Şimdi Ara

Araç tercih 2 seçenek ( Punto evo Vs Chevrolet Cruze )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 aylık otomobil alma maratonundan sonra elimde 2 adet seçeneğim kaldı;

1. 2010 model, 24+/- bin kmde, boyasız, ls versiyon, 124hp, kırmızı cruze. Fiyat=32000 tl -> sıfır fiyatı 38bin tl
    2. 2010 model 17+/- bin kmde, avuç içi kadar boya var, 1..4 multiair dynamic versiyon, 105hp 6 ileri, beyaz punto evo. Fiyat=26500 tl -> sıfır fiyatı 35bin tl

Cruze punto'ya göre;
    Fazla yakar, 3-4 sene sonra akibeti ne olur pek kestirilmez, daha güvenlikli, daha kalıplı ve görünüş olarak daha iyi.
    Punto cruze'a göre;
    2. eli daha kuvvetli, fiat italyan olmasına karşın cruze bir kore malı, hızlanması daha iyi.

Araçların durumu bu. Benim durumum ise aynen şöyle;

Nakit olarak elimde 18bin tl var. Cruze alırsam ayda kredi olarak 800tl, punto alırsam ayda 500tl ödemek zorundayım.
    Her iki durumda da sıkıntı olmaz. Fakat punto alırsam ayda 300tl lik fazla gezme imkanım olacak.

Size danışmak istediğim kısım sizce aradaki 5500tl lik fark cruze için değer mi?
    Boy: 1.75 Kilo: 78. Yaş: 23. Medeni durum: Bekar. Bagaj ihtiyacı: 0 Şehir Mersin. Kullanım tarzı: %30 agresif %70 normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heaven -- 2 Eylül 2011; 10:10:12 >

• punto
  • yakıt tüketimi daha az olacağı için daha da fazla gezdirecek olan punto.
  • Aslında punto bana cazip gibi geliyor fakat cruze'un gerek kalıbından görünüşünden ve erkek arabası diye tabir edilen cinsten olması kafamı karıştırmaya yetiyor
  • Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum bugün karar verilecek. Punto alırsak keşke cruze alsaydık der miyiz? :)
  • bence punto evo al!punto evo özellikle şehiriçi kullanım açısından daha pratik olur.küçük olduğu için park problemi çok yaşamazsın.parçası chevrolete göre daha ucuzdur diye düşünüyorum.piyasası cruze dan daha iyi!yakıt konusu çok önemli!cruze bu konuda sınıfta kalır!kesinlikle PUNTO EVO diyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 2 Eylül 2011; 10:40:34 >
  • arkadaşım cruuze nere punto nereeee arada bir defa sınıf farkı var cruze her bakımdan puntodan daha kalitelidir

ayrıca 2010 model 124 hp cruze yok...sadece 2011 ler 124 hp dir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet601 -- 2 Eylül 2011; 10:49:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet601

arkadaşım cruuze nere punto nereeee arada bir defa sınıf farkı var cruze her bakımdan puntodan daha kalitelidir

Cruze'un daewoo olması kafamı kurcalıyor ama kalite ve parça bakımından. Yani aracı 3-4 sene kullanacağım. Acaba o süre zarfında bana sıkıntı yaratır mı?
  • Punto sıze daha uygun bence
  • quote:

arkadaşım cruuze nere punto nereeee arada bir defa sınıf farkı var cruze her bakımdan puntodan daha kalitelidir

Sahibinden teknik detaylarında 2010'u da 124 hp olarak gösteriyordu? Eğer 113 ise çok ağır kalmaz mı ?
  • Sizin için punto iyi gibi fakat ben cruzeyi tercih ederdim arabanın duruşu yeter
  • bence de arabanın duruşu yeter. hep kapının önünde durur öylece:)
  • chevy cruze dışardan nasıl görünüyorsa kullanırken öyle değildir çoğu zaman. fiyatı ve sunduğu donanımla çok iddialı göründü c segmentinde ama gün geçtükçe ne mal olduğu ortaya çıktı. ayrıca punto evo daha güzel bence. (tabi siz bilirsiniz orasını) evonun malzeme kalitesi biraz daha iyidir cruzedan. o farkı haketimiyor cruze bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut111907

chevy cruze dışardan nasıl görünüyorsa kullanırken öyle değildir çoğu zaman. fiyatı ve sunduğu donanımla çok iddialı göründü c segmentinde ama gün geçtükçe ne mal olduğu ortaya çıktı. ayrıca punto evo daha güzel bence. (tabi siz bilirsiniz orasını) evonun malzeme kalitesi biraz daha iyidir cruzedan. o farkı haketimiyor cruze bence.

arkadaşım cruze'un ne mal olduğu ortaya çıkmış demişsin ne mal olduğunu söylede bizlerde bilelim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: heaven

quote:

Cruze'un daewoo olması kafamı kurcalıyor ama kalite ve parça bakımından. Yani aracı 3-4 sene kullanacağım. Acaba o süre zarfında bana sıkıntı yaratır mı?

arabanın içindeki motor bilmem kaç senelik ecotech yani opel motoru, chevrolet aynı aracı aynı malzeme kalitesi ile abd de satıyor ama orada 1.4 turbosu var ayrıca civicten corolladan ve yeni elantradan abd piyasasında pahalıya satılıyor,,,yani cruze hiçbir şekilde daewoo ile bağdaştırılamaz...

• quote:

quote:

chevy cruze dışardan nasıl görünüyorsa kullanırken öyle değildir çoğu zaman. fiyatı ve sunduğu donanımla çok iddialı göründü c segmentinde ama gün geçtükçe ne mal olduğu ortaya çıktı. ayrıca punto evo daha güzel bence. (tabi siz bilirsiniz orasını) evonun malzeme kalitesi biraz daha iyidir cruzedan. o farkı haketimiyor cruze bence.

arkadaşım cruze'un ne mal olduğu ortaya çıkmış demişsin ne mal olduğunu söylede bizlerde bilelim....

bir c segmenti araç kadar istikrarlı değildir bazı konularda. şimdi hiç girmeyin ayrıca ''arkadaşımda var, bende var.'' muhabbetine, dediğim şey kötüleme anlamında değil, göründüğü gibi değil diyorum.

• quote:

quote:

quote:

bir c segmenti araç kadar istikrarlı değildir bazı konularda. şimdi hiç girmeyin ayrıca ''arkadaşımda var, bende var.'' muhabbetine, dediğim şey kötüleme anlamında değil, göründüğü gibi değil diyorum.

arkadaşım 2 senedir kullandığım arabamı benden daha mı iyi bileceksin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşım 2 senedir kullandığım arabamı benden daha mı iyi bileceksin?

o senin araban genellikle, her zaman rastlanmayan ufak tefek sorunlarla senin karşılaşman gerekmez, bunu diyorum. ayrıca evo ile kıyasla bagaj ihityacı olmayan bir arkadaştan bahsediyorduk en son. bence cruze gereksiz olur ve dediğim sorunları da yazayım: aküler ve arka fren balatalarının üzerini kaplayan kaliperler defolu. (2010modeller. ve bayilerde ücretsiz değişim var bu yüzden. garanti kapsamında) bu gibi şeyler. ayrıca 35bin lira gibi bi miktara fiesta, polo almam cruze alırım ama bu araç c segmentini fazla benimsedi, (d segmentine yaklaşan focus, golf gibi) lansmanları onlar gibi yapıldı. ben bundan bahsediyorum. fiyatına göre en iyisi fakat bir yere kadar, demeye çalıştığım buydu işte. ama bu arkadaş punto evo almalı bence, hala böyle düşünüyorum.

• Cruze görüntü olarak ağır bassada sanırım diğer özellikler olarak evo daha üstün gibi. Aradaki fiyat farkıda az bir miktar değil galiba. 124hplik versiyon bulamıyorum malesef istediğim fiyata. O açıdan puntoya yöneleceğim.
  • cruze kullanmadım ama puntodanda açıkcası memnun kalmamıştım

kesinlikle cruze derim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.