Şimdi Ara

Araç tercih 2 seçenek ( Punto evo Vs Chevrolet Cruze ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadasımın cruze u var geri vitese takarken acayıp bi ses cıkartıyor nedenını anlayamadılar
    sorunlu bi araba dışı saglam olsada. ben punto derim
  • quote:

Cruze'un daewoo olması kafamı kurcalıyor ama kalite ve parça bakımından. Yani aracı 3-4 sene kullanacağım. Acaba o süre zarfında bana sıkıntı yaratır mı?

Cruze daewoo degildir, sadece General Motors'un güney koredeki fabrikasında üretilmektedir. aynı araba amerika da satılmaktadır şu daewoo kompleksinden çıkın artık daewoo olanlar 2005 2006 model olan kaloslar vb. di

quote:

Orijinalden alıntı: Slaey

arkadasımın cruze u var geri vitese takarken acayıp bi ses cıkartıyor nedenını anlayamadılar

bu sorun arge tarafından arastırıldı, 10 dakikalık bir işlem hemen ücretsiz olarak garanti kapsamında parça degisimi yapıyorlar

konuya gelince de saçma bir kıyas olmuş punto ve cruze. tabiki cruze derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 3 Eylül 2011; 0:03:02 >

• Cruze cruze cruze diyorum sınıf farkından dolayı, deawoo muabbetine gelicek olursak aklıma AMD işlemciler çok ısınıyormuş muabbeti vardı yıllar evvel ilk çıktığı zamanlarda geçen arkadaşla laptop bakıyoruz sene 2011 , 4 çekirdekli amd işlemciye sahip laptopu gösterdim onlar çok ısınıyo abi dedi Bir lanet gibi yapıştı mümkün değil çıkmaz yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Cruze'un daewoo olması kafamı kurcalıyor ama kalite ve parça bakımından. Yani aracı 3-4 sene kullanacağım. Acaba o süre zarfında bana sıkıntı yaratır mı?

Cruze daewoo degildir, sadece General Motors'un güney koredeki fabrikasında üretilmektedir. aynı araba amerika da satılmaktadır şu daewoo kompleksinden çıkın artık daewoo olanlar 2005 2006 model olan kaloslar vb. di

quote:

Orijinalden alıntı: Slaey

arkadasımın cruze u var geri vitese takarken acayıp bi ses cıkartıyor nedenını anlayamadılar

bu sorun arge tarafından arastırıldı, 10 dakikalık bir işlem hemen ücretsiz olarak garanti kapsamında parça degisimi yapıyorlar

konuya gelince de saçma bir kıyas olmuş punto ve cruze. tabiki cruze derim

Google'a ''daewoo lacetti 2009'' yazın ve GÖRSELLERDE aratın,bakalım bu aracı tanıyacak mısınız?

• Abi Punto evo çok güzel arabadır bence Diger arabanın hiç yanına yaklaşma
  • cruzoya tip(Lpg) tak daha havalı araba almış olursun.
  • güvenlik, yol tutuş, konfor, görünüş, kalite, motor kriterlerini düşünürseniz kesinlikle cruze..

Eğer şansınız varsa lpgli cruze almanızı öneririm ya da sonradan lpg taktırmanızı.

Şöyle de birşey var, arabanın kendine has bir ağırlığı var. Arkadaş ortamında bi yere oturdunuz bişeyler yediniz-içtiniz, ardından başka bir mekana topluca bikaç saatliğine geçiş yapmaya karar verdiniz: aracınız cruze ise arkadaşlarınız muhtemelen "abi sen dokunma arabaya benimkiyle gidelim" diyecektir. Ancak arabanız punto ise arkadaşlarınıza diyeceğiniz şey "benim arabayla gidelim" olacaktır. Bunun nedeni "ağır araba" olması, genç işi olmaması ve sanki bir günlüğüne bir büyüğünüzden ödünç almışsınız imajı vermesidir, her zaman en küçük araca yönelinir. Ben de 23 yaşındayım, zaman zaman pederin cruze'u kullanma durumunda kaldığım oluyor, bu tarz diyalogları yaşadığım için yazıyorum.

Yani eğer ben gencim arkadaş, arabamı günde 30 kere çalıştırıp kapatırım sorun olmaz derseniz punto, ama yok ben sakin kullanırım, arabamı öyle oyuncak gibi zırt pırt çalıştıramam derseniz cruze ;)

Ayrıca bir arkadaş yukarıda bahsetmiş cruze'un amerikada burada 1.5 katı fiyata satılan otomobillerden daha pahalı olduğunu. Cruze dediğiniz araç ülkemizdeki aynı sınıf sedan aynı atmosferik 1.6 hacimdeki araçlarla kıyaslandığında sıfırının fiyat aralığı 45-50bin tl olması gerekiyor. Zaten bu yüzden yıllık satış rakamlarını 5e-6ya katlıyor.. Bu bir gerçek ama bunu asla vatandaşımıza anlatamazsınız, halen daewoo diyor vatandaş.. daewoo cruze diye aratan arkadaş bir de "holden cruze", "holden astra", "holden vectra", "holden insignia" diye de aratmasını tavsiye ederim. Daha bunun bir dolu türevi var.

• @krandei
    Opel,Vauxhall,Holden GM'in kendi markaları, sadece logolar lokasyonlara göre değişiyor,ancak Daewoo'da durum aynı değil,GM batan fabrikayı alıp Chevrolet logosuyla pazarlıyor,araç Kore araçları kalitesinde fiyatıda ona göre,gerçi bende Kore arabası kullanıyorum ama kalitesinin farkındayım.Bence gerçek Chevrolet budur:

Araç tercih 2 seçenek ( Punto evo Vs Chevrolet Cruze )
  • kore arabası kore arabası...bu nedir ya..artık hangi marka sadece doğduğu topraklarda üretim yapıyor...

bu kafayla iphone da çin telefonu...volvo da çin arabası. geely aldı iyi mi?..lamborghini de endonezya arabası(şimdi audi aldı)

bu ne saçmalıktır... yahu...

punto ne iğrenç dizaynlı bir araçtır...evden çıkıp arabaya giderken ruhun sıkılmayacak mı? insanın bedava verseler binesi gelmiyor..çirkinlik abidesi...çizen üretenlere burdan iyi dileklerimi gönderiyorummm

kore kore diyenler meğer fiat ne markaymış da haberimiz yokmuş....

otomobil -hala- bir sevdadır...otomobil alıp bir liralık hesap kitap peşinde koşanlara da hayret ediyorum...belki ben geri kafalıyımdır...

cruze alma istersen ama punto ne be abi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 3 Eylül 2011; 2:49:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoman

@krandei
    Opel,Vauxhall,Holden GM'in kendi markaları, sadece logolar lokasyonlara göre değişiyor,ancak Daewoo'da durum aynı değil,GM batan fabrikayı alıp Chevrolet logosuyla pazarlıyor,araç Kore araçları kalitesinde fiyatıda ona göre,gerçi bende Kore arabası kullanıyorum ama kalitesinin farkındayım.Bence gerçek Chevrolet budur:

aynen öyle aynen öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

kore arabası kore arabası...bu nedir ya..artık hangi marka sadece doğduğu topraklarda üretim yapıyor...

bu kafayla iphone da çin telefonu...volvo da çin arabası. geely aldı iyi mi?..lamborghini de endonezya arabası(şimdi audi aldı)

bu ne saçmalıktır... yahu...

punto ne iğrenç dizaynlı bir araçtır...evden çıkıp arabaya giderken ruhun sıkılmayacak mı? insanın bedava verseler binesi gelmiyor..çirkinlik abidesi...çizen üretenlere burdan iyi dileklerimi gönderiyorummm

kore kore diyenler meğer fiat ne markaymış da haberimiz yokmuş....

otomobil -hala- bir sevdadır...otomobil alıp bir liralık hesap kitap peşinde koşanlara da hayret ediyorum...belki ben geri kafalıyımdır...

cruze alma istersen ama punto ne be abi?

Benim kastettiğim üretim yeri değil üretim kalitesiydi.Cruze forumuna girip aracın onlarca kronik sorununu bulabilirsiniz.Tasarım olarak Punto Evo bence de rezalet,ben olsam ikisini de almazdım.

• Cruze Daewoo değil GM üretimidir, her yerde Astra ile ortak platform(Delta 2) olduğunu okuyabilirsiniz. Misal;

http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Delta_II_platform#Delta_II

İç mekana da hiç bakmadınız sanırım;

Bu Cruze;

Bu da Astra;

Onlarca kronik sorun da hikaye, aracı karalama çalışması. Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.

Ayrıca konu sahibinin sorusuna gelirsek, birisi C birisi de B sınıfı bir araç, düşünmeden Cruze alırdım ben. Bana göre Cruze ne kadar yakışıklıysa Punto da o kadar tipsiz(özellikle önden). LPG takıntınız yoksa Cruze+LPG ile dizellerden bile az yakan müthiş bir aracınız olur.

• 2005 2006 yıllarında direk daewoo arabalarını sattılar

fakat ondan sonraki üretilen arabaları tamamen general motors tasarladı üretti. sadece amerika yerine güney koredeki fabrikalarında üretti

GM ülkelere göre araba satmaktadır. örneğin opelin tutmadıgı ülkede opeli chevrolet diye satmaktadır

aynı sekilde daewoo nun sattığı güney korede de daewoo markasıyla satmaktadır. aynı arabalar holden adıyla da satılır fakat bunların tamamının tasarımı üretimi general motors a aittir sadece güney koredeki fabrikada üretilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 3 Eylül 2011; 12:40:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Perikard

Cruze Daewoo değil GM üretimidir, her yerde Astra ile ortak platform(Delta 2) olduğunu okuyabilirsiniz. Misal;

Bu Cruze;

Bu da Astra;

Onlarca kronik sorun da hikaye, aracı karalama çalışması. Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.

Ayrıca konu sahibinin sorusuna gelirsek, birisi C birisi de B sınıfı bir araç, düşünmeden Cruze alırdım ben. Bana göre Cruze ne kadar yakışıklıysa Punto da o kadar tipsiz(özellikle önden). LPG takıntınız yoksa Cruze+LPG ile dizellerden bile az yakan müthiş bir aracınız olur.

Evet bunlar hep çamur zaten,insanlar Cruze'un satışlarını baltalamaya çalışıyolar.İçi benzeyince kalitesi aynı oluyor sanki.Opel zaten elektronik sorunlarıyla ün yapmışken yan sanayisi ne iş yapacaksa artık.Amma çok bilmiş var bu forumda yahu...
    http://www.****.com/forum/index.php?action=printpage;topic=859.0

• çok kısa bir cevap vereyim:

alsatçı birkaç tanıdık var. "cruze'un motorun performansı kasaya göre yetersiz kalıyor. aman cruze'a bulaşma" dediler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoman

quote:

Orijinalden alıntı: Perikard

Cruze Daewoo değil GM üretimidir, her yerde Astra ile ortak platform(Delta 2) olduğunu okuyabilirsiniz. Misal;

Bu Cruze;

Bu da Astra;

Evet bunlar hep çamur zaten,insanlar Cruze'un satışlarını baltalamaya çalışıyolar.İçi benzeyince kalitesi aynı oluyor sanki.Opel zaten elektronik sorunlarıyla ün yapmışken yan sanayisi ne iş yapacaksa artık.Amma çok bilmiş var bu forumda yahu...
    http://www.****.com/forum/index.php?action=printpage;topic=859.0

İki önceki mesajınızdaki "araçlar kore aracı" sözünü yanlış bildiğinizi kabul diyorsanız sorun yok, kalitesi aynı demeye de getirmedim. Astra ile Insignia'nın da içi benziyor ama kalitesi az da olsa farklı. Yani Cruze ile Astra'da kalite farkı olması da doğaldır. Ama bir markanın iç tasarımının sadece fanlar teyp vs. değişerek diğer markada kullanılması sizce de ortak olduklarını göstermez mi ? Telif hakkı vs. yok mu ? Ayrıca çevremde bir sürü Opel ve Cruze sahibi var, kendim de Opel sahibiyim. Aynı şekilde bir sürü VW, Citroen, Peugeot, Renault sahibi de var. Elektronik sorunlarıyla ünlü Opel ve Cruze diğer markalarla aynı oranda arıza veriyor. Ayrıca çamur konusunu da size dememiştim ama üzerinize alınıp açıklama gereği duymuşsunuz, mesajınızı bile alıntılamamıştım zaten. Şimdi objektif olalım, hadi Punto dizel olsa tamam ben de Punto derim ama iki benzinli araç arasında alt sınıf olanı almanın mantığı nedir ? Bu tartışma Punto'mu Golf mü olsa Punto'yu mu savunacaktınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: heaven

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet601

arkadaşım cruuze nere punto nereeee arada bir defa sınıf farkı var cruze her bakımdan puntodan daha kalitelidir

ayrıca 2010 model 124 hp cruze yok...sadece 2011 ler 124 hp dir...

Kassettigin motor ise kafana takma 124 kore beygiri iyidir.
  • Bende grande punto var, tavsiyem cruze alman yönünde. Yakıtına birşey demiyorum harika ama Grande Punto'ların ve aynı şekilde Evo'ların da en can sıkıcı yönü sürüş konforu. Hoplaya zıplaya gitmek yerine geniş c sınıf bir araçta yumuşak süspansiyonlarla sarsıntısız ve konforlu yolculuk yapmayı %10-15 yakıt tasarrufuna tercih ederim. Bir de puntolar küçük araçlar, araç dediğin büyük olacak. Gidişine hayran olunacak, park ettiğinde bir karizması, bir duruşu olacak.

Bunları Grande Punto sahibi biri olarak söylüyorum. GP'nin de pratik kullanımı ve yakıt ekonomisi konusunda hakkını teslim etmek lazım yine de.
  • isteyen istediğini anlasın ama cruze un geçmişi budur, iyidir veya kötüdür demiyorum :) (wikipedia chevrolet cruze sayfasından alıntıdır).

Daewoo Lacetti Premiere

South Korean-market versions of the Cruze entered production there in 2008 as the "Daewoo Lacetti Premiere".[10] The Lacetti debuted on October 30, 2008, featuring the 1.6-liter naturally aspirated engine.[66] On January 30, 2009, GM Daewoo introduced the turbodiesel engine variant.[67] Inline with the February 2011 renaming of "GM Daewoo" to "GM Korea", the Lacetti Premiere, adopted the international "Chevrolet Cruze" name from March 2, 2011.[68][69]

kaynaklar :

10- Davis, Matt (2009-04-01). "2011 Chevrolet Cruze First Drive". Edmunds. Retrieved 2009-07-05.
    66- Hyun-cheol, Kim (2008-10-29). "Small Is Beautiful in Lean Times". The Korea Times. Hankook Ilbo. Retrieved 2009-05-23.
    67- "GM Daewoo Launches Lacetti Premiere Diesel Sedan". General Motors. 2009-01-30. Retrieved 2009-02-28.
    68- Courtenay, Vince (2011-01-20). "Daewoo Bowing Out as Brand, Company Name in Korea". WardsAuto. Penton Media. Archived from the original on 2011-06-06.
    69- Seo, Sookyung; Trudell, Craig (2011-01-20). "GM Drops Daewoo Brand for Chevrolet in South Korea". Bloomberg Businessweek. Archived from the original on 2011-06-06.

bu kaynaklar da daewoo lacetti nin wikipedia sayfasından alıntıdır:

The Daewoo Lacetti is a compact car made by the South Korean automaker GM Daewoo since 2002. The first-generation Lacetti was available as a four-door sedan, a five-door hatchback or a five-door station wagon. The sedan and wagon were designed by Pininfarina, and the hatchback by Giorgetto Giugiaro. The hatchback, known as Lacetti5 in South Korea, was introduced in summer 2004.

In November 2008 the second-generation Lacetti was launched under the name Lacetti Premiere, being a badge-engineered version of the Chevrolet Cruze - though co-developed by GM Daewoo and Chevrolet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 3 Eylül 2011; 20:54:52 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.