Şimdi Ara

Araç ses sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arabama kabinli subwoofer taktırmak istiyorum dinamik bass seviyorum yeri titretecek bir bas lazım 1000W lık jbl bass yeterli olurmu ? Birde amfi ile 1000W üstüne çıkabilirmiyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bass üzerinde yazan 1000W yazısına aldanmayın. Modele göre aratırsan gerçek RMS değerini görebilirsin. Misal 1000W yazan JBL'ler benim bildiğim 125W RMS oluyor. Bende kicker var aynı seviyede. Araç içini titretiyor denebilir, oldukça yeterli. Ama daha üst bir model istersen araç içindeki mid ve tiz seviyesini de arttırman gerekli. Yoksa bass diğer sesleri bastıracaktır. Kuru kuru düşük frekans duyarsın. Önemli olan dengeli bir sistem kurmaktır.

Aracını bilmiyorum ama örnek olarak komple tesisat olacaksa,

Ön kapılara veya bütçe uygunsa dört kapıya mid takımı (crossover lı)
    Bagaja Kicker 12" Comp (150W RMS)
    4 kapıya mid takarsan: 5 Kanal Amfi 4*50W (4ohm)+ 1*150W RMS Bu tarz bir amfi 400-500 bandında olur.
    Önlerde mid olursa: 4 Kanal Amfi 2*50W+1*125W (2 Çıkış köprü) 200-300TL

Ben araç tesisatına ellemiycem dersen: 2 kanal veya mono amfi 2*50W veya 1*100W gibi. 100/150TL

Tekrar belirtiyorum araç hoparlörleri orjinal kalacaksa büyük bir bass seçme

• Dostum ben "ALPINE SWT-12S4" kullanıyorum. 1000 watt - 300 watt RMS. fiyatına göre çok iyi bir subwoofer, şarkının içerisinde kalarak aracın içindekileri yeteri kadar tatmin ediyor. Ama dışarıdan da rahatsız edici derecede duyulsun, bam güm vursun diyorsan direkt kicker'a yönelmelisin. Ayrıca bir amfin varsa ona göre woofer seçelim. Eğer amfin yoksa tam olarak yapmak istediğini ve elindeki ekipmanları ve bütçeni açıklamalısın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses sistemi
    9 ay önce açıldı
    Oto Ses sistemi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.