıkça marş motoru başta olmak üzere birkaç parçayı zorlar ve başka sorunları sebep olabilir. Fiyatı 150-250₺ arasıdır herhalde. Bir o kadar da işçilik verseniz 500 lirayı geçmez herhalde fakat siz ustanız ile görüşün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.