Şimdi Ara

4 YIL ÖNCE ALINAN KM DÜŞÜRÜLMÜŞ VE KAZALI ARACIN İADESİ VE ARAÇ DEĞERİNİN İADESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 4 yıl once araç almısık aracın km dusurulmus ve hasarlı araç cıktı tabi o zaman hukuk davası açtık araç tescilinin iptali davası o gun bugundur dava devam etmektedir son demlerine yaklaştık sayılır ancak malum araç fiyatlarıda o günden bugüne 2 kattan fazla arttı neredeyse , yasal faiziyle birlikte bile paramı geri alsam , zararımı kurtarmamaktadır , bununla ilgili MUNZAM ZARAR TAZMİNAT DAVASI diye bir şey varmış. davamız sonuçlanınca munzam zarar davası açmayı düşünüyorum. Sizce zararımı karşılayabilirmiyim , bundan sonraki aşamada nasıl davranmalıyım , yardımları olan siz değerli arkadaşlara teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Munzam zarar basit anlatımla para borcunu zamanında odemeyen kişiden borcuyla beraber faizinin istenilmesidir. Sizin olayiniza uymaz.

Bedel iadesi yerine ayıp oranında indirim talep edebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bedelin satış tarihinden itibaren faiziyle iadesini istemediniz mi?

• sertosman S kullanıcısına yanıt
    mahkeme yasal faiziyle iadesini yapsa bile araç fiyatlarının cok yükselmesinden dolayı mağduriyetim devam edecektir o donemde davayı açtık ama kim bilebilirdiki araç fiyatlarının bu seviyeye gelecegını ve davanın 4 yıl surecegını ( hala daha bitmedi) o donemde dolar 3 liraydı 100 dolar 300 lira 300 liranın yasal faizi 105 lira = 405 lira olacaktı ancak 100 dolar su anda 590 lira bunu arabaya uyarlayarak duşunun ,
  • kirasiviy78 K kullanıcısına yanıt
    yapacak bir şey yok
  • Eminmisiniz hocam, baska yerde farklı soylediler. Varmı gostereceğiniz bir belge veya kanun ornegi veya olumsuz sonuclanmıs bir dava

• sertosman S kullanıcısına yanıt
    Gnc

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Söyleyenlerin yolundan gidin o zaman

• Bende böyle bir durum içindeyim maalesef, bir kaç soru sormak istiyorum. Şu ana kadar kaç adet duruşma oldu ?
    Bilirkişi aracı inceledi mi ?(inceledi ise rapor sonucu ne oldu?)
    Ve neden bu kadar uzadı dava ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam hukuk mahkemesinde karar verildi, dava lehime sonuclandı, mahkeme aracın iadesine paranında yasal faiziyle geri verilmeaine hukmetti, ceza davası istinafta. ona beraat verdi km dusurulmus araca nasıl beraat verdi anlamadım. Ama istinafa tasıdım ondanda umutluyum, ceza davasındanda onlara ceza cıkmasını bekliyorum kanaatimce. Her konuda yardımcı olabilirim

• 4 yıl surdu, 12. Durusmada yani bugun karar verildi, bilirkişi aracı 2 kere inceledi ilkinde zararı yoktur desi km bilgisine yer vermedi ilk raporda, kasıtlı yaptıklarını dusunuyorum, rapora itiraz ettim mahkemede km dusuruldu bu da kanıtım işte diyip km sorgusunuda goturdum 2. Bilirkişi raporu alındı ve nihayet mahkeme benden tarafa dondu, yoksa aleyhime verecekti nerdeyse kararı, karsı taraf cete avukatlarıda ceteye dahil, hatta ceteden alındılar bi ara ama serbest bıraktılar 6 ay sonra, km

• merhabalar hukuk davası sonuclandı aracın karsı tarafa verilmesi ve 2016 yılında vermiş olduğum parayı bana verilmesine karar verdi ben arabayı sattım . onlar aracı almak için hacize vermiş
  • Hayda şimdi ne olacak peki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.