Şimdi Ara

ARACIMA BİR ÇARE LÜTFEN SAĞA ÇEKİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İfade ettiğine göre ön tekerleklerin kaster açısının bozuk olma ihtimali var. Ya birisinde pozitif kaster var ya da negatif. Gerçi bu işlem çamurluk arasından parmak sokmakla olmaz ama yine de rotçuya gidip kaster açılarına bakmasını söyle. Ayrıca şasiyi de yine rotçuda kontrol ettir. Gerçi şasi bozuk olsa genelde rotçuda meydana çıkar ama yine de uyarmakta fayda var.

Ön tekerleklerde kaster açısı bozukluğu çekmeye sebep olur, arka tekerlekler avare olduğu için kasteri bozuk olsa da pek hissedilmez. Tekerleklerin kaster açısı sadece kazaya bağlı değil, çok sert çukurlarda amortisör strokunu bitiren darbelerde amortisörün bağlı olduğu kuleden de bozulabilir. Dediğim gibi önce rotçuya kasteri incelettir, gerekli ölçümleri yapsın, gerekirse o seni şaseciye yollar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diatta1903 -- 27 Temmuz 2018; 12:44:15 >
  • diatta1903 D kullanıcısına yanıt
    Ben daha önce ilde bunu rot balansciya götürdüm bana dedi ki rot ayarını yapmadan önce salıncakların ikisini de değiştirmemi söyledi çekiçle vurdu salıncaklarda oynama var dedi boşluk var dedi bundan yapar mı ? bunu ben bizim burada ki iyi bir ustaya gösterdim ondan yapmaz dedi aracı kontrol etti salıncak burclarını değiştirdi bir kac parca daha degistirdi benden 150 tl para aldı ama sorun hala devam ediyor yani bu beni rahatsız etmeye başladı aracı şubat ayında aldım bu sorun ilk aldığım dada vardı sahibi bana rot ayarı yaptır düzelir dedi yaptırdım sorun hala devam ediyor yani bunun ön takımı baştan sona kontrolden geçmesi lazım dediğiniz gibi bir çok faktör var ama neyden yapar dediğiniz gibi rotcudan kağıt alıp şase baktırmam lazım belki şase de sorun vardır şase de sorun olsa ekspertiz raporunda çıkmaz mıydı bir de o var arka lastiklerede rot yapılmadı onunda etkisi varmı ustanın bana en son söylediği yine dönüyorsa dedi lastiklerden bazı lastiklerde kayma oluyor diyor bu doğru mu sizce petlas lastik almisdim 185 60 r 14 pt515

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedNeX -- 28 Temmuz 2018; 9:27:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RedNeX

Ben daha önce ilde bunu rot balansciya götürdüm bana dedi ki rot ayarını yapmadan önce salıncakların ikisini de değiştirmemi söyledi çekiçle vurdu salıncaklarda oynama var dedi boşluk var dedi bundan yapar mı ? bunu ben bizim burada ki iyi bir ustaya gösterdim ondan yapmaz dedi aracı kontrol etti salıncak burclarını değiştirdi bir kac parca daha degistirdi benden 150 tl para aldı ama sorun hala devam ediyor yani bu beni rahatsız etmeye başladı aracı şubat ayında aldım bu sorun ilk aldığım dada vardı sahibi bana rot ayarı yaptır düzelir dedi yaptırdım sorun hala devam ediyor yani bunun ön takımı baştan sona kontrolden geçmesi lazım dediğiniz gibi bir çok faktör var ama neyden yapar dediğiniz gibi rotcudan kağıt alıp şase baktırmam lazım belki şase de sorun vardır şase de sorun olsa ekspertiz raporunda çıkmaz mıydı bir de o var arka lastiklerede rot yapılmadı onunda etkisi varmı ustanın bana en son söylediği yine dönüyorsa dedi lastiklerden bazı lastiklerde kayma oluyor diyor bu doğru mu sizce petlas lastik almisdim 185 60 r 14 pt515
    Önce şunu söyleyeyim expertiz hizmetinde yanal kayma testi yapılır, bu test sırasında yanal kayma fazla ise expertizci ancak size verdiği raporda bunu yazar. Bunun dışında şasede kaynak ve işlem varsa onu söyler. Bu ölçüm gözle yapılamaz özel aletlerle yapılır. Salıncak burcu arızası bir miktar belki yanal kaymaya sebep olabilir ama bunun çok az bir kayma yaratacağını düşünüyorum.

Siz tekerleklerin çamurluğa olan mesafesi farklı dediğiniz için eğer çamurluklarda yamukluk yoksa ben tekerleklerin birisinde pozitif ya da negatif kaster olduğunu düşündüm. Bunun da olabilecek sebeplerini bir önceki cevabımda yazdım. Sizin sorununuzu en nihayetinde belirleyebilecek usta rotçudur. Daha evvel lastiklerin yerlerini değiştirmişsiniz zaten, onun için lastikte hata yapmayın. Salıncak burçları ve rotlar da değişmiş anladığım kadarıyla, zaten bunlar dışındaki parçalar da çekmeye neden olmaz.

Bir detay sormak istiyorum, direksiyondan ellerinizi çektiğiniz zaman mı kayıyor yoksa direksiyonu düz tutarak mı deniyorsunuz?

• Konuyu baştan sona okuyamadım vaktim olmadığı için.

başımdan geçen durumu anlatayım.

Lastikler yeni rot balans yapıldı ama çekme vardı.

Lastiklerin yerlerini değişince düzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RedNeX kullanıcısına yanıt
    o rotçuları iyi bilirim

direkdiuon sağa bakıyor düzelt diye götürdüm elime tüm ön düzen parçalarını yazan kağıdı tutuşturup verdi

önce bunları yaptır deyip 10 tl aldı

hiçbirini yaptırmadım 10.000 km oldu direksiyonun sağa bakmasından başkaca sorunu yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diatta1903 D kullanıcısına yanıt
    Yorumun için tşkler direksiyonu elimden çektiğim zaman sağa doğru kayıyor bazen sola kayıyor bazen sağa ama en belirgin sağa doğru kayması, sola doğru devamlı kaymıyor, sola doğru kaymasının sebebi ben sağa doğru kayıyor deyince, oradan anahtarla sol lastiğin ayarı ile oynadı bir şeyler yaptı rotcu, ama ilçedeki rotcuya yaptırdım pek gözüm tutmadı ustayı kısacası bir şeylere bakmadan, lastiklerin kaster açısına bakmadan, arka lastiğin rot ayarına bakmadan, rot ayarı tamam aracında bir şey yok deyip gönderiyor test etmesine rağmen, 110 km den sonra sorun başlıyor düşük suratta kayma olmuyor direksiyonda da sorun olabilir çünkü frene basınca sağa doğru gidiyor gibi oluyor onu ustası bilir ama bir şeyler olduğu kesin aracı alalı 5 ay oldu tam olarak iza edemem testle belli olur ama dediğim gibi sorunum hala devam ediyor büyük ihtimal direksiyon da yada lastiklerin kaster açısından olabilir hem motorcuya gösterdim hem rotcuya ikiside test etti sorunu bulamadı ama ildeki iyi bir rotcuya da götürdüm salıncakları değiştirmen lazım dedi boşluk var dedi diğer ustalar gerek yok dedi kime ınanacam anlamadım gitti arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedNeX -- 30 Temmuz 2018; 14:39:28 >

• salıncak sağa kayba yapar mı başınıza gelen oldu mu hiç burada ki usta lastiklerden diyor bazı lastiklerde bu olur diyor şaçmalık bence 750 tl para verdik 4 lastik aldık adamın dediği lafa bak güldüm resmen ya.
  • ARACIMA BİR ÇARE LÜTFEN SAĞA ÇEKİYOR

Birde yanal kayma testim burada ön tarafda ünlem işareti var bu neyin nesi sorduğumda rot ayarını yaptır düzelir demislerdi yaptırdım ama değişmedi süspansiyon da sorun yok lastik kaster acisina baktırmam lazım onunda maliyeti ne kadardır işte yaptıran varmı hiç
  • Bir ihtimal de lastik tabanlarının bozulması. Lastikler ne durumda?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.