Şimdi Ara

Araca arkadan çarptım trafik sigortası karşılarmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
28.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dün önümde park halinde duran bir araca arkadan istemeden yokuş aşağı aracımı kaydırınca çarptım ve karşı tarafın arka alt tampon hasar gördü.hemen karşılıklı tutanaklar tutulup kayıt altına alındı.her ikimizinde trafik sigortalarında bi prblem yok ödenik yani.benim aracımda hiç hasar yok,karşı tarafın aracının tamponu yenisiyle değişecekmiş.bu pozisyonda trafik sigortası karşı tarafın hasarını direk karşılıyormu?ben öyle biliyorum çünki.kendi aracımın kaskosuda var ama kaskocumu arayıp kaskomun bozulmasını istemediğimi söyledim.kasko şirketimde zaten iki tarafta kendi istekleri olmadan özel kaskoya girilemediğini söyledi,zorunlu trafik sigortası üzerinden hasarın karşlanacağını anlattı.umarım öyle olmuştur.birdahaki zorunlu trafik sigortamı öderken ekstra falzadan bir ödeme yaparmıyım acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araca Arkadan Çarpma Sigortası Karşılar mı?

Araca arkadan çarpma, yaygın bir trafik kazası türüdür. Bu gibi durumlarda, sorumluluğu belirlemek ve hasarın nasıl karşılanacağını anlamak önemlidir.

Trafik sigortası, bir araca arkadan çarptığında genellikle karşı tarafın hasarını karşılar. Ancak, bazı durumlarda, kendi trafik sigortan da devreye girebilir.

Sorumluluk Belirleme

Genel olarak, arkadan çarpan araç, kaza sorumlusu olarak kabul edilir. Ancak, aşağıdaki durumlar sorumluluğun değişmesine neden olabilir:

• Öndeki araç aniden durduysa
    • Öndeki araç geri vitesteyse
    • Siz aşırı hız yapıyorsanız veya dikkatsizce araç kullanıyorsanız

Sigorta Kapatması

Karşı tarafın hasarı, genellikle sizin trafik sigortanız tarafından karşılanır. Kendi aracınızda hasar varsa, hasarınızı karşılamak için kendi trafik sigortanız devreye girebilir.

Ancak, aşağıdaki durumlarda kendi trafik sigortanız karşılamayabilir:

• Siz kaza sorumlusuysanız
    • Poliçenizde kaza anında geçerli bir eksik teminat varsa

Hasarın Karşılanması

Karşı tarafın hasarını sizin trafik sigortanız karşılayacaksa, sigorta şirketine kaza hakkında bilgi vermeniz ve hasarın değerlendirilmesini talep etmeniz gerekir. Kendi aracınızdaki hasar için ise kendi sigorta şirketinize başvurmalısınız.

Önemli Notlar:

• Kaza sonrası her zaman polisi arayın ve kaza raporu tutturun.
    • Karşı tarafın sürücü bilgilerini ve sigorta şirketini alın.
    • Aracınızdaki hasarın fotoğraflarını çekin.
    • Kaza ile ilgili tanıkların bilgilerini not edin.

Trafik sigortası hakkında daha fazla bilgi için sigorta şirketinize veya ilgili düzenleyici kuruma başvurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Trafik sigortası karşı tarafın hasarını öder,fakat siz poliçenizi yenilerken indirim haklarınızı kaybedersiniz.
  • poliçemi yenilerken indirim hakkımı kaybederim derken,zorunlu trafik sigortasındaki indirimden bahsediyorsunuz değilmi?aracın kendi özel kaskosundan değil,sonuç itibarı ile özel kaskoya girilmemiş oluyor çünkü,değilmi?
  • sizin aracınızda hasar olmadığından kasko ile ilgili bir sıkıntınız olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TT

sizin aracınızda hasar olmadığından kasko ile ilgili bir sıkıntınız olmaz.

teşekkür ederim.
  • ama trafik sigortasının indiriminide es gecmeyin arkadasım gecen sene 3 tane kazada %100 sucluydu 150-200 gbi bir meblaya yaptırmıstı bu sene 400 e yaptırdı normal trafik sigortaısnı
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcifal

ama trafik sigortasının indiriminide es gecmeyin arkadasım gecen sene 3 tane kazada %100 sucluydu 150-200 gbi bir meblaya yaptırmıstı bu sene 400 e yaptırdı normal trafik sigortaısnı

eğer ukadar yükselirse yandık desenize.benim henüz ilk kazam oda karşı tarafa en fazla 300tl hasar vermiştir ama,umarım benimki bu rakamlara ulaşmaz.sağlık olsun napalım..herekeze kazasız belasız günler dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • afyon ankara karayolunda giderken önümdeki traktör karayolunda tek yönlü bölünmemiiş yol yolun üzerindeki evine girmek için sola dönünce traktörün arka tekerine çarptım hızım 70 civarındaydı traktör sürüücüsünün ehliyeti vizesi ve sigoortası yok bu yüzden anlaşmmak da istemedi ve olay karakola iintikal ettiolay şehirler arası yolda olduğu için idari olarak jandarmaya trafik olarak bölge trafiğe yani polise bağlıymış polis gelip raporu tuttu ama bana gööstermedi karşı tarafın sigortası olmadığından hasarımı temin etmem mümkün gözükmüyor 6 bin tllik hasarım var traktörde hasar yok kaskom yok ama sigortam ve diğer evraklarım tam şu andda ben hatalı sollamadan o da yanlış manevra ve dönüşten kusurlu gözüküyor asli kusur kimdedir ben sollamaya yapmayacaktım ama aniden dönünce sollayıp kurtarmak istedim ama traktöre çarptım sizce nasıl bir sonuç çıkar eğer hata bende olacaksa aracı yaptırmadan satacağım karşı atarftaysa mahkeme kanalıyla alabilrimiyim masraflarımı sizce ne yapmalıyım tavsiyelerinz neler

rapor bugün elime ulaştı özetle şu şeki,lde.................... anklara istikametine gitmekte olan 03 .... plakalı araç yine aynı istikamete gitmekte olan 06............ plakalı traktöre sollama yasağı olan yerde geçmek istediği esnada aracının sağ ön ve sağ çamurluk kısmı ile yine aynı istikamete gitmekte olanyolun gidişe göre sol tarafında bulunan evinin bahçesine kontrolsüz bir şekilde dönüş yapmak isteyen traktöe sürücüsü ............ nün kullandığı traktörün sol arka tekerine otomobiliyle çarpmıştır bunun neticesinde maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.bu kazanın oluşumunda 06........... plakallı traktör sahibi ASLİ KUSURLARDAN (06) doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapma kusurunu işlediğinden ASLİ KUSURLU, diğer 03.............. plakalı otomobil YANİ BEN araç sürücüsü ise diğer kusurlardan 54/1b geçmenin yasak olduğu yerlerden geçmek bendini ihlalden TALİ KUSURLU olduğu kanaatine varılmıştır.

rapor bu bu şekilde bu durumda oranlar nasıl çıkar mahkemelik olduğumuzu ve karşı tarafın ehliyet vize ve siigortasının oolmadığını başta belirmiştim teşekkürler bundan sonra nasıl bir prosedür ve yol izlemeliyim yardımlarınız için şimdiden sağ olun

bu durumda sigortam mı davayı takip eder ben mi nasıl bir yol izlemeliyim sigortam zararımı karşılar

• Bende bu konuda bişi sormak istiyorum sigortayı yenilerken indirim yok deniliyor bu sigortanın yenileneceği sene sigorta fiyatı neyse o fiyata yapılacağı anlamında mı yoksa o seneki sigorta fiyatına zam olacağı anlamına m geliyor yani örnek vermek gerekirse:
    1.seçenek: Diyelim ki kaza yapıldı yenileneceği seneki sigorta normal fiyatı 150 tl olsun kaza olmasaydı kazasızlık indiriminden dolayı bu fiyatın aşağısında mı olacaktı mesela 120-130 tl falan kaza olduğunda ise indirimsiz olarak 150 tl ye mi yaptırılır? 2.seçenek: Yada kaza yapmadığında 150 tl kaza yapınca daha fazla bu şekilde mi?
    Yalnızca seçenek olarak belirtmeniz yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mostwanted boy -- 6 Temmuz 2011; 20:27:35 >
  • Birde bu sigortanın indirim yapmaması için bir kaza bile yeterli mi yoksa birden fazla kaza yapılınca mı indirim hakkı kaybediliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacko_aj_s

arkadaşlar dün önümde park halinde duran bir araca arkadan istemeden yokuş aşağı aracımı kaydırınca çarptım ve karşı tarafın arka alt tampon hasar gördü.hemen karşılıklı tutanaklar tutulup kayıt altına alındı.her ikimizinde trafik sigortalarında bi prblem yok ödenik yani.benim aracımda hiç hasar yok,karşı tarafın aracının tamponu yenisiyle değişecekmiş.bu pozisyonda trafik sigortası karşı tarafın hasarını direk karşılıyormu?ben öyle biliyorum çünki.kendi aracımın kaskosuda var ama kaskocumu arayıp kaskomun bozulmasını istemediğimi söyledim.kasko şirketimde zaten iki tarafta kendi istekleri olmadan özel kaskoya girilemediğini söyledi,zorunlu trafik sigortası üzerinden hasarın karşlanacağını anlattı.umarım öyle olmuştur.birdahaki zorunlu trafik sigortamı öderken ekstra falzadan bir ödeme yaparmıyım acaba?

Karşı Tarafın hasarı büyük değilse (iki taraftan birinin kaskosuyla) hasarsızlık indiriminizi bozmadan mini hasar sigortanızla Autoking'den ücretsiz yaptırabilirsiniz.

Mini hasarın karşılayabileceğinden büyükse hasarınızın tutarı oranında dosyanıza işler, evet seneye daha ucuza yaptıramazsınız ama çok büyük bir fark oluşmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: mostwanted boy

Bende bu konuda bişi sormak istiyorum sigortayı yenilerken indirim yok deniliyor bu sigortanın yenileneceği sene sigorta fiyatı neyse o fiyata yapılacağı anlamında mı yoksa o seneki sigorta fiyatına zam olacağı anlamına m geliyor yani örnek vermek gerekirse:
    1.seçenek: Diyelim ki kaza yapıldı yenileneceği seneki sigorta normal fiyatı 150 tl olsun kaza olmasaydı kazasızlık indiriminden dolayı bu fiyatın aşağısında mı olacaktı mesela 120-130 tl falan kaza olduğunda ise indirimsiz olarak 150 tl ye mi yaptırılır? 2.seçenek: Yada kaza yapmadığında 150 tl kaza yapınca daha fazla bu şekilde mi?
    Yalnızca seçenek olarak belirtmeniz yeterli.

2 seçenekte geçerli. Kazası fazla olan müşterilere sigorta firmaları yüksek fiyat veriyor. 100 liraya yaptırdığın sigortayı 3 kaza yaptıktan sonra seneye 400 liraya yaptırabiliyorsun.

Hasarsız bir yıl geçirdiysen seneye (O YILIN SİGORTA FİYATINDAN) daha ucuza yaptırabiliyosun...

• %100 kusurlu olarak ondeki araca carptim,iki arabada da hasar var.onun hasarini benim trafik sigortam karsiliyor,benim hasarim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kastiragus

%100 kusurlu olarak ondeki araca carptim,iki arabada da hasar var.onun hasarini benim trafik sigortam karsiliyor,benim hasarim?

Kaskonuz varsa kaskonuzdan, değilse cebinizden.
  • Arkadaşlar selam. Geçen hafta Ankara Bilkent koprusunden Eskisehir yoluna inmek icin beklerken arkadan gelen arazi araci, aracima carpti. Carpan aracin onunde ekstra koruma tamponu oldugu icin ona birsey olmadi ama benim tamponu ustten bir metreye yakin yardi. Karsi taraf surucusunun beyanina gore guclendirilmis tampon sonradan takilma oldugu icin kasko ondaki hasari karsilamiyormus. Gerci onda pek birsey yoktu ama... Araci yetkili servise goturdum. Ekspertiz raporunda tampon icin tamir karari vermis. Ben ise degismesini istiyorum. Hatam olmadigi halde ve karsi tarafin sonradan taktirdigi demir tampon yuzunden benim aracim hasar goruyor ve tampon tamiri ile yine ben cezalandiriliyorum. Buna itiraz hakkim var mi? Ekspertizin sozu, son soz mu? Bilgisi olan arkadaslardan yardimci okursa sevinirim.

• Merhaba iyi akşamlar arkadaşlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.