Şimdi Ara

araç satışında hgs ne oluyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
234.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

ben ptt de sordum alırken..arabanızı satarsanız hgs yi sökün dediler :)

kişiye özel çıkarıyorlarmış..yani araça özel..kaçak geçiş vs olursa başımız ağrıırmış

söksen ne olacak benimki nizami yapıştırıldığı halde kaçak geçiş uyarısı alıyorum sürekli ama plakadan hgs olduğundan normal rakkam tahsil ediliyormuş satınca da aynısı olacak busefer geçmediğimiz yolun parasını ödetecekler bize
  • ben arabamı sattım hgs yide cama yapıştırmamıştım bu yüzden sökme işi olmadı. HGS yi her geçişte cama tutup yada torpido üzerine koyup o şekilde geçtim sorun da yaşamadım. iptal ettirmek için araba satışından sonra belli bir süre içerisinde yapılması gerekli gibi bir durum var mı?
  • arkadaşlar ben anlatayım...bende 2 araç var..bırını sattım..sattığım aracın hgssını suan kı arabama bakıyesını aktardı ptt..ptt nın soylemıs olduğu bılgı su..egerkı bır hgs yı dıger hgs ye aktarırsanız aktarmayla bırlıkte satmış olduğunuz aracın yanı hgsnın ıptalı otomatık olarak sağlanmaktadır....sattığınız arcın başka yere aktardığınız hgs bakıyesıde 7 iş gunu ıcınde yuklenecektır...mesela araba sattınız ama hgs kullanmayacaksınız..bu durumda verdıgınız posta cekı yada ısım hesabınıza hgs bakıyenız yuklenıp ıptalı gerceklesıyor..ben bu şekılde yaptım bılgısı olmayanı aydınlatır ınsallah...
  • Arkadaslar ben hgs yi garanti bankasından almıştım...
    Aracımı saatım..
    İptali bankadan mı yaacağım yoksa ptt den mii?? yada her ikiisnden de olur mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathrider13

Arkadaslar ben hgs yi garanti bankasından almıştım...
    Aracımı saatım..
    İptali bankadan mı yaacağım yoksa ptt den mii?? yada her ikiisnden de olur mu??

garanti bankasına gidip aracımı sattım hali hazırda mevcut hgs mi kapattırmak istiyorum diyeceksiniz 2-3 dakikalık bi işlem .
  • deathrider13 kullanıcısına yanıt
    bankaya gitmenize gerek yok telefonla da iptal ediyorlar bakiye 2 hafta içinde hesabınıza yüklenecek diyorlar ama benim 4 hafta oldu yüklenmedi bekliyoruz bakim
  • Devir oluyor mu olmuyor mu?
    Herkes farklı birsey yazmış :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etiketi cama par bandıyla yapıştırın. etiket bir kez yapıştıktan sonra cıkmıyor.
  • iyi hatırlattınız sattığım aracın hgs si ni hemen iptal ettirdim
  • aracını satan hgsyi sökmeyi unutmasın
  • benim hgs otomatik ödemedeydi. sattığım arabanın camında kaldı. bende otomatik ödemeyi iptal ettirerek bakiyeyi kartıma yüklettim. zaten iptal edilmiş oldu. adam geçiş yaparsa beni bağlamaz heralde
  • Direkt plakadan tanısa güzel olurdu etiket vs vatandaşı uğraştırmak ve ek gelir kapısı yaratmak bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben işbankasından almıştım HGS'yi.
    aracımı değiştirince internet şubeye girdim,kolayca kartın plakasını değiştirdim.
    yeni arabada kullanıyorum şimdi.

(cama yapıştırmamıştım ama ben)
  • Aracı aldım cama yapıştırdım, kredi kartı ile otomatik talimat verdim.
    1 hafta sonra cam çatladı, camı her an değiştirebilirim diye, eskiyi iptal ettirip yenisini aldım.
    fakat yeniyi yapıştıramıyorum, çıkartmak zor olacak, bir forumda okudum, HGS pulu için kimlik kabı şeklinde kılıf varmış, opetlerde diye okudum, fakat bir kaç opete sordum maalesef bulamadım.
    Bilgisi olan varsa, nerden bulunabileceği konusunda yardımcı olursa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chupin

hgs ruhsata işli olduğundan, araç satışı durumunda hemen iptal ettirmemiz mi gerekiyor ? yeni araç alınca tekrar yeni hgs bir de. Vakti olmayanlar için sorun.

arkadaşlar ben bugün postaneye gittim aracımı dün sattım hgs iptalini postanede hemen yaptım kimlik ve hgs numaranla gidip hemen iptal ediyorlar hgs kartı etiketi söküp götürmenize gerek yok içindeki bakiyeyi de 1 ay sonra iade ediyorlar

not sadece ptt den iptal edebilirsiniz veya bankadan alındıysa bankadan iptal ediliyor iyi günler

• Konuyu hortlatcam ama yardım lazım.

Vakıfbanktan almış olduğum hgsyi arabayı satmam nedeniyle iptal ettirmeye gittim etiket olmadığı için iptal edemediler etiket numarası istediler. Bende hgs online işlemlerden etiket nosunu aldım gittim bu numara değil dediler. Hangi numara olacak sistemdeki numara işte nasıl halledeceğiz bu işi bilen varsa yardım lütfen.
  • Arkadaşlar en güncelini şuanda yaptığım için bilgilendirme olsun diye paylaşıyorum.
    Garanti Bankasndan almıştım otomaik yükleme talimatım da vardı, aradım aracımı sattım dedim, Hgs iptali istiyorum dedim, tamam beyefendi içindeki bakiyeniz 1 ay içinde hesabınıza geçer dedi, iptaliniz yapılmıştır dedi.
    Hiç bankaya falan gitmenize gerek yok arkadaşlar bilginize,
  • quote:

Orijinalden alıntı: AddAms

Arkadaşlar en güncelini şuanda yaptığım için bilgilendirme olsun diye paylaşıyorum.
    Garanti Bankasndan almıştım otomaik yükleme talimatım da vardı, aradım aracımı sattım dedim, Hgs iptali istiyorum dedim, tamam beyefendi içindeki bakiyeniz 1 ay içinde hesabınıza geçer dedi, iptaliniz yapılmıştır dedi.
    Hiç bankaya falan gitmenize gerek yok arkadaşlar bilginize,

Bunu internet şubesinden az önce denedim ama sadece para ekleme değişikliği opsiyonu var, iptal yok.
    yarın garanti bankasının çağrı merkezini arayacağım sanırım sizin yazdığınız şekilde ptt ye gitmeden çözülecektir.
  • Arkadaşlar bişi sorcam ben bi arac aldim hgs vardi camda 1kere yanlislikla ogsden gectim plakaya ceza duştu.Ama plakayi drgistirdim sorgulatinca da gozukmuyor ceza dustumu simdi ustumden:)))

• en guncel bilgiyi paylasiyorum.

aracinizi hgs'si ustundeyken sattiniz ve uzun sure ne olup ne olmadigiyla ilgilenmediniz. gunlerden bir gun bir haber sitesinde hgs borcunuzu e-devlet uzerinden goruntuleyebileceginize dair bir haber gordunuz ve aracinizi satarken devrettiginiz hgs akliniza geldi. girip baktiniz ve onlarca ihlal, kacak gecis, yetersiz bakiye uyarisiyla karsilastiniz. hgs musteri hizmetlerini (4441117) arayip ne yapmaniz gerektigini sordunuz ve hgs'nin plakayla iliskili oldugunu ihlalin gerceklestigi tarihte arac kimin uzerineyse sorumlunun da o kisi oldugunu, icinizi ferah tutarak kimliginizle beraber en yakin ptt'ye giderek iptal talebinizi belirtmenizin yeterli oldugunu ogrendiniz.

hepsi bu kadar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.