Şimdi Ara

aracım bozuldu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben 2 hafta önce citroen c3 aldım 2. el 2006 model. 2 gün önce biraz gezdim ve park ettim dün gece yine gezmek istedim ve kontak yaptım fakat aracım çalışmadı..
    marş basıyor fakat motor devreye girmiyor sanki benzin yemiyor gibi
    gittim benzin aldım yine çalışmadı
    aküde normalmiş baktılar
    aklıma immobilizer sorunu geldi bnm anahtar kırıktı acaba ondan mıdır yedeği ile denemedim hiç denesemmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: turgay-c3

arkadaşlar ben 2 hafta önce citroen c3 aldım 2. el 2006 model. 2 gün önce biraz gezdim ve park ettim dün gece yine gezmek istedim ve kontak yaptım fakat aracım çalışmadı..
    aküde normalmiş baktılar
    aklıma immobilizer sorunu geldi bnm anahtar kırıktı acaba ondan mıdır yedeği ile denemedim hiç denesemmi?

Aynı aracın dizeli var bende. Tavan ışığı farlar vs. aydınlatmalar yandığı halde marş basmıyorsa immobilizer ile alakası yok. Çünkü immobilızer olsa araç tamamen kendini kitliyor ve tüm aydınlatmalar devre dışı kalıyor başıma böyle bi olay gelmişti. Bu aracın kapısını hangi anahtarla açarsan onunlada çalıştırman lazım. İmmo sorunu olduğunu düşünüyorsan yedek anahtarla aracını dıştan kitle tekrar aç ve böyle çalıştırmayı dene olmuyorsa farklı bi sorundur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• marj basıyor motor çalışmıyor ışıklar lambalar hersey çalısıyor sadece motor devreye girmiyor marj iyi basıyor... benzin mi yemiyor acaba
  • quote:

marj basıyor motor çalışmıyor ışıklar lambalar hersey çalısıyor sadece motor devreye girmiyor marj iyi basıyor... benzin mi yemiyor acaba

O zaman sornunuz farklı olabilir. Bujilere baktınız mı ? Marş dinamosuda sorunlu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narcotiq -- 24 Ocak 2013; 13:36:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakmadım ben acemiyim bujilerin yerini bile bilmiyorum.. keşke bilsemde baksam..:D
  • işiniz çok zor ( acemi olduğunuz için) en iyisi servisi çağırmak bilen birisi bakmalı
  • Uzaktan erişim yerine, bir ustadan yardım alsanız çok daha verimli olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Uzaktan erişim yerine, bir ustadan yardım alsanız çok daha verimli olur.

yarın servise götüreceğim.. ilginiz için teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

quote:

arkadaşlar ben 2 hafta önce citroen c3 aldım 2. el 2006 model. 2 gün önce biraz gezdim ve park ettim dün gece yine gezmek istedim ve kontak yaptım fakat aracım çalışmadı..
    aküde normalmiş baktılar

AKÜ?

Akü normalmiş yazmış arkadaş... Kaldı ki akü'de sorun olsa MARŞ basmaz. Marş için zaten o kadar büyük akülere ihtiyaç var... 60a filan. Amper yetersiz olsa marş dönmez bile... tık demez araç...

• quote:

marj basıyor motor çalışmıyor ışıklar lambalar hersey çalısıyor sadece motor devreye girmiyor marj iyi basıyor... benzin mi yemiyor acaba

Renaultlarda aynı sorunu manyetik kaptör arızası olunca yapıyor. Citroen'lerde aynı şeyden var mı bilmiyorum ama ikisi de Fransız. oradan mantık yürüttüm. Manyetik kaptör arızasında aracın kapılarını kumandadan iki kere kapatıp açtığınız zaman normale dönüyor. Araba çalışıyor.
  • arkadaşlar dün servis geldi.. bilin bakalım ne oldu..?
    adam anahtarı taktı bastı marşa çalıştı şoook oldum.. dedim abi dün 2 saat ugrastık çalışmadı
    anahtardan olabilir dedi.. servise bi getir bakalım dedi götürmedim henüz tekrarlarsa götüreceğim.. ama enteresan bi sorundu bnm için herşey normalken arabanın çalışmaması.. beyinden diye düşündüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Renaultlarda aynı sorunu manyetik kaptör arızası olunca yapıyor. Citroen'lerde aynı şeyden var mı bilmiyorum ama ikisi de Fransız. oradan mantık yürüttüm. Manyetik kaptör arızasında aracın kapılarını kumandadan iki kere kapatıp açtığınız zaman normale dönüyor. Araba çalışıyor.

kardeş çok değişik geldi senn fikrin kafam yatmadı değil tekrarlarsa deneyeceğim...
  • quote:

quote:

Aynen yazdığınız gibi. Kam mili sensörü veya krank mili sensörü arızası. Anahtardan değilse tabi. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

quote:

Aynen yazdığınız gibi. Kam mili sensörü veya krank mili sensörü arızası. Anahtardan değilse tabi. Saygılar.

İmzamdaki araba da Renault yapımı. Ve bazen öyle yapıyor. Tüm elektrikli sistem çalışıyor. Marşta da sorun yok. Basıyor. Fakat araba çalışmıyor. Anahtar Kontakta takılı iken 2 kere kumandadan kapıları kapatıp açıyorum. Veeee bingo. Bir daha marşa basıyorum. Araba çalışıyor. Tuhaf bir durum. Ama çalıştığı sürece sorun yok. Sebebi manyetik kaptör arızası imiş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

quote:

İmzamdaki araba da Renault yapımı. Ve bazen öyle yapıyor. Tüm elektrikli sistem çalışıyor. Marşta da sorun yok. Basıyor. Fakat araba çalışmıyor. Anahtar Kontakta takılı iken 2 kere kumandadan kapıları kapatıp açıyorum. Veeee bingo. Bir daha marşa basıyorum. Araba çalışıyor. Tuhaf bir durum. Ama çalıştığı sürece sorun yok. Sebebi manyetik kaptör arızası imiş.

Kaptörü test etmek zor değil. Ayrıca kolayca söküp temizleyebilir, elektriksel temassızlık varsa giderebilirsiniz. Saygılar.

• arkadaşlar arabam yedek anahtarı ile sorunsuz çalısıyor kumandalı anahtarımla çalışmıyor sorun sanırım kumandalı anahratımda.. kırıktı zaten bantlamıştım..
    şimdilik böyle idare ediyorum kilit aç kapa olayınıda denedim ama olmadı.( ama anahtar kontakta iken denemedim dediğiniz gibi.. birde ekranda oto locking yazıyor sonra active falan yazıyor ama yedekle çalışıyor..
    bu beyinli arabalar çok enteresan..
  • Servise git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

Servise git.

gideceğim.. başka sorunlarımda var mesela debriyaj kavraması çok yukarıda alışamadım gitti vites gecişlerinde yokuşlarda durunca sürekli stop ettiriyorum...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

Servise git.

gideceğim.. başka sorunlarımda var mesela debriyaj kavraması çok yukarıda alışamadım gitti vites gecişlerinde yokuşlarda durunca sürekli stop ettiriyorum...

Fransız araçlarının genelinde debriyaj yukarıdan kavrıyor. Alışmak biraz zaman alır ama alışırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.