Şimdi Ara

Araç satışı - Eft işleminin güvenliğe takılması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir gün sahte paraları vermesinler dikkat et :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DoomBringer

bir gün sahte paraları vermesinler dikkat et :)

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoomBringer kullanıcısına yanıt
    Dostum ben üniversite esnasında marketlerde kasiyer olarak çalıştım, 1000 tane banknotun arasında 1 tane sahteyi bile sayarken elimle gözümle anlarım. Kasiyer olarak calıştığım dönemde bicok sahte parayı, daha cihaza sokmadan, elime aldığımda bile anlıyordum, paralar ağaç kökenli / kağıt değil, kumaşımsı bir malzemeden yapılıyor, elleyince anlaşılıyor. deneyimli biri, sahte parayı, genel görünüm ve his olarak anında fark eder; İngilizce "look and feel" deniliyor. Onun da dışında, motosikletimi almaya gelen adam 55-60 yaşlarında klasik bir anadolu çiftçisiydi şüpheli bi durum yoktu. Tabi ki o da farkında olmadan belki sahte para almıştır, bana verdiği destenin içinde sahte para olabilirdi ama yoktu. Nitekim paraları dolara cevirmeye gittiğimde döviz bürosunda hepsi ilk okumada geçti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman senin için sorun yok   ama benim ilk tercihim ve çevreme tavsiyem banka üzerinden olur yine de...

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

sallamasyon cevap veren arkadaşlarin aksine ( sizin ailede sorun olabilir diyor, he kardeş pudra işindeyiz ailecek) , aradığım cevap buydu. banka bir güvenlik birimi var ve bu biraz da keyfi olmuş ya da yoğunluğa göre, 2-3 saate kadar bekleyebiliyorsun.

en iyisi havale yöntemi.
    noter 'in hesaba atma yöntemi de geldi ama orda komisyon kesiyor sanırım, hükümet bedava yapmaz bu işi.

Alıntıları Göster

Tamam korkma kardeş ya makara yaptım ben düzeltmeyi unutmuşum kusura bakma

• yav he he, tanırmış ...
    hem dediğin "look and feel" grafiksel tasarımlar için kullanılan bir terim, yazılım terminolojisi yani.

en.m.wikipedia.org
    Look and feel - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Look_and_feel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 14 Mayıs 2021; 19:50:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperfex

Tamam korkma kardeş ya makara yaptım ben düzeltmeyi unutmuşum kusura bakma

Alıntıları Göster
    sallama bilgi vermeyelim lütfen, bankanın güvenlik birimine takılabiliyor, herkesin başına gelebilir, doğru cevap buydu.

• Adınız ya da soyadiniz ile ilgili de olabilir örneğin Kubilay kubılay olarak kimlikte geçerse atan kişi burdaki harfi bile yanlış yazsa o EFT havuza düşer daha sonra banka tarafından kontrol edilir havuzdaki duruma göre iade ya da hesaba geçilir yoğun bır günde bu işlem bir kaç saati bulabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı banka ise anında, başka banka ise 5 dakikadan fazla sürmüyor..

• mahmut716 kullanıcısına yanıt

doğru bilgiyi biliyorsan niye soru sordun bence sen işkillenmişsin bir durumdan enselenecem mi korkusu sezdim sende

• Geçenlerde 560 bin eft yaptım (Yapı krediden İşbankasına) . 4 saatte geçti. Yapı krediyi aradım ne oluyor diye. Merkez bankasında takılıyor para belli miktardan büyük olunca dediler. Artık parayı 4 e 5 e bölüp aktarıyorum. Hepsi yarım saatte geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belgelenebilir aylık kazanç ile alakalı bir durum örneğin 100.000₺ net kira geliriniz var ise bu para banka hesaplarınızdan birine giriyorsa düzenli olarak 1 milyon ₺ havale de yapsanız 5 dk da geçer hesaba ancak tek gelir asgari ücret ise örnek olarak söylüyorum bunu 100.000₺ eft yapın sisteme takılırsınız sistemde incelendikten sonra onay verilir işleme net bilgi herkesin bilgisine..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperfex

doğru bilgiyi biliyorsan niye soru sordun bence sen işkillenmişsin bir durumdan enselenecem mi korkusu sezdim sende

tmm.

• Bu tip durumlarda, şöyle bir durumda oluyor, alıcının adı soyadında bir harf dahi hatalı olursa, alıcı banka şubesine para düşüyor ancak hesaba düşmüyor, havuzunda kalıyor. Alıcı kişi, şubesini arayıp parayı hesabına düşürmelerini talep ederse o zaman bekleyen tutarı şube ilgilinin hesabına aktarıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.