Şimdi Ara

Aracım (V40 CC) USB'den Bazı MP3'leri Çalmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
50.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuda tek tük sorunlar paylaşıldığına şahit oldum, kimisi yüksek kalitelileri çalmıyor demiş ama 192 KBPS ses kalitesi olan bir albümü sorunsuz dinlerken aynı kalitede başka bir albüme geçince sistem donup kalıyor (Şarkı adı yerine atıyorum PARÇA 1 yazıyor). Üstelik o andan itibaren USB bellekteki hiçbir şarkı çalmamaya başlıyor, sistemi komple kapatıp USB belleği çıkarıp tekrar takarak ancak kendine getirebiliyorum.

Aracı aldığım bayideki yetkili, bu işi en temiz iPad/iPod kullanarak çözebileceğimi söyledi, ancak sırf bu maksatla gidip iPod satın almak istemiyorum.

Başına böyle bir olay gelen var mı? Geldiyse nasıl çözdünüz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanızdaki USB veya Flash Bellekteki Bazı MP3 Dosyalarını Çalmazsa Ne Yapmalı?

Arabanızın USB veya flash belleğinizden bazı MP3 dosyalarını çalmaması can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:

• Dosya biçimi uyumsuzluğu: Arabanızın ses sistemi, MP3 dosyalarının yalnızca belirli bir biçimiyle uyumlu olabilir. Dosyalarınızı dönüştürmek için bir ses dosyası dönüştürücü kullanmayı denemelisiniz.
    • Bit hızı veya örnekleme hızı uyumsuzluğu: Arabanızın ses sistemi, yalnızca belirli bit hızlarına veya örnekleme hızlarına sahip MP3 dosyalarını çalabilir. Dosyalarınızı arabayla uyumlu bit hızı veya örnekleme hızına dönüştürmeyi deneyin.
    • Bozuk dosyalar: USB veya flash sürücünüzdeki bazı dosyalar bozulmuş olabilir. Bu dosyaları silin ve yeniden indirin veya kopyalayın.
    • USB veya flash sürücü arızalı: USB veya flash sürücünüz arızalı olabilir. Başka bir USB veya flash sürücüyle denemeyi deneyin.
    • Arabanın ses sistemi arızalı: Arabanızın ses sistemi arızalı olabilir. Bu durumda nitelikli bir tamirciye başvurmalısınız.

Çözümler aşağıdaki gibidir:

• Dosya biçimini kontrol edin: Şarkının desteklenen bir dosya biçiminde olup olmadığını kontrol edin (örn. MP3, WAV).
    • Bit hızını ve örnekleme hızını kontrol edin: Şarkının desteklenen bir bit hızına ve örnekleme hızına sahip olup olmadığını kontrol edin.
    • Bozuk dosyaları kontrol edin: Bozuk dosyalar olup olmadığını kontrol etmek için şarkıları tekrar indirin veya kopyalayın.
    • USB veya flash sürücüyü kontrol edin: USB veya flash sürücünün düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için başka bir cihazda test edin.
    • Araba ses sistemini kontrol edin: Araba ses sisteminde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için farklı bir ses kaynağı bağlayın.

Bu adımları takip ederek, arabanızdaki USB veya flash bellekteki MP3 dosyalarının çalmaması sorununu çözebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ayni durum bende de mevcut ('12 s60), mp3 dosyasi icerisindeki bitrate farkliliklarindan kaynaklaniyor, herhangi bir bitrate converter programi kullanip dosya ici bitrate'leri esitleyip sorunu cozebilirsiniz, youtube'dan indirip mp3'e cevirdigim sarkilarda gelmisti bu durum basima.

Saygilar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: razi5000

Ayni durum bende de mevcut ('12 s60), mp3 dosyasi icerisindeki bitrate farkliliklarindan kaynaklaniyor, herhangi bir bitrate converter programi kullanip dosya ici bitrate'leri esitleyip sorunu cozebilirsiniz, youtube'dan indirip mp3'e cevirdigim sarkilarda gelmisti bu durum basima.

Saygilar..

Cevap için teşekkür ederim, sanırım böyle çözebilirim...

Edit: ÇÖZÜLDÜ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun808 -- 30 Kasım 2014; 11:43:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun808

quote:

Ayni durum bende de mevcut ('12 s60), mp3 dosyasi icerisindeki bitrate farkliliklarindan kaynaklaniyor, herhangi bir bitrate converter programi kullanip dosya ici bitrate'leri esitleyip sorunu cozebilirsiniz, youtube'dan indirip mp3'e cevirdigim sarkilarda gelmisti bu durum basima.

Saygilar..

problem tam olarak nasıl çözüldü yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilloo

quote:

quote:

Saygilar..

Her MP3'ün KBPS ile ifade edilen bir sıkıştırılma oranı var. Atıyorum 192Kb/s olan bir mp3 3-4 MB yer kaplayıp kulağa kaliteli ve net gelirken, 96Kb/s değerinde bir mp3 dosyası bunun yarısı kadar yer kaplar ama ses daha kalitesiz, daha boğuk gelir.

Sizin yapmanız gereken elinizdeki tüm mp3'leri standart bir kbps değerine (mesela 128 idealdir) çevirmek. Bunu yapan yazılımlar mevcut, dbPowerAMP gibi.

Şarkılarınızdan birine sağ tıklayıp özelliklerine girdiğinizde bit hızı (bitrate) değerinde 192, 320, 256 gibi değişik değişik değerler görüyorsanız problemin kaynağı büyük olasılıkla budur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cilloo

quote:

quote:

Saygilar..

Her MP3'ün KBPS ile ifade edilen bir sıkıştırılma oranı var. Atıyorum 192Kb/s olan bir mp3 3-4 MB yer kaplayıp kulağa kaliteli ve net gelirken, 96Kb/s değerinde bir mp3 dosyası bunun yarısı kadar yer kaplar ama ses daha kalitesiz, daha boğuk gelir.

Sizin yapmanız gereken elinizdeki tüm mp3'leri standart bir kbps değerine (mesela 128 idealdir) çevirmek. Bunu yapan yazılımlar mevcut, dbPowerAMP gibi.

Şarkılarınızdan birine sağ tıklayıp özelliklerine girdiğinizde bit hızı (bitrate) değerinde 192, 320, 256 gibi değişik değişik değerler görüyorsanız problemin kaynağı büyük olasılıkla budur.

İnternetten indirdiğiniz mp3'lerde bu sorun olabiliyor. Cihazın okumadığı mp3 parçalarınızı herhangi bir mp3 converter'in default ayarları ile mp3 yapın :)
    Bitrate vs kafa yormayın sorun çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadalyan -- 29 Mayıs 2017; 17:50:48 >

• Arkadaşlar aynı sorun bende de vardı ne yaptıysam basarılı olmadıama kesin çözüm buldum en sonunda. internetten freemake audio conreter programını indirin kullanması çok kolay ve ücretsiz. Elinizdeki müzik hangi formatta olursa olsun hepsini wma formatına çeirin hepsi bu kadar. wma formatındaki bütün parcaları arabada dinleyebiliyorum.Ayrıca video klipleride beu programla wma formatına dönüştürebilirsiniz. Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı dert 1 senedir bende de vardı.denemediğim yöntem kalmamıştı en son tuncer06 arkadaşın yazdığını denedim şimdilik oldu gibi ama tam emin olamıyorum. youtube den indirdiğim farklı kaynaklardan edindiğim mp3 leri bir convert programı ile WMA ya çevirdim sample rate 44100 bitrate 160 k olarak yaptım. kesin sonucu daha sonra verebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.