Şimdi Ara

Aracıma Kepçe Vurdu , Sigortası YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 3 gün önce caddede giderken, kepçe aracıma çarptı. Daha sonrasında trafik polisi çağrıldı ve polis tutanak tuttu. Ertesi gün trafikten raporu aldım ve polis tamamen karşı tarafı suçlu buldu.

Karşı tarafın sigortası olmadığından dolayı olay sıkıntılı bir durumda benim için şuan. Kazayı yapan şahsın abisi benimle iletişime geçti ve bana kendisinin yardımcı olacağını söyledi. Kendisi ile yaptığımız görüşmede arabama piya değerinin 1500-2000 TL altında bir teklif verdi ve bu parayı al arabayı bana devret dedi. Pazartesi kendisi ile tekrar görüşeceğiz.

Sorum şu, böyle bir durumda ne kadar bir zaman çerçevesinde benim anlaşmam gerekir. Eğer anlaşma olmaz ise ne zamana kadar dava yoluna gitmeliyim.

Dava esnasında araba benim üzerimde kalmalı mı yoksa kazalı şekilde almak isteyen olursa onu satıp paramı alıp, mağduriyetimi bir miktarda olsa gidersem ilerideki haklarımda azalma olur mu ? Karşı taraf belki hiçbir şekilde beni mağdur etmeyecek ama karşı taraf işi uzatır ve beni mağdur etmeye kalkarsa ben arabayı yaptırmadan beklemelimiyim yoksa, yaptırıp fatura dahilinde paramı istemek mi olmalı çözüm?

Birde bazı arkadaşlarım bana, sen arabanı kendi sigortandan yaptır ( kasko değil ) senin sigortan karşı tarafın sigortası olmadığı için senin arabanı yaptıracak ve bunu karşı tarafa rücu edecek dedi. Bununla ilgili bir durumun olduğunu ısrarla söylüyorlar ama tam ne olduğu ne yazık ki belli değil :)

Ayrıca aracım 2000 Focus olduğundan dolayı, arabam yapılsa bile karşı taraftan araç değer düşüşü alamayacağımı söylüyorlar. Bu konuda da yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum.

Saygılarımla,

• Geçmiş olsun ,

Bizim milletimizin her şeyi bilmesi çok mutlu ediyor beni. Sizin trafik sigortanız size hiç bir şekilde ödeme yapmaz ,kaskonuz olsa kaskonuz yapardı ve rücu ederdi.

İki seçeneceğiniz var, düzgün bir değere arabayı satabilirsiniz karşı tarafa.

Veya aracınızı yaptırır , fatura ile dava açarsınız karşı tarafa. Kaskonuz olsa kasko şirketiniz açardı.

Aracınızı satarsanız hakim bir çok hakkınızdan feragat ettiğinizi düşünecektir.

Önerim anlaşıp uygun bir fiyata karşı tarafa vermeniz(sizi mağdur etmeden).

Değer kaybı aracınızın kilometresine göre belirlenir.Kaç kilometrede aracınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacewolf

Geçmiş olsun ,

Bizim milletimizin her şeyi bilmesi çok mutlu ediyor beni. Sizin trafik sigortanız size hiç bir şekilde ödeme yapmaz ,kaskonuz olsa kaskonuz yapardı ve rücu ederdi.

İki seçeneceğiniz var, düzgün bir değere arabayı satabilirsiniz karşı tarafa.

Veya aracınızı yaptırır , fatura ile dava açarsınız karşı tarafa. Kaskonuz olsa kasko şirketiniz açardı.

Aracınızı satarsanız hakim bir çok hakkınızdan feragat ettiğinizi düşünecektir.

Önerim anlaşıp uygun bir fiyata karşı tarafa vermeniz(sizi mağdur etmeden).

Değer kaybı aracınızın kilometresine göre belirlenir.Kaç kilometrede aracınız?
    Cevap için çok teşekkürler. Aracım 169.000 KM'de idi. Ve herhangi bir başka kazası yoktu.

• Hocam geçmiş olsun,

Trafik sigortası olsaydı şayet 1500-2000 TL altında bir rakam alırdınız yine. O rakamı verdiyse sulh yoluna gitmeniz yararınıza olur. Mahkeme işi kolay değil, mahkeme harcını başta sizin yatırmanız lazım tüm masraflarla beraber 1000 TL civarı tutar ve en az 18 ay sürer dava süresi. Değer kaybı için birçok kriter var aynı yerin daha önce darbe almaması gerekir KM’nin çok yüksek olmaması, plastik parçalardan çıkmıyor mesela vs vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfuysen

Cevap için çok teşekkürler. Aracım 169.000 KM'de idi. Ve herhangi bir başka kazası yoktu.

Alıntıları Göster
    Değer kaybı alamazsınız maalesef kilometre nedeniyle hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.