Şimdi Ara

Araç Satışı Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımı satıyorum ve bir alıcı geldi. Uzun bir pazarlık sonucu ekspere gitmek istedi. Ekspere gittik araçta benim yaptırdığım eksper raporu dışında plastik aksamlarda bir iki değişen çıktı. Alıcı sorun etmedi, eksper raporunu aldı ve gitti kapora istemedim. Alıcı kredi falan konularına girdi şirket adına vekaleten alacağını söyledi, ben nakit satılık dedim vaktim yok uğraşamam dedim tamam o zaman ancak yarın alabilirim dedi nakit çıkarmamız lazım dedi.
    Buraya kadar bir sorun yok, eksperden 1 saat sonra zar zor işten izin ayarladım ve sabaha noter yapalım dedik.
    1 saat sonra alıcı aradı ve cumaya bıraksak olur mu dedi, olmaz dedim ve izini zor aldım yarın yapalım dedim tamam dedi. 15 dakika sonra tekrar aradı ve ruhsatı atmamı istedi. “MTV yatıracağım, kimin üstüne ona bakacağım” gibi şeyler dedi. Bende yanındayken neden yapmadığını MTV ödendiğini ve yarın satıştan biraz erken gelip buna bakabileceğini, eksper raporunda da yazdığını söyledim. Bana eksper raporunda yok dedi. Aslında vardı. Bende kredi mi çekeceksin ne yapmaya çalışıyorsun dediğimde “Beni çok uğraştırdın, ağzımı bozacağım” gibisinden konuştu. “Eksper raporunun parasını gönder” gibisinden konuştu bende yok dedim. Ekspere götürdüğünde de bişey çıkarsa bile ödeme gücüm yok demiştim zaten.
    Sonuç olarak sormak istediğim şey bu adam benim başıma iş açar mı, uğraşır mıyım?
    Bir daha aramadı aramayı düşünmüyorum.
    Şimdiden cevaplar için teşekkürler günümüzde çeşitli dolandırılma hikayeleri insanı korkutuyor. Çok çelişkili bir durum olduğu için sorma gereği duydum iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 2 Nisan 2025; 22:1:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bir de karşı taraftan dinlemek lazım. Ruhsatı bile göstermemişsiniz. Karşı tarafın gözünden de sizin hareketleriniz dolandırıcı gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar zorlamanın anlamı ne? Adam kredi çekse ne olur 15dk da sonuçlanıyor zaten. Alıcıya bu kadar zorluk çıkarılmaz ya kafanıza silah dayamadı sonuç olarak. Altı üstü ruhsat paylaşacaksınız. Biraz yapıcı olmalısınız. İlanda plakayı gizleyenlerdensiniz sanırım.

• Kredi kullanarak araç aldım, aynı gün onaylandı ve hesaba aktarıldı. Ruhsat olmadan kredi çekmek imkansız. Buradan baktığımda haklı gözükmüyorsunuz.

• Senin gibi satıcılardan araç alınmaz.

• Alıcı sorunlu!
    Satıcının da tedirgin olmasını normal buldum.

Mtv yi niye ödeyecek miş? Nesine bakacakmış? Satıcının sorumluluğunda, zaten ödenmemiş ise satış olmuyor.

Yok şirket adına vekaleten kredi kullanıp alacağım. Sonra nakit çıkartacağım yarın??

Cumaya bırakmaya çalışmış, büyük ihtimal kapanışa doğru öteler??

Kafa karışıklığı yaratıp, noterde oldu bittiye getirmeye çalışanlar gibi!

Belki bir miktar az olur ama kurumsal alıcılara 1-2 saat içinde satıp geçmek daha iyi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 3 Nisan 2025; 10:40:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MTV'yi alıcı ödemez, satıcı öder. Satıcı aracı her türlü borçtan, cezadan arındırıp satışa hazır etmek zorundadır. Ama ruhsatın fotoğrafını atabilirdin, ruhsat ile bir şey yapamaz. Sonuç olarak senin başına iş açacak bir durum yok. Ama tamponların değişen veya boya olduğunu söylemek zorundasın. Tampon denilen parçalar artık 50 bin 100 lira. İçinde bir sürü elektronik parça barındıran komplike parçalar. Eskisi gibi tampon deyip geçilmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.el araç iadesi hk.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, anlattığınız durum hukuken bir "satış vaadi" ya da bağlayıcı bir sözleşme oluşturmadığı için, siz alıcıyla noter satışını gerçekleştirmediğiniz sürece aracınız üzerinde herhangi bir hak veya talep doğmaz; alıcının ekspertiz ücreti talebi ise hukuki dayanağa sahip değildir çünkü taraflar arasında açıkça bir ücretlendirme anlaşması yapılmamış, ekspertiz masrafı alıcı tarafından gönüllü üstlenilmiş ve kapora verilmediği için karşılıklı bir bağlayıcılık da oluşmamıştır; dolayısıyla bu kişi herhangi bir hukuki hak iddia edemez, başınıza iş açma ihtimali yok denecek kadar düşüktür, ancak yine de sizinle iletişime geçmeye devam ederse veya tehditkar söylemlerini sürdürürse bu durumu delillendirip (mesaj kayıtları, çağrı detayları vb.) kolluk kuvvetlerine başvurmanız mümkün.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam değişik biriydi geldi aldı gitti zaten. Ama yıprattı yani 0 araç alırım artık yada bayiden alırım satarken de 3-5 altına verip bayiye falan satarım yorumlar şaşırttı. Milyonluk araç satıyor insanlar artık tabi tedirgin olacak…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 3 Nisan 2025; 22:10:57 >
  • avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun bilgilendirme için, hiçbir şey olmamış gibi alıp gitti bugün gelip.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.