Şimdi Ara

araç yıkama hakkında? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzincilerde tazyikli suyu sonax ya da bütçe varsa meguiars şampuani evden 7lt su ile vileda kovasi içinde kopurterek. Katiyen fırça kullanmayin, kaliteli bir yikama eldiveni alin, meguiars olabilir bulursaniz.

2 tane jeton alip, önce kiri tazyikliyle alin yan vurarak, sonra eldivenle tüm arabayı ovun, en son tazyik. Iyi bir kurulama bezi meguiars olabilir, onla da hizlica gölgede kurulayin.

Çift kova daha iyi tabi ki, biri durulama biri yikama kovasi.

Iyi bir seramik kaplama ufak çizikleri engelleyebilir. En önemlisi iyi işçilik ve malzeme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arap sabunu + ince kıl fırça

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Ben yaptım çok güzel parlatıyor, hatta evde parkeler için kullandığım ahşap temizleyici vardı parfümlü o çok güzel koku verdi arabaya cıncık gibi oldu.Oto şampuanları para tuzağı köpürmüyor bile.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arabadır sonuçta üzerine çok düşmemek lazım ama dikkat edilmesi gereken bir noktayı söylemek istiyorum, 2021 yılında sıfır aldığım aracı 2/3 ay sonra yıkamaya verdim geçtim kenara bekliyorum neyse yıkama bitti aldım çıktım derken 10 dakika sonra kadranda bir şey dikkatimi çekti toz var üflüyorum geçmiyor, parmak ucu ile siliyorum siliyorum gitmiyor   sonradan dank etti havayı fazla tutmuş dangalak tozlar kadranın içerisine girmiş ve her görüşümde kulağını çınlatıyordum. Daha sonra aracı sattım umarım yeni sahibi çınlatmaya devam ediyordur..

• İstanbul'da self servis yıkama yok denecek kadar az. Olanlar da jetonu anasının gözü paraya satıyor yıkamacıda yıkamış kadar oluyorsun.

Gel gelelim bu at hırsızlarına araba emanet etmek de koyuyor. Yalandan su sıkıp bez sürüp 300 lira istiyorlar.

Arabaya yaptıkları muamele de ölmüş eşşeğe yapılmaz. Bahçesi yıkayacak alanı olanlar düşünmesin basınçlı yıkama makinesi alsın 5 yıkamasa parası çıkar zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • A...O.... kullanıcısına yanıt
    Araç neydi hocam? Marka/model merak ettim de.

• Bu işin sonu yok hocam. Kendini sürekli detailing ürünleri bakarken bulabilirsin. Ben de çok özleniyordum ama bir süre sonra insan bıkıyor fırçayı vurup bol köpükle yıkayası geliyor.

• Arkadaslar araç sıfır dedik, çizik vs olur diye kendim yıkayam dedim, araç bozuldu 10 günlük 1000 km de araç çalışmadı, çekici aldı götürdü, ne zaman olacak belli değil :( hayat işte sen özeniyorsun, bir bakıyorsun hunharca çekiciye yüklenirken aracı görüyorsun

• murattekno kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Umarım garantiden kısa sürede çözülür. Aracınızın marka ve modeli neydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Geçmiş olsun hocam. Umarım garantiden kısa sürede çözülür. Aracınızın marka ve modeli neydi?
    Hocam 2023 model 13 eylülde hyundai online dan aldığım İ20 style araç hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Yeni makyajlı kasası hocam bu arada

• araç yıkama hakkında?

Hayat işte :)

• Hocam daha bugün @Carsever isimli arkadaş aynı modelden (sıfır) almıştı ve izlenimlerini aktarmıştı:
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-i20-ilk-izlenimler--156919952

Sizinki gerçekten talihsizlik olmuş. Umarım aküye bağlı basit bir sorundur ve hemen giderilir. Sorunu yazmamışsınız ama tahmin sadece.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

🚮 dokker 😬

• Malzeme alıcaksanız newmix tavsiye ederim hocam yerli malı gerçekten fiyatlarıda uygun marka

• murattekno kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir şanstır yaw. 10 senedir bende olan 19 yaşındaki araç daha 1 gün çalışmamazlık etti onda da aküsü bitmişti.

Demekki insanın başına korktuğu geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 24 Eylül 2023; 22:34:51 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

hocam sizdeki baldan istiyorum vallahi çok şanslı insanlar var sizin gibi biz bahtsızız

arabaya daha iki üç sene önce o zamanın parasıyla 20bin lira harcadım bakım yaptım komple her şeyini sıfırladım sonraki yıllarda da yağını suyunu eksik etmedim aha yine bozuldu yine bozuldu

nedir bu balın sırrı açıklayın lütfn :)

• Benim araba da çok bozuldu. Ama hiç çalışmamazlık etmedi. Bozuk bozuk yardırmaya devam etti. En son kızdırma bujisi kırılıp pistonun üstüne düşmüş onda bile devam etmiş. Araba hafif çekişten düştü sadece ama yola gitti. Yaptırmasam yine yaptırmazdım ama baktım 200 küsür bin km madem kapak açıldı rektefe edin dedim geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 25 Eylül 2023; 1:45:41 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Benim de şansıma araba hep evin yakınlarındayken bozuluyor hiç yolda bırakmıyor sağolsun eve kadar kendisi geliyor tamirciye de çekicisiz gidiyor, daha önce bir kere hararet yaptı genleşme kabı patladı ama arabadaki su bitmeden hararet de çok yükselmeden eve kadar geldi.Sonra baskı balata ve alt merkez dağıldı yine evin önünde oldu olay, tamirciye kadar 1. vitesde kendisi gitti.Şimdi de suya yağ karıştırdı, şansa bak yine evin yakınında oldu olay eve kadar geldim.Tamirciye götürücem şimdi bakalım 5km uzaklıktaki tamirciye kadar sıkıntısız gideriz inşallah, düz yol zaten rampa pek yok.

• Git kendin yıka hocam benzinliklerde

3 kere para atıcaksın

ilkinde tazikli suyla komple yıka taş çakış toz çamur vs aksın gitsin

ikincide köpük akıtcaksın ( bazıları sünger vuruyo ama araçta ufacık yada süngerde ufak bi taş süngerle arabayı çiziyo , fırça da öyle ) ben köpük akıtıp 1-2 dk bekliyorum yumuşasın diye

üçüncüde tekrar tazikli su

sonra git yumuşak havluyla bastırmadan kaba suyu al, ikinciyumuşak havluyla da bidaha kurula üstünden geçip

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.