< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HÜDAVENDİGARMAH -- 30 Haziran 2024; 16:48:19 > |
Aracım çok yağ yakıyor
-
-
Rekfefiye işe yaramamış ya da dandik yapılmış.
Hortumlar, conta kaçak testi, radyatör, karter hepsine teker teker tekrar bakılması lazım. Yağ nereden kaçıyor ya da damlıyor? Ya da buharlaşıyor mu, ya da direkt yanma odasına gidip yanıyor mu?
Yağ yakıyorsa dediğiniz gibi, zaten motor baştan inecek demektir.
-
Rektefiyeden sonra millet orijinal yağa döner, siz daha da kalınına gitmişsiniz. Galeri usulü toplanmış bu araba. Rektefiyede aşınmış tüm parçalar değişmemiş. Aynı yağ sekmanını bile atmış olabilir. -
Teşekkürler hocam o zaman satmaktan başla çare yok gibi duruyor. Açıkcası motor olayına çok girmek istemiyorum, bütçem çok yeterli değil -
3e 5e bakma sat kurtul , arabanın hayrını gormemişsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 1 Temmuz 2024; 13:18:24 > -
quote:
Orijinalden alıntı: HÜDAVENDİGARMAH
Teşekkürler hocam o zaman satmaktan başla çare yok gibi duruyor. Açıkcası motor olayına çok girmek istemiyorum, bütçem çok yeterli değilAraç madem rektefiye yapılmış hala neden yağ eksiltiyor diye hiç sormadınız mı?
-
Hocam zaten yapan kişiden ben aracı aldım, soruyorum bana söylediği şey lpgli araç yakar diyor. Yani bu kadar yakması mümkün değil diyorum yok diyor, dediğim gibi zaten satmaya karar verdim -
Yalan söylüyor Hocam. Adam gibi rektefiye yapılmış Motor da yağ eksilmez.
-
Hocam işte bende biliyorum da artık 3e 5e bakmadan satacağım yoksa olmadık bir yerde motoru yakacağız gibi duruyor, evlenme arifesindeyim araba için çok masraf yapma şansım yok -
Karter havalandırma sistemine baktırın. Boruları yanlış veya ters takmış olabilirler. PCV valfi varsa (positive crankcase ventilation valve), ki vardır, değiştirin veya temizlenmesi gerekir.
-
10 gün sonra maaş alacağım hocam dediklerinizi bir kontrol ettireceğin teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HÜDAVENDİGARMAH -- 1 Temmuz 2024; 18:7:24 > -
Rica ederim. Ucuz bir devre ve valfi de pahalı değildir. Yeter ki motoru tanıyan bir ustaya denk gelin. Yağ gazlarını soğutucu metal elek falan vardır bazılarında, böyle küçük ve kayıp parçalar olabilir, farkedebilsin.
-
Hocam işte sürekli yaklaşık 2 yıldır bu sorunla uğraşıyorum arabayı zaten kendisinden aldım dediği şey normal, o yüzden çok artık uğraşamayacağım o yüzden en kısa sürede satacağım, aynı aracın 1.6sı babamda var hiçbir sorunu yok, hatta 6 ayda bir anca bakıma götürür, nokta eksiltme vs yok, aşırı şekilde araçtan soğudum. Cam açma tuşu mesela çalışmıyor bir kapının, onu bile yaptırasım gelmiyor, evin önünde öylece yatıyor araba…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HÜDAVENDİGARMAH -- 1 Temmuz 2024; 19:8:35 > -
araç yağmı yakıyor veya yağ mı eksiltiyor önce bu bulunmalı. o kadar kilometrede neredeyse 1.5- 2 lt civarında yağ eksiltmiş , lpg ile filan alakası yok. bu kadar yağ eksilten araç eğer yakıyorsa bariz şekilde belli olur egzozdan yüksek miktarda duman atar . Düzgün rektefiye yapılmadığı için pistonlar veya piston segmanları yağı tutamıyordur ve yanma odasına basıyordur. Bunu kesin olarak bulmak için üst kapak sökülmeli ve subap ve pistonlara bakılmalı. diğer bir hususta gözle iyice dıştan kontrol edilmeli, külbütör kapak contası üst kapak contası karter bölümü yağ soğutucusu varsa oralara bakılmalı.
-
5w30 kullanılması gereken motora 10w40 kullanılırsa motor erken aşınır ve yağ eksiltmeye başlar. 10w60 kullanmakta tam bir sanayi kafası. o da eksitti 20w50 koy o zaman motoru tamamen eline al.
-
Gerçekten rektefe yapılmış ise aracın üretici tavsiyesi olan yağı koyun. Siz yağ kalınlığı / marka vs değiştirdikce bunun önünü kesemezsiniz.
Örn. Kullanacağınız 5/30 diyelim onu da ilk seferde eksiltir sürekli takipte olmanız gerek. -
Hocam hepiniz haklısınız açıkcası bunalttı beni iyice bu araba… Üst kapak söküldü, başka bir tamirci inceledi kaçak deformasyon vs görmedi. Yağ konusunda da açıkcası böyle dediği için denedik ama olmadı. Şimdilik kullanmıyorum arabayı, kenarda bekletiyorum. Biraz şu soğumam azalsın tekrar baktıracağım, teşekkür ederim değerli yorumlarınız için -
yağ değişimlerinizi 5w40 olarak devam ettirin, shell helix hx8 koyun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Eray. -- 9 Temmuz 2024; 17:44:27 > -
1 hafta sonra tekrar bakıma götüreceğim, bakalım hocam çok teşekkür ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X