Aracım 98 honda civic 1.6 ies ot. lovato fast sıralı sistem takılı.daha birkaç hafta öncesine kadar aracım km de 0,14-15 ykr yakarken son ölçümlerimde 0,17 ykr gibi rakamlara çıktı.Taktırdığım yere götürdüm ayar yaptırdım.İlk yaptığı ayarda araç yerinden kalkmaz oldu.Yeniden ayarlattım performans normale döndü ancak yaptığım ölçüme göre aracım 0,18 ykr yaktı.Montajı yapanlar bakımları yaptırıp yaptırmadığımı sordu.(Aracıma bahane bulmaya çalışıyorlar)Halbuki bujiler yeni,yağı yeni değişti.onların demesine kızıp hava filtresinide değiştirdim.Acaba ayarımı yapamıyorlar anlamadım.Eğer öyle ise Ankara'da iyi ayar yapan bir yer var mı varsa ona gideyim.Çok yakıyor diye götürüyorum adamlar bi ayar yapıyor maaşallah araba yerinden kalkmıyor.Yoksa tasarruf yapalım diye eski sistemlerdeki gibi aracın performansından ödün vererek mi ayar yaptırmak gerekiyor.Eğer öyle ise sıralıya ne diye dünya para veriyoruz.
sanırım kimsenin ilgisini çekmedi!
kardeş ben de de 96 toyota gli var.Sıralı taktırdım markası voltran şuan km de 0.14-15 yakıyor senin dediğin 0.18 değer gerçekten fazla mutlaka var bişey iyi araştır mesela gaz sızdırıyor kaçırıyor olabilir hortumlar delik olabilir bunlara baktırdın mı
SGİ sistemlerde kolay kolay ayar bozulmaz. Bana kalırsa lpg kalitesinden dolayı gaz tüketiminiz artmış olabilir.Tüketimin artış nedeni gazı aldığınız yerle alakalı olabilir.
arkadasım bı yerden duymustum fıltre dolarsada artarmıs tuketım