Şimdi Ara

Aracıma Port Bagaj Taktırdım-Beğenecekmisiniz bakalım:) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
15.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gerilla100

Ali Doğukan; Ben Manisalı olmama rağmen Erzurumda yaşıyorum..Valla Erzurumlulardan daha fazla arabasına düşkün olanına rastlamadım desem yeridir:))
    **osk@r78**; Valla açıkçası kardeş birincisi bu zevk meselesi, ikincisi sık sık uzun yol yapıyorum manisa ve erzurum arasında, bana büyük kolaylığı olacağına eminim. İçinde orta hafiflikte birçok eşya meyve sebze konserve bebek arabası vs 50kg ya kadar taşıyabilirsin..
    rallier_61; kardeş bagajın kendisi 7kg ağırlığında, taşıma kapasitesi ise 50kg. Fazlası risk gerekyok.320lt iç alanı var bagajın..
    Fantastic Light; cam filmlerini 2 senedir kullanıyorum hiç ceza yemedim. Erzurumda yaşıyorum ve uzun yoldada kullanıyorum şimdiye kadar çok şükür bir ceza yok, faydası ise çok:))

cam filmi nin parlaklığına göre mi çeviriyor polisler sırf şu yaz sıcağında 3 ay klimayı açıp geberingen olmamak için taktırmayı düşünüyorum aracı otoparkta bırakıp binince sanki 50 derece fırına girmiş gibi hissdiyoruz sonra birde klimayı açınca kısa mesafede inenen kadar hava değişimi sonra butun haftasonu evde yatış

sırf ceza yuzunden taktıramıyorum muayene falanda umrumda değil 3 ay yaz bitene kadar polis çevirmesin yeter kışın umrumda değil

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

Ali Doğukan; Ben Manisalı olmama rağmen Erzurumda yaşıyorum..Valla Erzurumlulardan daha fazla arabasına düşkün olanına rastlamadım desem yeridir:))
    **osk@r78**; Valla açıkçası kardeş birincisi bu zevk meselesi, ikincisi sık sık uzun yol yapıyorum manisa ve erzurum arasında, bana büyük kolaylığı olacağına eminim. İçinde orta hafiflikte birçok eşya meyve sebze konserve bebek arabası vs 50kg ya kadar taşıyabilirsin..
    rallier_61; kardeş bagajın kendisi 7kg ağırlığında, taşıma kapasitesi ise 50kg. Fazlası risk gerekyok.320lt iç alanı var bagajın..
    Fantastic Light; cam filmlerini 2 senedir kullanıyorum hiç ceza yemedim. Erzurumda yaşıyorum ve uzun yoldada kullanıyorum şimdiye kadar çok şükür bir ceza yok, faydası ise çok:))

cam filmi nin parlaklığına göre mi çeviriyor polisler sırf şu yaz sıcağında 3 ay klimayı açıp geberingen olmamak için taktırmayı düşünüyorum aracı otoparkta bırakıp binince sanki 50 derece fırına girmiş gibi hissdiyoruz sonra birde klimayı açınca kısa mesafede inenen kadar hava değişimi sonra butun haftasonu evde yatış

sırf ceza yuzunden taktıramıyorum muayene falanda umrumda değil 3 ay yaz bitene kadar polis çevirmesin yeter kışın umrumda değil

Haklısın cam filmi çok iyi birşey aslında yasala olarak serbest olmalı bence..Ön camları açık arkaları koyu yaptırsan olabilir bak..

• Portbagajın ruhsata işletilmesi gerekiyor mu?

Eski ruhsatlarda,
    Portbagaj:...........Takar.................Takamaz
    Römork:...............Takar.................Takamaz
    Römork istiap haddi:______kg

şeklinde alanlar vardı ve default olarak "Takamaz" bölümü işaretliydi.

Öğrenciyken, R9 arabaya emanet portbagaj bulup da evine su deposu taşıyan arkadaşa polis ceza yazmıştı. Ruhsata baktığımızda aynen yukarıdaki bölümler vardı, oradan çok iyi hatırlıyorum.

Şimdiki ruhsatlarda bununla ilgili bir alan göremedim. Ama öte taraftan Römork ile ilgili bir alan da göremedim.

Bir ara niyetlendim arabama portbagaj takmaya, piyasada sordum soruşturdum: Kırk kafadan kırk ses çıktı.
    Kimisi "hiçbir mevzuat durumu yok tak kullan!" dedi. Kimisi "Ruhsata işletmen gerekir!" dedi. Kimisi muayene bile yaptırman gerekir dedi.

Şimdilerde görüyorum, birçok kişi takıp kullanıyor. Ama ben mevzuattaki durumunu hala bilemiyorum. (Mesela cam filmini biliyorum, yasak)

Bu işin yasal durumunu bilen var mı? Ruhsat, muayene gerekiyor mu? Bilen birisi varsa açıklasın lütfen.

• sonuçta bir ihtiyacı giderme maksatlı bir araç..göze güzel gelmesi şart değil.şahsi görüşüm sw ya da touring tarzı araçlara giden bi aparat..
  • station wagon tarzı araçlara daha çok gidiyor bu aparatlar tabi ihtiyaç olunca da pek önemli değil .
  • yakışmış güle güle kullanın.
  • Güzel olmuş güle güle kullanın.
  • Ben cam filminden 2 kez 66 TL + 10 puan yedim ceza. (Puan 60 oldu yine diğer 40 radardan)

Bu arada yedim dediğim cezaları polis insaf ettide birini telefon diğerini zincir bulundurmamak yazdı.

Yoksa direk film diye kesse mecbur filmi sökmek gerekiyor araçtan. (10 gün içinde olması lazım sökmesen araç trafikten men.)

Polisine göre değişir ama filme tek tolerans içerisinin görüneceği gibi çok açık renk film olması.

Renkli cama tek tolerans ise orjinal renkli cam olması. (orjinallerde camın kenarında damga gibi bir ibare var.)
  • Ses durumu nasıl?

Bauhaus ta görmüştüm oradan mı aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSForever -- 19 Haziran 2011; 14:28:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Ses durumu nasıl?

Bauhaus ta görmüştüm oradan mı aldınız?

Tüm arkadaşlara teşekkürler yorumları için..Bagajı Bauhaustan aldım, 150 km hıza kadar herhangi bir rüzgar sesi duymadım.150 den fazlasını da gitmediğim için bilemiyorum.Zaten normal gideceğim hız en fazla 120km olacağı için çok memnun oldum budurumdan:)
    Station wagona evet güzel gidiyor port bagaj fakat işte sorun burdad..Sttion wagonuda ben sevmiyorum..:P

Ruhssat olayını da tam olarak öğreneceğim buraya yazacağım dostum ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksat45 -- 19 Haziran 2011; 21:50:16 >
  • Port bagajda kesinlikle ruhsat işi yok. Zaten aracın tuhsatta teknik özelliği işlenirken port bagaj özelliği de içine giriyor. Göniül rahatlığı ile kullanabilirsiniz...
  • quote:

Hayırlı olsun..E Erzurumda yaşıyorsunuz ama benim açtığım başlığa gelmediniz hiç.Erzurum otomobil severler buluşması..Daha doğrusu erzurumdan kimseyi bulamadım.Bende sizin gibi erz. da yasıorm aslında ankaradayız...

• Hyundai Matrix aracımızın yanında hediye verilmişti portbagaj ve kullanıyoruz da ruhsat da bir sıkıntı olduğunu da sanmıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Ben cam filminden 2 kez 66 TL + 10 puan yedim ceza. (Puan 60 oldu yine diğer 40 radardan)

Bu arada yedim dediğim cezaları polis insaf ettide birini telefon diğerini zincir bulundurmamak yazdı.

Yoksa direk film diye kesse mecbur filmi sökmek gerekiyor araçtan. (10 gün içinde olması lazım sökmesen araç trafikten men.)

Polisine göre değişir ama filme tek tolerans içerisinin görüneceği gibi çok açık renk film olması.

Renkli cama tek tolerans ise orjinal renkli cam olması. (orjinallerde camın kenarında damga gibi bir ibare var.)

cam filminin yasak olmasının sebebi rengi değil, yani çok açık içerisi görünüyor diye tolerans gösteren polis memuru niçin yasak olduğunu kendisi de bilmiyordur.

yasağın sebebi güvenlik. yani olası kaza sonrası camın dağılmasını önleyip veya kısmen kütleler halinde sürücü ve yolculara zarar vermesine sebep oluyor cam filmi. esasen şeffaf da yapıştırsanız yasak yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

quote:

Hayırlı olsun..E Erzurumda yaşıyorsunuz ama benim açtığım başlığa gelmediniz hiç.Erzurum otomobil severler buluşması..Daha doğrusu erzurumdan kimseyi bulamadım.Bende sizin gibi erz. da yasıorm aslında ankaradayız...

Merhaba arastırdım da erzurum otomobilseverleri bulamadım ama:)

• Takıldığına değecek kadar yük alıyor mu içi acaba
  • hayırlı olsun güle güle kullanın
  • Parayla adam taşı içinde.Şaka maka güzel olmuş ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Takıldığına değecek kadar yük alıyor mu içi acaba

320LT alıyor..yani benim için 2.bagaj gibi:)
  • Çok fazla kullanmayın.Yüklendiğinde,Önce kasanın esnemesine sonra kapıların ayarlarının bozulmasına gıcırtı tıkırtı,rüzgar vs sesleri duymaya yarıyor

zamanla bu şikayetler olursa bilinki o tepedeki zımbırtıdan hatta konuyu bir kaportacıya sorun aynı cevabı alırsınız
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.