4 gün önce 2001 model aracımı sattım. Arkadaşla telefonda konuştuk fiyatta anlaştık araca bakmaya geldi. Elinde boya makinesi vardı kendi çapında experini yaptı. gaza falan bastı duman Atıyordu araç. Neden duman attığını bilmiyordum. Herhangi birşey söylemedim. Abi bunun biraz masrafı var motor ustasına gidelim dedi tamam nası dersen dedim. Sonra vazgeçti abi ben arabayı çok sevdim şimdi gidersek kafamı karıştırır bu masrafı paylaşalım dedi. Tamam dedim bin lira düştüm. Notere gittik satışı verdim. 4 gün sonra mesaj atmış abi bu arabanın motoru bitikmiş motoru indirttim 7 bin lira masrafım var bana yardımcı ol yoksa mahkemeye vereceğim dedi. Ben sana güvendim de aldım bu arabayı dedi. Ben de motor ustasına gidelim dedin yok falan demedim kendi kendine vazgeçtin dedim. Ben karışmam dedim. Başına böyle bir olay gelen var mı ? Nasıl bir yol izlemeliyim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şahıstan Satın Aldığınız Araçta Motor Arızası Meydana Gelmesi Durumunda Ne Yapılmalıdır?
Bir araç satın aldıktan sonra motor arızasıyla karşılaşmak can sıkıcı bir durumdur. Özellikle de aracı şahıstan satın aldıysan ve arıza satıştan kısa bir süre sonra ortaya çıktıysa. Bu durumda neler yapabileceğine dair hukuki ve pratik adımları öğrenmen önemlidir.
Hukuki Yollar
- Araba Aldım Arızalı Çıktı Mahkemeye Verdim: Aracı satın aldıktan sonra motor arızasıyla karşılaştıysan, satıcıya karşı dava açma hakkına sahipsin. Ancak, arızanın satıcının bilgisi dahilinde olup olmadığını ispat etmen gerekecektir.
- Sattığım Araba Motor Yemiş: Eğer sen aracı satan taraftaysan ve aracın motorunun satıştan sonra arızalandığını öğrendiysen, alıcının sana karşı dava açma ihtimali vardır. Satış sırasında aracın motorunda herhangi bir sorun olduğundan haberdardıysan, bu bilgiyi alıcıya açıklaman gerekirdi.
Pratik Adımlar
- Aldığım Araç Moturu Arızalı Çıktı Ne Yapmalıyım: Araçtaki motor arızası satıştan kısa bir süre sonra ortaya çıktıysa, öncelikle satıcıyla iletişime geçmelisin. Arızanın çözümü için birlikte hareket edebilirsiniz.
- Aracı Aldıktan Sonra Motor Yedi: Aracın motorunun satıştan uzun bir süre sonra arızalandığını tespit ettiysen, sorunun kaynağını belirlemek için bir oto tamircisine götürmelisin. Arıza, aracın normal kullanımı sonucu meydana gelmiş olabilir veya daha önceki bir sorunun sonucu olabilir.
- Araç Sattıktan Sonra Motor Arızası: Aracı sattıktan sonra motor arızası olduğunu öğrendiysen, alıcıyla iletişime geçip durumu açıklamalısın. Arızanın nedenini bilmiyorsan, alıcının aracı bir oto tamircisine götürmesi konusunda yardımcı olabilirsin.
Önemli Hatırlatmalar
- Araç satın alırken veya satarken her zaman yazılı bir sözleşme yapılması tavsiye edilir.
- Aracın geçmişini ve bakım kayıtlarını kontrol etmek, olası sorunların önlenmesine yardımcı olabilir.
- Araçta bir sorun tespit ettiğinde, gecikmeden harekete geçmek, çözüm maliyetlerini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bu adımları takip ederek, şahıstan satın aldığın veya sattığın araçta motor arızası meydana gelmesi durumunda haklarını koruyabilir ve sorunu en iyi şekilde çözebilirsin.