Şimdi Ara

Aracım P0420 hatası veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım citroen c4 1.4 vti benzinli ve lpg li, aracımda bazen ara sıra rölantide tekleme oluyor, benzinde ve lpg de test edildi ikisindede yapıyor ,bu süreç icinde bir çok tamirciye gittim ,ilk olarak cıtroen yetkili servise gittim , bana yapılan ön müdahalede araca motor yapılması gerektiğini 25 bin tl fiyat çıkardılar, bana pahalı geldiği için bende dışarda yaptırma kararı aldım ,dışarda motor sıfırdan yaptırdım ama yaptırmama rağmen aynı sorun devam ediyor ,motoru boşuna yaptırdım:( bu araçtan anlayan ustayada denk gelmedim ve bir süredir araçtan soğuduğum icin garaja cektim kullanmadım , araç P0420 hatası veriyor bana bu arızayı çözmem için yardımcı olursanız sevinirim
    Not:Araçta değişen parçalar
    -motor yapıldı
    -katalitik konvertör değişti
    -bujiler değişti

• katalizör öncesi ve sonrası sensörlere baktırın bununla beraber egzoz sistemine de baktırın.

izmirdeyseniz psa ustası tavsiye edeyim, yazın.

motor biraz ağır kaçmış geçmiş olsun.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Oksijen sensörü hata vermiyor diye degismedi ustalar bir sorun yoktur dediler , oksijen sensoru hata vermeden işlevini yitirebilirmi? Tesekkurler verdiginiz bilgiler icin
  • Fd6 honda civic aracımda dediğiniz gibi rölanti de dalgalanma sorunu yaşadım. Birincisi boğaz kelebeği temizlendi. Sonra MAF sensörünü kendim temizledim. Hava filtresinin önündeki sensör. Sanırım sizin oksijen sensörü dediğiniz ile aynı şey. Sonra araca sibop ayarı yaptırdım. En son LPG servisine gittim. LPG sisteminin her silindire giren 4 tane parçası vardı. Bu parçalardan motora hortumla LPG giriş yapıyor. Parçaların kauçuk contaları varmış ve yıpranmış. O yüzden motora kaçak hava girişi varmış. Değiştirdik. Hatta tespiti nasıl yaptı usta? Motor çalışır iken o parçaların üzerine sürahi ile su döktü. Motor dökülen suyu hüüüp diye içine çekti :) Benim aracım ise fakir karışım hatası veriyordu....
    Faydalı olur umarım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b01 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler verdiginiz bilgiler için , aracım bu arızalarıda veriyor P0171 ,P0172 fakir ve zengin karışım benim aracımdada böyle bir durum olması yüksek ihtimal 🤔 zengin ve fakir karisimdan dolayi P0420 katalotik hatasina düşüyor çiğ yakmaktan , benim aracimda BRC var brc servisine gitsem o kaucuk contalarini değiştirirlermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uras0034 -- 14 Aralık 2020; 1:1:35 >
  • 2016 yılında 2010 model 40000 km de 308 1.6 vti aldım tertemiz servis bakımlı aracımı sırf Facebook gruplarında çözülemeyen arızalar yüzünden sattım hayatta verdiğim en doğru karardı ben 8 ayda 1000 TL. harcadım benden alan adam 3 ay sonra 5000 TL harcadı Çin'den sırf servislerin kullandığı arıza tespit cihazı getirtmistim
    Allah sabır versin çok tamirci gezdirir tamirciniz iyi değil değiştirin Facebook gruplarına üye olun pejoda olur mutlaka yardımcı olurlar özellikle usta tavsiyesi
  • Aynen hocam. Parçanın adını hatırladım pipo ve arattım. Forumlarda baya bir konuşulmuş benim hiç haberim yok :)
    Benim aracımda da brc vardı. Ama ben taktırmadığım için modelini bilmiyorum. Belki sizinki de pipo lu olan model ise değişim çözüm olabilir. Bu arada sadece kauçuk değişmiyor. 4 adet pipo değişti. Mart ayında 200 TL işçilik dahil ödedi. Benim aracım yaklaşık 200bin km iken LPG takılalı 160bin km olmuştu...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Vti motorlar çok problemli birde üstüne bu motordan anlayan usta çok fazla yok , ben de çok masraf yaptım soğudum artık dediklerinizi dikkate alıcam teşekkürler
    Benim araçta da aynı sorun olabilir , siz nerde yaptırdınız ,hangi şehir ben istanbuldayım ,eğer istanbulda iseniz ustanın adresini verebilirimsiniz
  • uras0034 U kullanıcısına yanıt
    BRC kit olarak bu araca uygun değil prins romano bir marka daha vardı verimli olanlar bunlar Facebook grupta BRC den sorun yaşayan çoktu lpgyi ben romano taktirmistim taktırdıgim yer beceremedi Balıkesir'de sadık otogaz var bu işte çok iyidir yakinsaniz uğramanızi tavsiye ederim yada lpg çözüm merkezi diye bir yapı var Türkiye genelinde sadık otogazda o yapının içinde birbirleri ile iletişim halindeler lpg kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız bence uğrayın aracınız kaç km bilmiyorum ama vti motor sağlamdır motor yemez elektronik arızası çoktur ama blok sağlamdır
  • İstanbul'da değil, farklı bir şehirde, ama bizzat Brc yetkili servisinde yaptırdım.

Lpg de rölantide daha fazla titriyor benzine oranla sizdede böyle miydi?
    50 bin km dir brc ile kullandım aracımı bu sürec icinde lpg ile ilgili hiç sorun yaşamadım , vti motorlar dediğiniz gibi kit seçiyor , benim sorunum lpg ve benzinde yapması
    Reis birincisi lpg regülatöründe kaçak olabilir. Sistemde kaçak olmadığından emin ol. İkinci en önemlisi ise buji kablolarının doğru sırayla takılmış olması. Yanlış takarsan en sorunsuz motoru bile tekletirsin. Çözüm çok basit olabilir. Dediklerimi uygula bana dön.
  • zerenerhan Z kullanıcısına yanıt
    LPG regülatörü 3 ay önce değisti arac hic çalışmıyordu ,hatta brc servisine siz bu regülatörü değiştirdikten sonra arac tekleme sorunu oluştu dedim onla alakası yok benzindede yapıyor dediler , buji sıralaması doğdu çünki kablo uzantısı ters olacak kadar esnek değil ,regülatör den hava kaçağı okursa benzine etkilermi sizce?
  • BRC LPG özelinde şunu söylemek istiyorum. Aracımı aldım. Ben buna LPG ayarı yaptırayım dedim. Gittim bir LPG dükkanına ayar yaptırdım. Araç eskisinden kötü oldu. Bildiğiniz eşek arabasına döndü. Araç iyice hantal oldu. Sonra bizim bir başka LPG dükkanında çıraklık yapmış kuzen ile konuştuk. Bana şunu dedi. "BRC yazılımı piyasada yok. Ayar falan yapamıyorlar. Ellerindeki yazılımı BRC ye uygulamaya çalışıyorlar. Biz de elimizde BRC yazılımı olmadığı halde, ayar yapıp, milletin parasını alıyorduk. Hiç uğraşma yetkili servisine git dedi." Çocuk gerçekten haklıymış. Gittim, bir ayar yaptılar. Araç canavar oldu. Eski haline döndü. Meğer benim aracımın ayarı düzgünmüş...
    Sonra BRC de diyafram diye birşey var ve bakım kiti var. Eli anahtar tutan kendisi bile yapar. Ben uğraşmak istemedim. Hatta YouTube videoları bile var neyse... Buraya dikkat... taaaa doksanlı yıllarda Avrupadan gaz beyni getirtip mutfak tüpü ile montaj yapmış, bugün de LPG dükkanı olan ustayı aradım. Ben BRC aracıma diyafram bakımı yaptırmak istiyorum dedim. Adam bana "onlarda diyafram yok" deyip kestirip attı. Arkadaş sen nasıl ustasın? İnternette kiti satılıyor, videoları var ama hala bana yok diyorsun. O yüzden BRC var ise direkt yetkili servisine gidin.

Lpg de daha fazla idi.

BRC yetkili servise gidiyorum hep dışarıya gitmedim , haklısınız yazılım konusunda dışardaki dayı nerden bulacak yazılımı😁 o dediğin gibi ustaların ömrü mutfak tüpü ile son bulmaya başladı ,kendilerini geliştirmedikleri için , rahat 7.8 yıl sonra bu ustaların devri kapanacak çünkü gelişen teknolojiye mutfak tüpüyle ayak uydurmaya devam ederlerse.! işler kesata biner😂
  • Adam bir de x marka nın yetkili bayisi ve servisi. O zaman de ki " ben sadece kendi markama bakıyorum. "

Facebook psa gruplarının kurucularına bakın :) hepsinin servisi var ve hepsi sizi servisine çağırır , hiç bişeydende anlamazlar , grupta bu olumsuzlukları yazmaya başlarsanız gruptan hemen atarlar :) psa türkiyede pişmanlıktır çünkü ustası çok çok nadirdir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.