2006 model ford cmax kullancısı iken 2009 aralık ayında honda civic elegance paket düz vites ek olarak kapık eşik ve egsoz nikelaj + portatif navigasyon + hafif ton film cam + arka park sensörü için eski aracım ford 24000 e sayıldı ve üzerine 16000 ödeyerek aldım.
yakıt konusunda forda nazaran çok büyük farklar yaşayacağım uyarılarına aldırmadım. malesef ne kadar büyük bir hata yaptığımın farkındayım
honda aracım şu anda 7000 bile olmadı yıllık bakıma gireli 15 gün falan oldu. kalite olarak aracımdan çok memnunum ama yakıt olayı beni çok yoruyor. zaten böyle olmasaydı aracım 7000 de olmazdı. tüp taktırt gibi tavsiyeler aldım ama prensip olarak buna kesinlikle karşıyım.
honda aracım üzerine 10 000 - 15 000 bütçem var. almak istediğim araç kesinlikle dizel ve otomatik olmalı. 3 kişilik bir aileyiz ve bu konuda sorun yaşatmamalı. ayrıca her zaman için aracın full paketini alma taraftarıyım.
seat leon 1.6 dizel otomatik aklımdan geçiyor ama şu an kararsızım zaman konusunda sıkıntım yok bekleyebilirim.
bu konuda bana yardım olabilecek arkadaşların yorumları ve tavsiyeleri için şimdiden teşekkür ederim. saygılar...
skoda octavia dizel dsg li bence bugünlerde en akla yatkın olan tercih.
dizayna aldırmazsanız, vw kalitesini daha uygun fiyata sunan bir seçenek. konfor ve sağlamlık anlamında skoda epey yol katetti. dizel motor ve vites sistemi piyasadaki diğer rakiplerinden önde. şayet servis ve bakım konusu da kafanıza yatarsa fazla düşünmeyin derim.
kolay gelsin.
yaptığım araştırmalarda aracımın 2. el piyasası 38 ile 40000 arası değişiyor. takasa girerseniz 34 - 35 000 e sayıyorlar. bu şekilde 1-2 satışa şahit oldum. iş yoğunluğu nedeniyle pek vakit ayıramıyorum. sanırım aracımı takasta kullanmak zorunda kalacağım.
açıkçası octavia yı biraz inceledim. 1.6 td dsg 105 motor elegance paket 55000 civarları. tabi belki biraz pazarlıkla biraz daha aşağı çekilebilir. öneri için teşekkürler ancak dış görünümü pek hoşuma gitmiyor.
çok pardon ama konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum. acaba yeri burası değilse konuyu olması gereken yere taşıması konusunda yönetici arkadaş yardım edebilir mi? teşekkürler.
Yeni edc li fluence e ne dersiniz ?
quote:
Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz
Yeni edc li fluence e ne dersiniz ?
aslında en çok düşündüklerim seat leon, volvo s40, golf, yeni astra. ama sanırım yeni astranın otomatiği yok diye biliyorum. yanılıyorda olabilirim. s40 ın içi hiç hoşuma gitmedi. sanki hadi bana seat leon önerin der gibiyim
fluence konusunda biraz araştırma yapmalıyım.
quote:
Orijinalden alıntı: shaffack
herkese selamlar.
2006 model ford cmax kullancısı iken 2009 aralık ayında honda civic elegance paket düz vites ek olarak kapık eşik ve egsoz nikelaj + portatif navigasyon + hafif ton film cam + arka park sensörü için eski aracım ford 24000 e sayıldı ve üzerine 16000 ödeyerek aldım.
yakıt konusunda forda nazaran çok büyük farklar yaşayacağım uyarılarına aldırmadım. malesef ne kadar büyük bir hata yaptığımın farkındayım
honda aracım şu anda 7000 bile olmadı yıllık bakıma gireli 15 gün falan oldu. kalite olarak aracımdan çok memnunum ama yakıt olayı beni çok yoruyor. zaten böyle olmasaydı aracım 7000 de olmazdı. tüp taktırt gibi tavsiyeler aldım ama prensip olarak buna kesinlikle karşıyım.
honda aracım üzerine 10 000 - 15 000 bütçem var. almak istediğim araç kesinlikle dizel ve otomatik olmalı. 3 kişilik bir aileyiz ve bu konuda sorun yaşatmamalı. ayrıca her zaman için aracın full paketini alma taraftarıyım.
seat leon 1.6 dizel otomatik aklımdan geçiyor ama şu an kararsızım zaman konusunda sıkıntım yok bekleyebilirim.
bu konuda bana yardım olabilecek arkadaşların yorumları ve tavsiyeleri için şimdiden teşekkür ederim. saygılar...
Arkadaşım ben de eskiden C-max sahibiydim.
2007 de sattım aracımı ev alırken.
Efendi kullanımda çok rahat geçerdim 1000 km yi.
Eşimin 2004 Focusla idare ettik 3,5 yıl kadar.
Bir süre benzinli bindikten sonra Teleflex marka lpg kiti taktırdım ve de kullandığım 2 yıla yakın sürede hiç bir problem yaşamadan kullandım bu aracı.
Sonra 2010 Mayısta nihayet ikinci bir araç daha alabildik çok şükür: 2008 Honda Jazz Elite CVT.
Temmuz sonunda da Focusu sattım ve de dizel bir araç aramaya başladım. Aklım hep eski C-max imdeydi. Onun performansında, konforunda, ekonomisinde ama ikinci elde onun kadar zarar ettirmeyecek bir araç ararken 2 aylık daha 4500 km de bir Auris buldum.
Araç kesmedi beni ama.
Benzinli araçlardan sonra şehiriçinde çok kısa kalan ilk 2 vitesiyle çok angarya geldi.
Bir de çok gürültülü geldi benzinliden sonra. Hele Jazz'ın otomatik vites başarısından ve de sessizliğinden sonra 2 ay dayanabildim Auris dizele.
Sonra hep benzinli ve de otomatik vitesli bir araç aradım. En sonunda İstanbulda yetkili bir bayii de 2006 model bir Accord buldum 50.000 km de. Alıp yine Teleflex taktıracaktım ama Honda yetkili bayii zamanında 0 km olarak kendisinin sattığı ve de bakımlara da kendisine gelen bu araca ekspertiz raporu vermeye yanaşmadı. Üzerine parasını da vereyim dedim ama kabul etmediler.
Ben de almadım aracı ve de kös kös Ankaraya döndüm elim boş.
Bu olaydan 1 ay kadar sonra tekrardan dizel alayım fikri düştü aklıma. Lpg ye ciddi zam yapan hükümetimizi sevgiyle anarak istemeden böyle bir karar almıştım.
Bir sürü test sürüşü yaptım bu süreçte.
En sonunda Kasım sonunda Fiat Bravo dizel otomatik cam tavanlı bir araç aldım.
Aracımdan ekonomi, performans, keyif, kalite anlamlarında çok memnunum ama o ilk çalıştırmalardaki dizel sesi yok muu! Öldürüyor beni.
Sırf bu yüzden aklımda hala bir Honda Accord ya da C-max tadında olan bir CR-V de var.
Eğer dizel gürültüsüne hassasiyetim aynı şekilde devam ederse büyük ihtimalle Bravo mu biraz daha kullandıktan sonra bütçemi de denkleştirip bir üst segment bir Honda almayı planlıyorum.
Bunları niye mi yazdım?
Elindeki Civic'i değiştirdikten sonra alacağın dizel araç sana sadece ekonomi ve ara hızlanmalar anlamında keyif verecektir.
Ama diğer konularda Civic'i arayacağını düşünüyorum.
Neden mevcut aracını (ille de otomatik istiyorsan otomatik vitesli bir Civic Elegance ile değiştirip) lpg dönüşümü ile daha ekonomik hale getirmeyi düşünmüyorsun.
Piyasada bir sürü kaliteli marka var ama ben olsam Vialle lpfi ya da Teleflex markalarından birisiyle bu işi düşünüp ekonomi yapmaya başlardım.
Arkadaşım ben de eskiden C-max sahibiydim.
2007 de sattım aracımı ev alırken.
Efendi kullanımda çok rahat geçerdim 1000 km yi.
Eşimin 2004 Focusla idare ettik 3,5 yıl kadar.
Bir süre benzinli bindikten sonra Teleflex marka lpg kiti taktırdım ve de kullandığım 2 yıla yakın sürede hiç bir problem yaşamadan kullandım bu aracı.
Sonra 2010 Mayısta nihayet ikinci bir araç daha alabildik çok şükür: 2008 Honda Jazz Elite CVT.
Temmuz sonunda da Focusu sattım ve de dizel bir araç aramaya başladım. Aklım hep eski C-max imdeydi. Onun performansında, konforunda, ekonomisinde ama ikinci elde onun kadar zarar ettirmeyecek bir araç ararken 2 aylık daha 4500 km de bir Auris buldum.
Araç kesmedi beni ama.
Benzinli araçlardan sonra şehiriçinde çok kısa kalan ilk 2 vitesiyle çok angarya geldi.
Bir de çok gürültülü geldi benzinliden sonra. Hele Jazz'ın otomatik vites başarısından ve de sessizliğinden sonra 2 ay dayanabildim Auris dizele.
Sonra hep benzinli ve de otomatik vitesli bir araç aradım. En sonunda İstanbulda yetkili bir bayii de 2006 model bir Accord buldum 50.000 km de. Alıp yine Teleflex taktıracaktım ama Honda yetkili bayii zamanında 0 km olarak kendisinin sattığı ve de bakımlara da kendisine gelen bu araca ekspertiz raporu vermeye yanaşmadı. Üzerine parasını da vereyim dedim ama kabul etmediler.
Ben de almadım aracı ve de kös kös Ankaraya döndüm elim boş.
Bu olaydan 1 ay kadar sonra tekrardan dizel alayım fikri düştü aklıma. Lpg ye ciddi zam yapan hükümetimizi sevgiyle anarak istemeden böyle bir karar almıştım.
Bir sürü test sürüşü yaptım bu süreçte.
En sonunda Kasım sonunda Fiat Bravo dizel otomatik cam tavanlı bir araç aldım.
Aracımdan ekonomi, performans, keyif, kalite anlamlarında çok memnunum ama o ilk çalıştırmalardaki dizel sesi yok muu! Öldürüyor beni.
Sırf bu yüzden aklımda hala bir Honda Accord ya da C-max tadında olan bir CR-V de var.
Eğer dizel gürültüsüne hassasiyetim aynı şekilde devam ederse büyük ihtimalle Bravo mu biraz daha kullandıktan sonra bütçemi de denkleştirip bir üst segment bir Honda almayı planlıyorum.
Bunları niye mi yazdım?
Elindeki Civic'i değiştirdikten sonra alacağın dizel araç sana sadece ekonomi ve ara hızlanmalar anlamında keyif verecektir.
Ama diğer konularda Civic'i arayacağını düşünüyorum.
Neden mevcut aracını (ille de otomatik istiyorsan otomatik vitesli bir Civic Elegance ile değiştirip) lpg dönüşümü ile daha ekonomik hale getirmeyi düşünmüyorsun.
Piyasada bir sürü kaliteli marka var ama ben olsam Vialle lpfi ya da Teleflex markalarından birisiyle bu işi düşünüp ekonomi yapmaya başlardım.
Haluk
yorumlarınız için teşekkürler
şu tüp olayı imkansız gibi. yani hadi desem de tüm aile fertleri karşı çıkıyor. kimbilir belki de bir önyargı. malesef bu konuda geri adım atıp hadi tüp taktırayım diyebileceğimizi düşünmüyorum.
sizinde bahsettiğini gibi alacağım dizel araç yazmış olduğunuz kriterler dışında beni kesinlikle tatmin etmeyecek. zaten bunları göze almış durumdayım.
kalbimden geçen golf 1.6 dsg highline. 60.000 civarları. açıkçası benim için imkansız gibi. geriye şu an aklımda 2 seçenek kalıyor. seat leon ve yeni astra. ama sanırım astranın benim istediğim konseptte otomatiği yok.
söylediğim gibi zaman sorunum yok. bakalım biraz daha bekleyip araştırayım. belki daha iyi bir seçenek çıkar karşıma.
sırf sızın ıcın bende buyuk bır arastırma ıcıne gırdım cunku bende bır honda cıvıc kullanıcısıyım ve sızın gıbı yakıt benıde cok zorladı helekı benzıne gelen sureklı zamlar ve uzun yollar yapmak zorunda kalmam benı aylık cok cıddı rakamlarda benzın harcamama neden oldu.dayanamadım ve lpg taktırmak zorunda kaldım ıcım acıya acıya resmen gozlerım doldu dıyebılırım ama mecburdum ılerde ıns cok para kazanırım bunu satarım ve rahat rahat benzınlı bır araca bınerım dıye sımdılık kendımı bole motıve edıyorum. aracımı cok sevıyorum hatta asıgım dıyebılırım cıvıc denılınce akan sular duruyor bende sızıde gorunce dırek yazmak ıstedım.lpg TAKTIRMAYIN bır aıle sahıbısınız su gunlerde sureklı lpg patlaması falan ınanın cok rahatsızım durumdan ve lpg de artık cok ucuz degıl 2 tl lıtresı tabıkı benzıne gore ekonomık.alacagınız dızel arac sızı ekonomık olarak sadece rahat ettırcek bunu sızde bılıyorsunuz zaten helekı cıvıcın keyfını mumla arıcaksınız dıyorum ama sızıde cok ıyı anlıyorum.satın aracınızı donanımlı guzel bır otomatık dızel alın sesınede artık guzel bır muzık koyup sesı acarak duymıcaksınız yapcak bısı yok belkı bırgun benzın ucuzlar ve benzınlı araca bınerız.
gelelım yaptıgım arastırmalar sonucu ben sole bı karar verdım golf 60 tl gıbı bı rakama patlıyor full donanımla o kadar para verceksenız alın ama sanırsam yok demıssınız.
sızın yerınıze koymadım kendımı cunku bende aynı durumda sayılırım.ve kendım peugeot 308 de karar kılardım 1.6 112hp dızel otomatık full bır arac gercekten donanım olarak bana gore harıka 48.000 cıvarı bır rakam cıkıyor bunu pazarlıkla 45.000 e baglarsınız dıye dusunuyorum.ayrıca panoromık tavan 1100 tl onuda yaptırırsanız gercekten harıka bır arac almıs olursunuz.46000 cıvarına aracı baglarsınız benım tahmınım.beyaz bır 308 bırde camlara fılm cekıldıgınde tıp olarakta bence fena durmuyor :))http://64.251.10.3/nimg/2008/10/thumbs/lrg_article_14391-img_0.jpg
sunu dusunebılırsınız peugeota 46000 degermı dıye ama bu donanımda baska bı arac almak ıstesenızde yıne bu paralara patlıyor reno cıtroen vs.. dıger cıtroen ve renoya gore ben peugeotu sevıyorum bu sıze onerı begenmessenız sızın ıcın daha detaylı bır arastırmaya gırcem emın olun durumunuzu cok ıyı anlıyorum cunku ıyı gunler
Yeni jetta comforline ya da ecd megane 3 , octavia , leon bu araçlar sizi üzmez bence test edin en iyi olanakları vereni alın derim.....
@ aanil malesef bende çok üzülüyorum. tüp konusunda birkaç tatsız, hatırlamak istemediğim anım oldu. konuyu daha fazla detaylandırmak istemiyorum. sonuçta bu işte ekmek yiyen çok insan var. tabi ki riskleri var ve insanlar bunları bilerek taktırıyor. herkesin kendi tercihi.
@smg05 gerçekten de yeni jettayı çok beğendim dış görünüş olarak. yeni jetta highline ve golf highline full aynı fiyat. ama ikisinin arasında kalsam kesinlikle yeni jettayı gördükten sonra jetta olur diyorum. tabi fiyat 60000 seviyelerinde olması beni çok aşıyor.
açıkçası megane, peugeot ve citroen kesinlikle düşünmediğim araçlar. octavia iyi bir tercih olabilir ancak fazla geniş buluyorum.
zaman konusunda söylediğim gibi sıkıntım yok. en azından belki daha iyi bir alternatif çıkana kadar bekleyebilirim. bazen de birgün tak kendimi bir leon bayiisinde bulacakmışım gibi geliyor.
yorumlar için tekrardan teşekkürler.
ben citroen C4 HDI 110 hp sahibiyim, oldukça memnunum, size kesinlikle yeni ctiroen C4 leri tavsiye ederim bir bakın.
quote:
Orijinalden alıntı: by_mercure
ben citroen C4 HDI 110 hp sahibiyim, oldukça memnunum, size kesinlikle yeni ctiroen C4 leri tavsiye ederim bir bakın.
yeni e-HDI C4 lere bir bakın derim 44.900 tl den başlıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme