Şimdi Ara

2.el araç iadesi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen hafta seat cordoba 1.4 2004 aracimizi sattik.alici duzgun pazarlik bile yapmadan araci aldi gitti herhangi bir ekspertize bile gosterme gereği duymadi.1 hafta sonra araci iade almamizi yoksa savciliga gidecegini aracin krank inda bi ariza oldugu ve masrafi cok oldugu mesajini atti.aracimizda herhangi bi ariza yoktu kendisinin 4000-5000 tl de masraf yaptigi 3 gunde belirtiyo.Daha once basina boyle bir sey gelen varmi bana biraz dolandirici gibi geldi ne yapmam lazim yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekspertiz raporu olmadan noterde satış nasıl yapıldı?

arızanın kendi hatasından kaynaklanmadığını nasıl ispat ediyor?
  • Göz korkutuyor. Baktırsaymış. İçiniz rahat olsun. 2.el araç alıyor. 50 metre sonra bile arıza verebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilir kişi, aracın satın alınmadan önce var olan bir arızası olduğunu tespit ederse iade hakkı doğuyor diye biliyorum.
    Misal dpf tıkalı. satın almadan önce bir çok arıza kaydı vermiştir. bu araç bilgisayarında iz bırakmıştır. satın alan kişi dpf ile ilgili savcılıkta işlem başlatsa belki bir ihtimal haklı çıkabilir.
    ancak krank ise, her an sorun yaratabilecek bir parça. bence bir şey tutturamaz isteğin yere başvur diyip beş kr vermeyin.
  • Adam masrafı belgeler dava açıp aracı geri iade alabilir bi dw üstüne aracın masrafı avukatıydı cartu curtu bayağı sıkıntı orta yolu bulun bence

• Araç satışlarında satış sözleşmesinde şöyle bi ibare vardır. Alıcı aracı hali hazır durumda görüp begenip aldığını beyan eder. Aracı baktırmaması kendi sorunu. Arkdaş 3 günde 5000 masraf edilen araba zaten 3 günde tamirden çıkmaz. Bırak açsın davayı. Zarf atıyosa zaten dava açmaz, atmıyosa da mahkeme en az 1 sene sürer bilirkişi gelir bakar 3 günde 5000 masraf yapılamayacağına kanaat getirir ve dava düşer.
    Ben senin yerinde olsam böyle yapardım. He bu demek değil ki böyle yap. Bak değerlendir en aklına içine sineni yap.
  • Savcılığa gitsin uğraşsın bir cacık olmaz. Uzaştırmayıda kabul etmeyin muhtemelen dolandırıcılıktan şikayetçi olacak ama ortada suç yok.

Adam muhtemelen dediğiniz gibi dolandırıcı arabayı alıyor sanayide arkadaşına fatura yaptırıyor verdiği parasıyla üstüne fatura masraflarını istiyor. Ha ciddide olabilir krank mili kırılmışsa vs herhangi bir araç sanayide o kadar masraf ister. Sattığımda sağlamdı kırılması senin sorunun de geç.

Hukuk davası açarsada , satış anında mal arızalı değildi dersin. Arıza yarar ve hasar geçtikten sonra olmuştur. Araç sağlam olarak teslim edilmiştir. Ayıplı olduğunu iddia ediyorsa bunu kendisi ispat etmeli. (Galerici olmadığını varsayıyorum , tüketici için ispat yükünü ters çeviren hükümler mevcut)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. el Hangi Tucson alınır ?
    4 yıl önce açıldı
    2. El Avantajlı Araç Satışı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplariniz icin tesekkurler noter ekspertiz raporu istememis.ve benim anlamadigim madem masraf var neden yaptiriyosun direk öyle geri ver.

• yeni dolandiricilik turu olabilir.
  • Şöyle yapabilirsin alırım ama ekspertize sokarım diyebilirsin. Belki aldı arabayı motorunu açtı aynı model arabasının kötü olan parçalarını veya trimlerini değiştirdi ve sana bozarak arabayı geri vermek istiyordur. Neden olmasın? Halkımızın karnı aç kalbi kötüdür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç muatap olmayın.İstediğini yapsın. Mahkeme kagıdı gelince ( gelirse) gidersiniz bir avukata. Arayıp konuşmayın sakın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.