Şimdi Ara

Araç Yıkamak İçin Basınçlı Yıkama Öneri? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
116
Cevap
4
Favori
21.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erdemboya'dan aldığım foam lance ile lavor 110 barlik makinayı kullanıyorum tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 31 Mart 2013; 16:30:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev kullanıcısı için 120 den sonrası fazla zaten. Bar arttıkça motor sistemi ve gücüde değişiyor. Çoğu 150 bar diye satılan ama 150 200 tl arasında makineler o değerleri vermiyor zaten. Sağlam 100 110 bar veren kaliteli bir marka almak daha iyi.

Fırçasız ve süngersiz yıkamada kullanılan güçlü kir sökücülerde belli bir süre sonra boyaya zarar verebiliyormuş en önemlisi boya koruma yaptırdıysanız son waxı söküyormuş.

Benim tavsiyem güzel mikrofiber bez kaplı yumuşak bir sünger kova ve waxlı cilalı otoşampuan. Ben turtle wax ın kullanıyorum fakat karcherin foamlance ile köpürtmek hayal biraz normalde de köpürmüyor

Ne yaparsanız yapın arabanız çizilecek. Hele benim gibi koyu lacivert ya da siyah bir aracınız varsa sürekli gözünüze batacak ama yapacak bişey yok malesef. Çok kasmamak lazım dediğim gibi yumuşak bir sünger ve önden kaba kiri atmak için basınçlı yıkayıcı çok iyi sonuç verir. Bütçeniz uygunsa senede bir wax yaptırırsınız arabaya pasta çektirmeden pırıl pırıl parlar. :) Ben bıktım artık vallahi çiziklerden en sonunda pes ettim artık

• Çizik her zaman oluyor, onun önüne geçmek icin işsiz olmak lazim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Ev kullanıcısı için 120 den sonrası fazla zaten. Bar arttıkça motor sistemi ve gücüde değişiyor. Çoğu 150 bar diye satılan ama 150 200 tl arasında makineler o değerleri vermiyor zaten. Sağlam 100 110 bar veren kaliteli bir marka almak daha iyi.

Fırçasız ve süngersiz yıkamada kullanılan güçlü kir sökücülerde belli bir süre sonra boyaya zarar verebiliyormuş en önemlisi boya koruma yaptırdıysanız son waxı söküyormuş.

Benim tavsiyem güzel mikrofiber bez kaplı yumuşak bir sünger kova ve waxlı cilalı otoşampuan. Ben turtle wax ın kullanıyorum fakat karcherin foamlance ile köpürtmek hayal biraz normalde de köpürmüyor

Ne yaparsanız yapın arabanız çizilecek. Hele benim gibi koyu lacivert ya da siyah bir aracınız varsa sürekli gözünüze batacak ama yapacak bişey yok malesef. Çok kasmamak lazım dediğim gibi yumuşak bir sünger ve önden kaba kiri atmak için basınçlı yıkayıcı çok iyi sonuç verir. Bütçeniz uygunsa senede bir wax yaptırırsınız arabaya pasta çektirmeden pırıl pırıl parlar. :) Ben bıktım artık vallahi çiziklerden en sonunda pes ettim artık

Metalik siyah astra j yeni boya koruma yaptırdım gene çizildi.

Hayırlısıyla Yeni Jetta veya passat alacağım beyaz olucak.Beyazdan şaşmayın

KArcher 120 liği alacağım o zaman dostum çok teşekkürler, hepsiburada.com'da 100 tl hediye çeki bekliyorum.

• Rica ederim nedemek. Hayırlı olsun şimdiden.

k3500 ü merak edenler için inceleme videosu. Aksesuarlar farklılık gösteriyor sanırım. TR dede fırca var mı bilmiyorum. Gerçi fırçayla araba daha çok çiziliyor. Bu modelde en çok hoşuma giden basınç ayarlı tabancası vardı. Gerçi 170 150 bar bir basıncı yok ayarlarsak bişey farketmiyorda bazen düşük basınç vermek gereken şeyler oluyor ozaman iyi.

Bu arada yüksek basınç isteyenler için karcher in şöyle bir cihazı da var

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• karcher'i sipariş verdikten sonra ayrı olarak bu foam nozzle aparatını sipariş vermeniz gerekiyor.

karcher foam nozzle aparatıyla ilgili bir video , sanırım su çıkışı fazla oldugu için köpük belli bir süre sonra akıp gidiyor.
    Lancer videosunda köpük arabaya yapışmıştı nerdeyse belki bu kullanılan şampuanla da alakalı olabilir.

2. dakikadan sonra herhalde eleman durulamayacak sandım çünki köpük nerdeyse akıp gitti kendi kendine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 3 Nisan 2013; 1:52:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

karcher'i sipariş verdikten sonra ayrı olarak bu foam nozzle aparatını sipariş vermeniz gerekiyor.

karcher foam nozzle aparatıyla ilgili bir video , sanırım su çıkışı fazla oldugu için köpük belli bir süre sonra akıp gidiyor.
    Lancer videosunda köpük arabaya yapışmıştı nerdeyse belki bu kullanılan şampuanla da alakalı olabilir.

2. dakikadan sonra herhalde eleman durulamayacak sandım çünki köpük nerdeyse akıp gitti kendi kendine...

Bende karcher ın var bu arkadaşın kullandığı karcher ın orjinaline benzemiyor 3. parti ürün olması lazım. Bendeki sabunu bol koyunca iyi ama sulu sabun karışımı yapınca biraz fazla sulu oluyor.

Onu geçtim sabunda çok farkediyor. Birkere bulaşık detarjanı denedim acayip köpürmüştü, bendeki turtle wax şampuanı koydum sıfır köpük vardı, normalde de köpürmeyen bir şampuan zaten

Foam köpükler özel satılıyor. 5 10 litrelik paketlerde. 1 litrelik falan şöyle denemelik ürünler bulamadım hep pahalı büyük ürünler var. Ayrıca en güzel foam baısnçlı hava ile oluyor yav bir forumda adamın biri buzdolabı komprasöründen basınç tankı yapmıştı birde nozzle alıp kendi köpük makinesini yapmıştı

Ama karcherin ayarlı köpük ucu şu yurt dışından 120 130 liraya alan arkadaşlarınkine göre biraz daha sulu veriyor. Fırsat olursa birde gerçek foam şampuan ile deniyeceğim inşallah :)

• quote:

Bana ulaşmaya çalışmışsınız sanırım :) PM de sorun var herhalde hiç haberim olmadı :/

Neyse konuya gelecek olursak. Hocam B&D PW1400 vardı bende uzun süre kullandım 2008 de almıştım en son geçen sene artık motordaki çatlakla aramızdan ayrıldı :)
    Bu süre zarfında 2 kere elektronik basınç tetik anahtarı bozuldu. Ve son 1,5 sene hortumdaki contalar su kaçırmaya başladı. Değiştirsemde nedense orjinali gibi olmadı.

Ürünü tavsiye eder miyim, ederim fakat bir şartım var. bulunduğunuz şehirde bir black decker yetkili servisi var ise. Eskişehirde yoktu servis kıytırık yerler ilgileniyordu bayilik alıp en son onlarda kapandı zaten. Kendi elimden geldiği için kendim uğraştım ufak tefek arızalarıyla. En belirgin arızasıda swtich zaten. Çoğu cihazda olur bu aslında. Tetiğe basarsın makine çalışmaz. Swtich kömürleşiyor sürekli akım geçe geçe ve bir süre sonra akım geçmiyor. 5 liralık bir parça açıp içini değiştiriyordum. Orjinalini piyasada bulamadığım için (servisi yok Eskişehirde) bekodan falan alıyordum. Bu parça çamaşır makinelerinde falan da kullanılan bir parça onlarda su dolduğunda enerjiyi kesiyor. Fakat basınçlı yıkama makinesi daha güçlü oluduğu için orjinal parçaya göre daha az dayanıyor bunlar.

Diğer bir sorunum ise tabanca kısmının bağlantısındaki contalarda oldu. Hidrolikciden kaliteli contalar almama rağmen nedense ilk orjinal halindeki performansı yakalayamadım bir türlü hep su damlatıyordu.

Bu sene ise motorun piston tarafında bir kapak var. Araçlardaki üst motor kapağı gibi. Piston kapakları var bide 3 tane. Tam o birleşim yerinde iğne deliği kadar bir çatlak olmuş. Oradan su kaçırıyordu. ARtık emekliliğe ayrıldı kendileri bu sene.

Şahsen kullanım süresince basıncından ve kullanımından çok memnundum ama bu sorunlar ve servisinin olmaması beni çok uğraştırdı. Servisi varsa şehrinizde almanızı tavsiye ederim garanti sürecinde verirsiniz servise ilgilensin onlar. Kutudan fırça falan çıkmamıştı benimkinin. Sabun aparatı çıkıyor fakat foam lance değil malesef düz sabun atıyor küprtmüyor hiç. İki uç çıkıyor PW1400 den biri düz biri de dönerek darbe hızını arttıran uç.

Bu yaz başka bir makine aldım. Tercihimi servisi ve aksesuarlarını da rahat bulabileceğim bir dükkanı olan KARCHER 'i seçtim bu sefer :) Eskişehirde yetkili servisi ve aksesuar mağzası var. Makineyi aldıktan sonra foam lance aldım bitane, biraz sulu da verse B&D ine göre çok çok daha iyi gerçek bir foam şampuanla daha iyi olur ben waxlı kullandığım için normalde de köpürmüyor zaten kovada falan. Bu makine B&D a göre 10bar daha düşük 100 bar basıncı var ama farkedilmiyor değil hissediyorum diğer makinem biraz daha güçlüydü sanki ama yinede güzel yıkıyor sorun yok, dönen spiral uç bunda da var B&D 'inden daha güzel geldi bana çamuru falan daha iyi söküyor.

Bu arada aslında tavsiyem bosch ve karcher olacaktır. Karcher zaten eskiden beri bu ürünlerle uğraşan bilgili bir firma alman markası. Bosch da keza öyle ama basınçlı yıkama işine sonradan girdi fakat güzel cihazları var sorun yaşayan pek görmedim, servisi de çoğu şehirde var.

Basınç konusunda tavsiyem eğer bütçeniz uygunsa 100 bar üstü bişey almanız. 100 bar durulama için , sprial uç ilede genel bir yumuşak çamur sökmek için iyi ama inatçı kirler için önden bir ıslatma gerekiyor. Yıkamacılardaki performansı alamazsınız, onlar 150 170 bar basınç veriyor. Size 120 130 bar basınç veren bir cihaz alırsanız daha iyi olur. Ayırca piyasada bir çok fason marka var 140 150 bar dedikleri halde benim karcher in 100 barından daha düşük basınç veriyorlar bazen.

Cihaz kullanımı konusunda tavsiyelerim ise, bu cihazlarda tetikli mekanizma olsa bile , yani tetiği bırakınca suyu kesse bile bu halde uzun süre bırakmayın. Kısa süreli işler için rahatlık ama mesela arabayı sabunlayacağınız zaman cihazı makinedeki ana düğmeden kapatınız hortumda basınç bırakmayınız. Zamanla contaları bozuluyor sürekli basınca maruz kala kala.

400 küsür bir bütçe ayırdıysanız size karcherin K4500 modelini tavsiye ederim. Ben k2300 modelini kullanıyorum param buna yetti :D

Biraz uzattım konuyu ama umarım yardımcı olmuştur.

Forum aşkı yazı tamamen size mi ait?

• Arkadaşlar suyu kovadan, elektriği de araç aküsünden alan modeller var mı apartmanda oturanlar için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Arkadaşlar suyu kovadan, elektriği de araç aküsünden alan modeller var mı apartmanda oturanlar için?

Karcherler kovadan alıyor ama ne şekilde alıyor orasını bilmiyorum.Kovayı yüksek bir yere koymak gerekir mu?gibi.
    Aküden çalışan yok ama benzin motorlu olan modeller mevcut.

Araç Yıkamak İçin Basınçlı Yıkama Öneri?
  • Karcherin çoğu modeli kovadan su çekebiliyor ama bunun için özel çekvalfli hortum başı lazım. Su geri kaçarsa tekrar emmiyor. Ama tam emin değilim fakat K3500 modeli ve üstü kovadan su çekme konusunda daha yetenekliydi sanırım. Youtube da videoları vardı. Bazı kişiler bahçesine koca varil koyup oradan çalıştırıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Arkadaşlar suyu kovadan, elektriği de araç aküsünden alan modeller var mı apartmanda oturanlar için?

Karcherler kovadan alıyor ama ne şekilde alıyor orasını bilmiyorum.Kovayı yüksek bir yere koymak gerekir mu?gibi.
    Aküden çalışan yok ama benzin motorlu olan modeller mevcut.

Araç Yıkamak İçin Basınçlı Yıkama Öneri?

Tesekkurler, ancak motorlular astarından pahalı olur gibi. 4.kattan da kablo sarkıtmam zor, bu iş bana yaş :)

• Ben de böyle bir ürün alıcam. Ama sadece basınçlı su arabayı temizlemiyor ki. Kuruyunca bütün kirler ortaya çıkıyor. Bence en iyisi temiz su ve sünger. Ardından gene temiz bezle kurulama. Basınçlı su, şampuandan sonra köpüklerden arındırma sürecini oldukça hızlandırır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 3 Nisan 2013; 16:21:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkblue2828

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

quote:

quote:

quote:

Şu güzelmiş

İşte bu foamlance :)

Türkiye' de var mı?

Tabi var karcher ve lavor lara uyumlu oluyor bildiğim kadarı ile yaklaşık foam lance aparatı 200 tl gibi bir rakam.. İstersen link verebilirim

Rica etsem?
    İstanbul' da böyle yıkayanlar var mı?

İstanbulu bilmiyorum..

Buyur tabi link:http://erdemboya.ticiz.com/product_list/group_139048

Satıcıdan alışverişim olmadı ancak başka bir forumda satıcıyı çok övüyorlar iyi bir esnaf diyorlar (sanalpazar dada satışları var sanırsam)

http://www.n11.com/basincli-kopuklu-yikama-tabancasi-P12650451

Bu daha uygun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Karcher al bence
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şu güzelmiş

Türkiye' de var mı?

Tabi var karcher ve lavor lara uyumlu oluyor bildiğim kadarı ile yaklaşık foam lance aparatı 200 tl gibi bir rakam.. İstersen link verebilirim

Rica etsem?

İstanbulu bilmiyorum..

Satıcıdan alışverişim olmadı ancak başka bir forumda satıcıyı çok övüyorlar iyi bir esnaf diyorlar (sanalpazar dada satışları var sanırsam)

Bu daha uygun

Bir yıkamada 10kez içini açıp şampuan koyarım diyorsan alabilirsin :)

Ve öyle köpük yapabilirmi bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şu güzelmiş

Türkiye' de var mı?

Rica etsem?

İstanbulu bilmiyorum..

Bu daha uygun

Bunlar normal şehir şebekesine takılıyor hocam, baısçlı makinelere takılmaz kırar atar vallaha :D Foam şampuan ile denemek lazım , ama orada görüntüdeki araç büyük ihtimal bizim dediğimiz foamlance aparat ve özel şampuanı ile yapılmış.

• quote:

Bunlar normal şehir şebekesine takılıyor hocam, baısçlı makinelere takılmaz kırar atar vallaha :D Foam şampuan ile denemek lazım , ama orada görüntüdeki araç büyük ihtimal bizim dediğimiz foamlance aparat ve özel şampuanı ile yapılmış.

Karcher k 2 300 aldım bende.Bozulursa 3.500 farkına 2. yi alırım 2 sene sonra mantığıyla hareket ettim.

Umarım memnun kalırım hepsiburada.com'dan 50 tl world puan +100 tl çek.

Karcher'in web sitesine foam lance istediğimi belirttim kapıda ödeme ile gönderecekler.Başka hangi aksesuarları önerirsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demage -- 6 Nisan 2013; 0:53:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

quote:

Karcher k 2 300 aldım bende.Bozulursa 3.500 farkına 2. yi alırım 2 sene sonra mantığıyla hareket ettim.

Umarım memnun kalırım hepsiburada.com'dan 50 tl world puan +100 tl çek.

Karcher'in web sitesine foam lance istediğimi belirttim kapıda ödeme ile gönderecekler.Başka hangi aksesuarları önerirsin?

Hayırlı olsun güzel seçim olmuş. K3500 taşımaya gelmiyordu zaten baya ağır. Ben hem bütçe ağırlığı hemde fiziki ağırlık yüzünden almamıştım Ama k2300 de de sap çıkmıyor işte o yanı var. Gerçi ben çıkarttım birkere dikkat etmek lazım. Çıkarınca baya ufalıyor alet dikine giriyor bagaja :)

Şu an için başka aksesuara gerek yok. Fırça falan hiç almana gerek yok dünyanın en yumuşak fırçasıda olsa çiziyor aracı. Sünger yinede az çiziyor. Ben normal sünger alıp mikrofiber bez diktiriyorum üstüne daha güzel oluyor.

Hortum falanda bulunuyor mağzasında, pahalı gerçi hortumlar, hidrolik hortum gibi dayanıklı olduğu için bunlarda ucuzu pek yok :/ dışardan yaptırmak istemiştim önceki makineme metresi 10 lira demişlerdi 2 sene önce.

Çok yapışmış yağlı kirleri sökmez yalnız öncedne belirteyim, kuruyunca ortaya çıkarlar sonra vay efendim niye çıkmıyor bunlar falan deme :D Benzincidede yıkıyorum bazen deli gibi basınç var o bile sökmüyor kuruyunca kirler ortya çıkıyor

Ben önden arabayı bir ıslatıyorum kabaca, sonra spiral ucu takıp ayrıntılı şekilde kir temizliğine giriyorum sabunlamadan önce. Sonra foamlance aparatıla sabunu attırıyorum arabaya ıslakken süngerle kabaca silip kurumadan duruluyorum düz uç ile. Sonra 60X60 lık mikrofiber bezimle kuruluyor ve ardından iç ayrıntılara giriyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.