Şimdi Ara

Aracım %60 daha fazla yakıt tüketmeye başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
8.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 model 1.4 atmosferik motor tam otomatik aveo ort. 10.7 idi. Şu arala 13 lerde dolaşıyor. Yani %30 a yakın artış olmuş.

Sizinki 6 ise ort. 7,5-8 litre olması normal. Kış ve trafiğin artması önemli faktörler. Birde bakımını aksatmayın.
     Aracım %60 daha fazla yakıt tüketmeye başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D7247931 -- 27 Aralık 2015; 18:06:04 >
  • Yetkili servise gidip bir check up yaptırın derim.
    1.0 motorun o kadar yakması normal değil, eski aracım(2.0) şehir içi 11.5-12.5 L civarı yakıyor.Motor hacminden dolayı bu değerler normal de sizin ki pek normal değil,geçmiş olsun şimdiden Umarım kötü bir şeyi yoktur.
  • Eger kisa mesafe kullaniyorsaniz motor henuz isinmadan kontak kapatiyorsaniz ve soguk yerdeyseniz o kadar yakmasi normal.

Ama aksi durumda araciniz filtrelerini kontrol edin ve farkli bir istasyondan yakit alarak tekrar deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertug0

Komple boyatın

Aracı boyatmak aracın üzerine takribi 3850 gram kadar boya yükü ekleyeceğinden dolayı yakıtı artıracaktır.

Hocam egzozda falan patlak var mı? Bujiler, hava filtresi v.b iyi durumda mı?
  • filtlere ve yağa baktırın turbo varsa araçta turbo kapalı olabilir çekiş düştü mü 3000 devir üstüne çıkmıyor ise araç turbo sıkıntılıdır
  • Hava filtresi ve hava giriş kanallarını kontrol edin.
    Buji ve lastikten olacağını sanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Sonuç...

Ayın 31'i olsun maaşı alalım gideceğim bir tamirciye Bakalım ne çıkacak.

Bostancı sanayide var mı tanıdık usta?
  • Yazlık lastikle İstanbul-Ankara arasını 2/3 depo benzinle giderken kışlık lastikte depo bitiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Yazlık lastikle İstanbul-Ankara arasını 2/3 depo benzinle giderken kışlık lastikte depo bitiyor...

ist deyim hiç kışlık lastik kullanmadım. Kar yağsın aracı çıkarmam.
  • kar yağmasına gerek yok kışın soğuk havalarda gecede mi aracını çıkarmıyorsun.
    işe giderken aracımı bostancı metronun oradaki yol kenarına bırakıyorum, akşam geldiğimde aracın üzeri neredeyse buz kesmiş oluyor.
    yerler de buna paralel olarak 7 derecenin altında olduğundan yaz lastikleri ile araç kullanman bazen risk yaratabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Sonuç...

Ayın 31'i olsun maaşı alalım gideceğim bir tamirciye Bakalım ne çıkacak.

Bostancı sanayide var mı tanıdık usta?

Ben Ankara dayım gel burada baktıralım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana kalırsa böyle bir tüketim ne olursa olsun normal değil
    lastikten klimadan demişler bence hiç alakası yok söylemiş oluyim
    bana kalırsa araçın motorundan kaynaklanıyor belki silindirler normal çalışmıyordur zorlanıyodur
    servise gitmenizde fayda var
  • Yakıt öyle ölçülmez, ışık eğime göre erken yanabilir depoyu fulleyin ve o şekilde olçum yapın. Bu arada 10 litre 1.0 bir araç için tabiki fazla bir tüketim değeri ama imkansız mümkün değil falan tarzı yaklaşılacak bir değerde değil fabrika verisinin %50 üzerinde bir tuketim değeri hangi arabayı biraz zorlasanız şehir içinde fabrika değerinin %50 üzeri bir tuketimi anında görürsünüz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

kar yağmasına gerek yok kışın soğuk havalarda gecede mi aracını çıkarmıyorsun.
    işe giderken aracımı bostancı metronun oradaki yol kenarına bırakıyorum, akşam geldiğimde aracın üzeri neredeyse buz kesmiş oluyor.
    yerler de buna paralel olarak 7 derecenin altında olduğundan yaz lastikleri ile araç kullanman bazen risk yaratabilir...

Bir kere aracı çıkarayım dedim yollarda çarpışan otoları görünce geri geldim. Ne gerek var. Zaten kapımda metro, metrobüs, vs ne ararsan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

2012 model 1.4 atmosferik motor tam otomatik aveo ort. 10.7 idi. Şu arala 13 lerde dolaşıyor. Yani %30 a yakın artış olmuş.

Sizinki 6 ise ort. 7,5-8 litre olması normal. Kış ve trafiğin artması önemli faktörler. Birde bakımını aksatmayın.

2.0 araba gibi yakıyor

• Çok yakıyor servise gidin

• quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

2012 model 1.4 atmosferik motor tam otomatik aveo ort. 10.7 idi. Şu arala 13 lerde dolaşıyor. Yani %30 a yakın artış olmuş.

hemen hemen 911 kadar yakmış

• Geçmiş olsun
    En sevdiğim şey: Çökertme kebabı
    En nefret ettiğim şey: Motorun çökmesi

• sen forumu çökertirsin,takdir-i ilahi sparkının sistemi de aha böyle çöker.

geçmiş olsun citi reyiz.yeğenimiz noldu ne zaman geliyor ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.