Şimdi Ara

Araç çalışırken LPG almak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim arabanın marş motoru sıkıntı çıkarmaya başladı. Soğukken tek marşta çalışıyor fakat ısındıkdan sonra araba zor çalışıyor. Marş motoru boşa dönmeye başlıyor araç çalışmıyor ısınınca.

Geçen benzinlikte pompacıya araç çalışırken gaz alsak ne olur dedim. Düşündü bişey olmaz dedi. Ben çok tedirgin oldum kapatıyım motoru dedim yok bişey olmaz dedi. Daha öncede birisine sormuştum patlarız vs demişti. Tehlikeli bir durummu araç çalışırken lpg doldurmak ? Bide alınca fullüyorum ben

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Çalışırken LPG Doldurmak

Araç çalışırken LPG doldurmak, araç sahipleri arasında yaygın bir uygulamadır. Ancak bu uygulamanın güvenlik riskleri ve yasal sonuçları olabileceğini bilmek önemlidir.

Güvenlik Riskleri

Araç çalışırken LPG doldurulması sırasında, aşağıdaki gibi güvenlik riskleri ortaya çıkabilir:

• Aşırı Basınç: Araç çalıştığında, motor daha fazla ısı üretir ve bu da LPG tankındaki basıncın artmasına neden olabilir.
    • Gaz Kaçağı: LPG'nin yanlış bağlantısı veya hasarlı hortumlar, gaz kaçağına yol açabilir.
    • Yangın Tehlikesi: Kaçak LPG alevle temas ederse yangın çıkabilir.

Yasal Sonuçlar

Birçok ülkede, araç çalışırken LPG doldurmak yasaktır. Bu, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanmaktadır:

• Güvenlik: Yukarıda belirtilen güvenlik riskleri nedeniyle.
    • Sigorta: Araç çalışırken LPG doldururken meydana gelen herhangi bir kaza veya hasar, sigortanız tarafından karşılanmayabilir.

Alternatif Çözümler

Araç çalışırken LPG doldurmaktan kaçınmak için şu alternatif çözümleri kullanabilirsin:

• Aracı Park Et: LPG doldurmadan önce aracını park et ve motoru kapat.
    • Güvenli Bir Alan Bul: LPG dolumunu, açık ve iyi havalandırılmış bir alanda gerçekleştir.
    • Lisanslı Bir LPG İstasyonu Kullan: Lisanslı bir LPG istasyonu, güvenli dolum prosedürlerine sahiptir ve araç çalışırken doldurma yapmaz.

Araç çalışırken LPG doldurmaktan kaçınarak hem kendinin hem de başkalarının güvenliğini sağlayabilir ve yasal sorunlardan kurtulabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Milletin canını tehlikeye atma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi İstasyonda bunu yaptınız ? Adress ve tam istasyon ismini verir misiniz ? Biz de de aynı durum var.
  • Çok twhlikeli bir durum arızayı onar rahat rahat gazını al facia cikar birsey olursa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yanlış anlamayın sürekli bu şekilde alacağım demiyorum zaten. araba yarın tamire gidiyor. bende çok tırstım o an. yarın bir gün böyle bi durum olur şahit oluruz vs aklımızda olsun ne olacağı....
  • Ben almıştım tek seferliğine lukoil den, sıkıntı olmamıştı. Hatta az kalsın pompa tabancasını çıkarmadan gidiyordum, hemen durdum. Ben sıkıntım hararetti. Kontağı kapatsam tekrar çalışmayacaktı.
  • Antalyadan Maraşa gitmiştim 2010da. Aracın immobilizeri arızalandı, stop etsem bida çalışmayacaktı, çalışırken türkiyeyi dolaş sıkıntı yok.
    Benzin de alamıyorum depo kontak anahtarıyla açılması gerek mecburen lpg alacam, sırayla tüm istasyonlarda duruyodum hepsi olmaz abi patlarız dediler, arada bazısını ikna etmiştim.
    Mazallah çok tehlikeli bişey. Ev tüpünü çakmakla kontrol etmekle aynı durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 27 Mayıs 2016; 8:41:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.