Şimdi Ara

araç satışında hgs ne oluyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
234.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yeni aldığım araca HGS almamıştım ve yokken 1 kere köprüden geçtim. 1 hafta sonra da İstanbuldan Bolu ya gitti geldi araba. 2 hafta dolmadan HGS çıkarttım fakat bakıyorum sisteme haftalardır sadece 2.25 TL çekilmiş başka da bişey yok. Aracın eski sahibinden çekilmiş olabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atom-karınca -- 13 Haziran 2017; 14:50:27 >
  • arkadaşlar bizim aracıda yarın satıyoruz inşallah. üstündende kuveyttürkten alıma hgs var. ben şimdi illa bu hgsyi sökmek zorundamıyım yoksa sattığım arkadaşa devir yapsam olmuyormu
  • bir şey sökmeniz gerekmiyor arkadaşım, bankayı arayıp, aracı sattığınızı söyleyip, hgs iptali istiyorsunuz. onlar da hesabı kapatıyorlar. artık o etiket isterse 1000 yıl o arabanın üstünde dolaşsın, bir işe yaramaz. siz ne uğraşıyorsunuz etiketle, sökmeyle...
  • Her kafadan başka ses çıkmış, tüm yorumları okudum. Bana da eski aracımın etiketinin uyarı smsleri gelip duruyor. PTT'den almıştım, gidip iptal ettirmek ve doğru bilgiyi almak en doğrusu olacak sanırım.

Sonraki etiketi kesinlikle bankadan çıkaracağım.
  • Kimse de dememiş "kendi sayfasından bakayım, açıklama yapmış mı devlet? araç satışında hgs ne oluyor"
  • arkadaşlar selam,aracımı geçen günlerde satmıştım ve aynı gün hgs etiketini bankadan iptal etmiştim.Etiketide camdan kullanılmayacak derecede söktüm.Aracı satın alan arkadaş samsuna gitti ancak gişelerden kaçak geçmiş ve cezalarla beraber plakaya 132 tl borç gözüküyor.Bu borç için ankara hgs merkezden tebligat geldi adıma ödemem gerekiyor diye.

Bende aracın satış sözleşmesıyle aracı sattığıma dair ufak bir dilekçe ile ankaraya geri postaladım.Dün tekrar sorguladığımda borç hala plakaya kayıtlı gözüküyor ve o plakada araç bendeyken bana kayıtlı halıyle.

Kısaca bu borç kime kalacak?Bana mı yoksa aracı devir alıp kaçan gecen yeni araç sahibine mi?
  • freedom1259 kullanıcısına yanıt
    Hocam içinde paranız varsa bırakın adam bir kaç defa geçsin. Benim arabayı bir polis arkadaş aldı ve tayin taşınma işlemleri sebebiyle Mardin Adana arası gitmesi gerekiyordu. Hiç sökmedim. 2 ya da 3 geçiş oldu. Arabayı sattıktan 3 hafta sonra da gidip HGS'yi iptal ettirdim. Başka birine falan devredilemiyor bu zımbırtı. Plakaya tanımlı. Bankalar da bakiye azalınca otomatik yükleme yaparlar. Onun için içinde bakiyeniz yoksa ya da çok az ise hemen iptal ettirebilirsiniz.
  • Sattın da nasıl sattın? Dost işi mi, noter belgeli mi?

Dost işi ise; arabanı alıp da kaçak geçenin insafındasın. Öderse öder, ödemezse sana girer

Noter satışı varsa, satış tarihi kaçak geçiş tarihinden önce olduğu için, satış sözleşmesinde alıcı kimse ona girer borç...
  • bahriserhat B kullanıcısına yanıt
    Kullanılmayacak derecede söktüm demiş. Adam nasıl bir kaç defa geçsin ki Her geçişi kaçak geçiş olarak kayıt edilecek. Bakiyeden düşer mi zannetin kendi araban gibi
  • Arkadaşlar merhaba bende aracımı yaklaşık 2 hafta önce sattım ve inanın Hgs şu ana kadar aklıma bile gelmemişti. Şimdi ben ne yapmalıyım? Hgs kartım aracımın camında yapışık idi ve ne söktüm ne de hesabımı kapattım!!! Yarın ptt’ye gitsem sorunum çözülür mü acaba? Sizce ne yapmalıyım canım çok sıkkın?😞😞😞

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cilekes05 C kullanıcısına yanıt
    Edevlet üzerinden bir kontrol edin. Adınıza kayıtlı hgs var mı diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: filfiloko

Edevlet üzerinden bir kontrol edin. Adınıza kayıtlı hgs var mı diye.
    Eyvallah hocam ertesi gün PTT’ye gidip hesabımı kapattırdım. Artık camdan sökmese bile sıkıntı olmayacağını söylediler Ptt’de. Sadece ben sattıktan sonra bir kez gişelerden geçmiş arkadaş ve o benim bakiyemden düşmüş sıkıntı yok o da bizim ikramımız olsun ama bu uygulama o kadar salakça ve o kadar ilkel ki düşündükçe sinirlerim bozuluyor!!! Yıl olmuş 2020’ye dayanmış biz hala araba camlarına bişeyler yapıştırıyoruz, yanımızda ehliyet, ruhsat gezdiriyoruz bu nedir yaaa??? Teknoloji aldı başını gitti millet Mars’a üs kuracak biz camdan etiket okutuyoruz!!! Sonra unutunca aha böyle senin hesabından geçiyorlar, sökmeye çalışsan camda artığı kalıyor dert, zaten yeni arabalarda ön camda da buz çözücü özellik var bunu da bozma ihtimali var!!! Herşey boktan yaa!!! Bunu otomatik plakaya bağlamak, o etiketi okuyan makinanın direk plakayı okuyarak kaçak geçiş saymadan hesaptan düşmesi çok mu zor??? Ne zaman gelişeceğiz merak ediyorum!!!!

• Sa, aracımı iki yıl önce sattım hgs iptali yapmayı unuttum ve su an ki kullanan kişi benim hgs ile geçiş ihlali yapmış. Ceza bana mı gelir yoksa su anki ruhsat sahibine mi. İyi günler

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.