Şimdi Ara

Aracımı Satamıyorum, YARDIM LÜTFEN. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Moralinizi bozmak istemem ama inşaat sektöründe ciddi bir krizin kapıda olduğunu belirtmek zorundayım.faizler yükseldi yükselişde devam ediyor.sektör zirveye çıktı artık iniş zamanı.FED parası ve ertelenmiş talep idi inşaatı uçuran artık adamlar paralarını geri çekiyor.adımlarınızı buna göre atın ileride daha çok üzülmenizi istemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Moralinizi bozmak istemem ama inşaat sektöründe ciddi bir krizin kapıda olduğunu belirtmek zorundayım.faizler yükseldi yükselişde devam ediyor.sektör zirveye çıktı artık iniş zamanı.FED parası ve ertelenmiş talep idi inşaatı uçuran artık adamlar paralarını geri çekiyor.adımlarınızı buna göre atın ileride daha çok üzülmenizi istemem.

türkiyenin 90 yıllık tarihinde emlak sektörünün krize girdiğini hiç duymadım, en fazla aşırı talep nedeniyle oluşan balon fiyatlar söner, biraz durgunluk olur ama çok geçmeden tekrar ivmelenir,, sebebi ise konut arzının henüz doygunluk seviyesine gelinmemesi, artan gelir düzeyi ve hızlı nüfus artışı
  • Benim elimi attığım şey kurur :)

Şöylede bir durum var, ayse teyze pek kredi faizinden anlamaz. Benim insaat yaptıgım bölge oturmuş bir yer. İnsanlar evlenen oğluna kızına ev arıyor. Kendi evine de yakın olsun istiyor. Ödeyecekleri paranin miktarından cok kac senede ödeyeceğine bakıyor birsuru insan. Yani illaki biri gelip alacaktır ama zamanını bekliyor. Ben ise suan gunü kurtarmaya çalışıyorum.

Allah ya ev satmayı nasip edecek, ya arabayı sattiracak, ya dükkanda isleri çoğaltacak ve bana bir sekilde borcumu odetecek. Ya da ben eğer batacaksam birşeyleri yine vesile kılıp sonumu hazırlayacak.

• Bu iş kısmet meselesi hocam, 3 ay önce aldığım aracı, aldığım hafta ilana koydum, aldığım fiyatın aynısını istiyorum. Daha gelip bakan olmadı. 44 kişi favori yapmış, arada arayan oluyor yazılandan 1500-2000 düşürürsem alırım ayağına hepsi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Moralinizi bozmak istemem ama inşaat sektöründe ciddi bir krizin kapıda olduğunu belirtmek zorundayım.faizler yükseldi yükselişde devam ediyor.sektör zirveye çıktı artık iniş zamanı.FED parası ve ertelenmiş talep idi inşaatı uçuran artık adamlar paralarını geri çekiyor.adımlarınızı buna göre atın ileride daha çok üzülmenizi istemem.

türkiyenin 90 yıllık tarihinde emlak sektörünün krize girdiğini hiç duymadım, en fazla aşırı talep nedeniyle oluşan balon fiyatlar söner, biraz durgunluk olur ama çok geçmeden tekrar ivmelenir,, sebebi ise konut arzının henüz doygunluk seviyesine gelinmemesi, artan gelir düzeyi ve hızlı nüfus artışı

Hocam uzun vadede dediğiniz gibi ancak benim bahsettiğim önümüzdeki 1-2 yıl inşaatta işlerin kötü olacağı,çünkü hem inşaat sektörü son 1 yıldır çılgınca büyüdü,sektöre irili ufaklı çok çok fazla kişi girdi.1-2 yıllık durgunluk belki büyük müteahhitler için sorun olmaz zira bir yandan kelepir arsa stokluyorlar ama sermayesi küçük yap-satçı müteahhit için kriz demektir bu 2 ay önce 0,60 ile ev alan insanlara bugün 0,80-0,90 ile zor ev satarsınız yakında faizlerin daha da yükseleceği ve merkez bankasının kredi almayı zorlaştıracağı kesin gibi,zaten kredi kartlarına ufaktan el attılar.umarım yanılırım tabii.bu arada belirteyim istanbulda yaşıyorum ve ankara ile uzaktan yakından ilgim yok konu sahibi arkadaşın aklına farklı birşey gelsin istemem umarım arabasınıda dairelerinide mağdur olmadan satar

• quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Benim elimi attığım şey kurur :)

Şöylede bir durum var, ayse teyze pek kredi faizinden anlamaz. Benim insaat yaptıgım bölge oturmuş bir yer. İnsanlar evlenen oğluna kızına ev arıyor. Kendi evine de yakın olsun istiyor. Ödeyecekleri paranin miktarından cok kac senede ödeyeceğine bakıyor birsuru insan. Yani illaki biri gelip alacaktır ama zamanını bekliyor. Ben ise suan gunü kurtarmaya çalışıyorum.

Allah ya ev satmayı nasip edecek, ya arabayı sattiracak, ya dükkanda isleri çoğaltacak ve bana bir sekilde borcumu odetecek. Ya da ben eğer batacaksam birşeyleri yine vesile kılıp sonumu hazırlayacak.

Moralinizi bozmayın sadece inşaata bağlı olmamanız iyi birşey.bunun yanında aracı yada dairenin birini uygun vermek,bir daireyi babanıza yada kardeşinize satmış gibi konut kredisi kullanmak,giderlerinizi azaltmak vb seçenekleriniz var.Yaptıkça satmayı hesap ederek imkanlarının çok üzerinde işe girenler için asıl tehlike.

• Şu an ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü bile krize doğru gidiyor. İhtiyaçtan fazla ev yapıldı. Toki zaten her bulduüu yere siteleri dikiyor.
    Konuya gelince aracı en kısa sürede umarım satarsınız. İlanınız gayet güzel hazırlanmış , elden çabuk çıkarmak istiyorsanız bir miktar daha indirim yapabilirsiniz.
  • Aracın boyalı olduğu yerlerinin boyanmadan önceki fotosunu da eklemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah ah bu araba bende olacak ki
  • Dostum böyle bir arabası olup önümüzdeki ay odemeleri nasil yapacagını düşünürken arabadan hiçbir zevk alamayan insanları duşun mutlu ol.
    Allah sana borcsuz harcsiz sıfırlarını nasip etsin.

• Parçaları ben boyatmadigim icin resimler bende yok. Ama anlayan birisi o boyaların neden olduğunu zaten biliyor. Boyayı bahane edenler fiyatı kırmak icin bahane arayan tipler. Gecen biri geldi bakmaya janttaki çiziği bahane edip masraf olduğunu söyledi :)

• Düzgünce pazarlık yapalım dese amenna.
    Hayırlı satışlar. Arkadaşımda da otomatik olanı var. 100 bin km de. O da ilan ekledi bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 24 Ağustos 2013; 0:10:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin araç neydi ?
  • quote:

Sizin araç neydi ?

Aman hocam satamıyorum diye düşük fiyata satma elbet alıcısı çıkar .

Çok zorda değilsen bekle bence benim babamda dediğim hatayı yaptı Kar yapmadan sattı 1-2 daire
  • quote:

Sizin araç neydi ?

Golf 5
  • Daha kesin ifadeler kullanın. Bir kaç parça demişsiniz oraları neresi mesela. Bir ekspertize sokun boya konusunda onu da siteye atın. Kilometreyi çekerkenki yer pek temiz değil sanırım. Sisler Xenon sanırım. Bu da kötü bir algı bırakabilir. Bakımının en son şu kilometrede yapıldığını da söyleyebilirsiniz. Baskı balata yanında ne değişti mesela onlarla birlikte yani. Yoksa normal fiyatınız. Sadece biraz yavaş bu tarz araçların piyasası.
  • Siz hakkıyla doğru dürüst iş yapmışınız. Ne ala şu zamanda kart kullanmadan, hele de piyasada aktif olarak hayatı idame ettirmek... Tebrik ederim hakikaten.

Aracın piyasasını bilmediğim için fiyat veya ilan ile ilgili birşey diyemiyorum. Bizim de satılık araç var bekliyor hatta sizinki aradığımız tarzda olsa takas bile yapalım derdim.

Allah tez vakitte gönlümüze niyetimize göre vere birader.
  • Bunun senle benle ilgisi yok,

ortadoğu karışmış, dolar, benzin, altın, sıfır araç fiyatları almış başını gitmiş ...

insanlar korkmaya başladı alışveriş kesildi, önümüz kış, masraf bi dünya, gelir belli,

elektrik, doğalgaz, okul, kurban bayramı, kısaca para lazım ...

elinde para olan varolanı tutmaya, aracı olan elindekiyle yetinmeye, yeni masraf etmemeye bakıyor,

önümüzdeki yaza kadar işler açılmaz artık, emniyetli gitmek lazım bundan sonra ...
  • awtnog A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, Allah sizinde gönlünüze göre versin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.