Şimdi Ara

araç satışında hgs ne oluyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
234.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim aracın devrini yaptık, yabancıya değil eşimin kardeşine yani kayinçoma verdik arabayı. araba zaten eşimin üzerine kayıtlıydı. aracın devri yapıldı ama hala aracı biz kullanıyoruz, önümüzdeki aylarda alacak bizden arabayı. yani nikahı kıydı ama düğün olmadı henüz :D
    gelelim soruyaaaaa..... aracımdaki HGS de eşime kayıtlı, şimdi ruhsat kardeşinin üzerine oldu. iptal etmemiz gerekir mi sıkıntı çıkar mı yoksa nası olsa kardeşi hiç iptal etmeyelim eşimin adı geçsin ne farkeder? altı üstü smsler eşime gelecek, kardeşi kullansın yüklesin napıyorsa yapsın. ne diyorsunuz bu durum için? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: abder

ben işbankasından almıştım HGS'yi.
    aracımı değiştirince internet şubeye girdim,kolayca kartın plakasını değiştirdim.
    yeni arabada kullanıyorum şimdi.

(cama yapıştırmamıştım ama ben)

Aynen öyle. İş bankasında hgs için plaka değişikliği yapabiliyorsun ve kredi kartına otomatik tanımlatabiliyorsun. Bende aracı değiştirince internet şubeden plakayı değiştirdim oldu bitti. Hgs etiketini cama yapıştırmamıştım. Şeffaf kimlik kabı içinde ve düzgünce bir koli bandıyla ön camda duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 21 Ağustos 2015; 19:46:46 >
  • ben aracın yarın noterde satışını yapacağım hgs yi eşim üzerine ptt den almıştı etiketi ön cama yapıştırdım alacak kişi aydın da oturuyor ben satışı istanbulda herhangi bir noterde yapacağım.

etiketi sökmesem sıkıntı olur mu?

alan adam aydına giderken otobana girer çıkarsa boşa plakaya ceza işlemesin adam aydına varsın ben hgs yi öyle iptal ettireyim ne dersiniz mantıklı mı?

hgs iptalinde etikete gerek var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

ben aracın yarın noterde satışını yapacağım hgs yi eşim üzerine ptt den almıştı etiketi ön cama yapıştırdım alacak kişi aydın da oturuyor ben satışı istanbulda herhangi bir noterde yapacağım.

alan adam aydına giderken otobana girer çıkarsa boşa plakaya ceza işlemesin adam aydına varsın ben hgs yi öyle iptal ettireyim ne dersiniz mantıklı mı?

Araçta HGS yoksa bile gişeden geçerse 14 gün içerisinde yeni hgs aboneliği yaparsa yeni hgs den ücreti düşer. ceza yemez yani.

Sen direk iptal edebilirsin sorun olmayacak aracını alan kişi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: sn77sn

quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

ben aracın yarın noterde satışını yapacağım hgs yi eşim üzerine ptt den almıştı etiketi ön cama yapıştırdım alacak kişi aydın da oturuyor ben satışı istanbulda herhangi bir noterde yapacağım.

Araçta HGS yoksa bile gişeden geçerse 14 gün içerisinde yeni hgs aboneliği yaparsa yeni hgs den ücreti düşer. ceza yemez yani.

Sen direk iptal edebilirsin sorun olmayacak aracını alan kişi için

adam al satçı çıktı izmire götürdü aracı hgs o sattığında da üzerinde duruyordu ilan resimlerinde gördüm

geçen ay eşim ptt den iptal ettirdi geçen günde gitmiş içinde kalan bakiyeyi geri almış.

• sepulnation S kullanıcısına yanıt
    aynen gişelerde cama tutuluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satacağınız araçta hgs varsa ptt ye gidin adınıza kayıtlı olan hgs nizi iptal ettirin. yapıştırılan yerden sökmek için de yedek parçacıdan bi tane balata spreyi alın yada benzin sürün çıkartın. Allah başka dert vermesin.
  • Aracımı yeni sattım, hgs etiketini de kopardıydım.
    Adam ankaraya gitti araba ile aynı günü fakat ruhsat onun üzerineydi tabi artık.
    hgs sitesine girdiğimde cezayı gördüm ve bana kitlendi sandım fakat öyle olmuyormuş.:)
    O tarihte plaka kime aitse, yani ruhsat kimin adına ise ceza ona gidiyormuş.
    Bunu 444 11 17 den öğrendim. Yani hgs sisteminde plakanızı girince ceza görmeniz sizi ürkütmesin:)
  • Arabayı yeni sattık. Ceza yemiş alan adam ve üzerimize gözüküyor. Ne yapmamız lazım??
  • hgs'yi PTT'den almak hiç mantıklı değil. bankadan almıştım, bugüne kadar hiç bir kullanımda gidip dolum yapmadım. kredi kartına otomatik bağlıydı, bakiye belli bir miktarın altına düşünce otomatik dolduruyordu. dün arabayı sattım. müşteri hizmetlerine tek bir telefon edip HGS'yi iptal ettirdim. hiç bir yere gitmeden, uğraşmadan...
  • ptt , satmış olduğunuz aracınızdaki hgs hesabını şimdiki yeni aldığınız aracınıza aktarabilirsiniz, yeni barkod verecez, eskisi zaten iptal olucak, yani yeni bi hesap açtırıp 50 yatırıp v.b. gerek yok , kaydırabiliriz direkt olarak diyorlar
  • desiya D kullanıcısına yanıt
    oluyor dediler birazdan gidip yptırıcam bakalım ne olacak, sonucu yazarım buraya
  • İptal ettirmezsen yeni sahibi bolca senin bakiye ile geçer...
  • Arkadaşlar yeni aldığım aracıma hgs yükledim, daha sonra aracımın plakasını değiştim. Mevcut hgs ne olacak, yeni plakaya aktarılıyor mu? bilgisi olan yardımcı olsun lütfen.
  • Güncel Bilgi:

"ARABAMI SATTIM HGS ÜRÜNÜMÜ NE YAPMALIYIM?

HGS Etiket tipi ürünler için HGS Etiketinizi PTT merkez ve işyerlerinden iptal ettirerek yeni bir ürün alabilirsiniz, eski ürün içindeki bakiyeyi gerekli kontroller gerçekleştirildikten 7 gün sonra yeni ürününüze aktarılabilmektedir. Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. Satılan araç üzerindeki etiket iptal edilerek etiket araç camından çıkartılmalıdır. İptal işlemi için HGS ürün sahibinin PTT merkez ve şubelerine şahsi başvurusu gerekmektedir.
    HGS kart tipi ürünler için ürün iptal edilmeden plaka güncelleme işlemi gerçekleştirilerek, kart tipi HGS ürününü kullanmaya devam edebilirsiniz veya yeni bir plaka üzerine güncellenmeyecekse PTT merkezlerinden "Plaka Sıfırlama" işlemi yaptırarak ileride başka plakaya güncellemek üzere bekletebilir ve kartlarınızın zayi olmasını engelleyebilirsiniz. Bankadan alınan ürünler için detaylı bilgileri bankanızdan alabilirsiniz."

https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/hgs.jsf

• ptt de çalışıyorum, sattığınız araçta hgsniz gitmiş ise onu iptal ettirin. yeni aracınız için ayrı birtane alın (kart olanını almanızı tavsiye ederim) eskisinde kalan parayı yeni aldığınıza aktarabilirsiniz ama her halukarda 65 tl ödemeniz gerekecek bu işleme. etiket değişimi olmuyor, sistemin arızalı etiket görmesi lazım, oda nadiren oluyor.
  • defalarca yazmışsızdır, bir kez daha yazalım;

şu HGS'yi gidip boşuna PTT'den almayın Allah aşkına. alımı bir dert, dolumu bir dert, iptali başka dert. alırken gideceksin, iptal ederken gideceksin, bu ne yahu?

her banka veriyor bunu artık. herkesin de kredi kartı var, gidin bankanıza, kredi kartınıza tanımlı HGS'nizi alın, ne dolumuyla uğraşın, ne de iptal için PTT kapılarında kuyrukta beklemeyin boşuna. kredi kartına tanımlı HGS'de dolum otomatik, iptal ise bi telefona bakıyor. eski alışkanlıklardan kurtulamayan ve "en büyük zevkim kuyrukta beklemektir" diyenlere sözümüz yok tabii..
  • quote:

Orijinalden alıntı: justinbjk

ptt de çalışıyorum, sattığınız araçta hgsniz gitmiş ise onu iptal ettirin. yeni aracınız için ayrı birtane alın (kart olanını almanızı tavsiye ederim) eskisinde kalan parayı yeni aldığınıza aktarabilirsiniz ama her halukarda 65 tl ödemeniz gerekecek bu işleme. etiket değişimi olmuyor, sistemin arızalı etiket görmesi lazım, oda nadiren oluyor.

iptal işlemi gerçekleştiğinde 1ay sonra kalan parayı tekrar ptt şubesine gidip alabiliyoruz sanırım. ben iptal işlemini gerçekleştirdikten sonra başka şehirde olacağım. bu kalan tutarı her ptt şubesinden alabiliyor muyuz?
  • Ben araci sattim etikette uzerinde gitti yeni sahibiyle. Etiketi illaki ptt ye goturmemize gerek var mi yoksa yeni sahibi sokup atsa yeterli mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözüm basit
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.