Şimdi Ara

Aracımı sattım, alıcı motorda masraf var diyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
8.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne Allahın cezası manyak adamlar var yahu.Böyle giderse yıllar sonra telefonla arayıp ben senin yıllar önce araç sattığın kişi diye arayan manyaklar çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kabul edin ve adama sıfır mercedes alın, böyle iyi insanlar kaybolmasın aramizdan!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mahkemede görüşürüz deyip engelleyin

2 ay gibi bir süreçte 318 bin km deki ürüne kimse hiçbir şekilde garanti veremez nokta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

50 lıra ıcın adam kesıyorlar. bekarsan kendıne aılen varsa onlara dıkkat et.
    Sevgili Atrix seni yıllardır bu forumda görüyorum o yüzden kötü niyetli olmadığına inanıyorum. Böyle bir yorum tehdit gibi algılanabilir ve bazı kendini bilmezlere tehdit yolunu açabilir, ben kendi adıma forum ahalisinin bu tip yorumlardan kaçmasını dilerim. İnan bana okur okumaz kan beynime sıçradı.

Haklı olan hakkını savunmaktan çekinmesin asla ve bizler de korkutmak yerine evvela uzlaşma önerelim, uzlaşma olmuyorsa kişi suyu bulandırmadan hakkını gözetsin, bizler bunu öncelik olarak görmeliyiz. Böyle korkarsak yarın birgün 3 el değiştirmiş bir otomobil için bizi birileri arar ve hak talep etmeye başlar, sorun olmaması adına her olayda para vereceksek vay halimize. Son zamanlarda bu tür olayların artması da bana art niyetli çetelerin tezgahlar kurduğunu düşündürüyor. Bugün bu arkadaş yarın biz hedef oluruz. Sus ve sorun yaratmadan istediğini ver dersek yarın sıra bize gelir ve öylesine cesaretli hale gelmişlerdir ki başımız ciddi ağırır.

• Bildiğim kadarıyla ikinci el satılan tüm araçlarda satıcının satıcı tarafından oluşumuş her hasara karşı 1 yıl garanti verme zorunluluğu var.
    Sen vermiyorum desen de bu yasayla korunuyor ve sattığın an bu gerekliliği kabul etmiş sayılıyorsun
    Alıcını bahsettiği mevzu doğru ve o parça sendeyken kusurlu hale gelmişse masrafını ödersin veya arabaı geri alırsın.
    Kısacası davayı kazanır
    5k olmasa bile tamir masrafı neyse sana yükler

• Alıcı arkadaş biraz önce tekrar aradı. Dün akşam aracı tamir ettirdiklerini sorunun çözüldüğünü söyledi. Ben de ne ara çözüldü dediğimde tamirci arkadaş yardımcı oldu hatta biri bugün almaya gelecek dedi.

Bende senden aldığım araçta sorun yaşadım şanzıman açılacak, motor yağ eksiltiyor ve söylediğinden fazla değişen çıktı dediğimde yok öyle birşey vs diye konuştu ve konuşmayı sonlandırdık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatkrky

Bildiğim kadarıyla ikinci el satılan tüm araçlarda satıcının satıcı tarafından oluşumuş her hasara karşı 1 yıl garanti verme zorunluluğu var.
    Sen vermiyorum desen de bu yasayla korunuyor ve sattığın an bu gerekliliği kabul etmiş sayılıyorsun
    Alıcını bahsettiği mevzu doğru ve o parça sendeyken kusurlu hale gelmişse masrafını ödersin veya arabaı geri alırsın.
    Kısacası davayı kazanır
    Böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum.

• quote:

Bildiğim kadarıyla ikinci el satılan tüm araçlarda satıcının satıcı tarafından oluşumuş her hasara karşı 1 yıl garanti verme zorunluluğu var.
    Kısacası davayı kazanır
    şu bahsettiğin yasayı görebilir miyim? merak ettim de.

Galericiler için bir uygulama geldi, onun da süresi 1 yıl değil. Bireysel satış için kanunda 1 yıl garanti diye bir uygulama yok, mahkeme yolu açık.
  • quote:

Kısacası davayı kazanır
    2. el ve 1 yıl garanti.

• Hiçbir hak iddia edemez engelle geç keyfine bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Arabayı masrafsız diye saytıysan belirttiğin vasfı karşılamadığı için zararını alabilme durumu var ama vasfını garanti etmediysen zaten o km bir aracın olası masrafları belli kendisinden beklenen vasıfları taşımama gibi bir durumu yok bu durumda zaten ayıp yok o araba için, conta sadece hararet ile bozulmaz bir ömrü vardır eski arabalarda ömrü dolmuşsa sorun yaratabilir. Buda ayıp değil olağan bir sorun olur...

Kişinin ekspere gitme veya tramer sms sorgulamayapma vs yükümlülüğü yok ayıpta olağan bir duyu organlarıyla arabayı incelemesi muayene etmesi yeterlidir.

Dava muallak bür süreç emin olduğun dosyada bile sürpriz karar çıkıyor. Açarsa net kazanır kaybeder demek için kahin olmak lazım.

Bana göre karşı taraf abartıyordur o masrafı conta dediğin plastik masrafı yok gibi birşey işçiliği pahalı 1500 civarına hallolacak bir iş masraf çok yoksa 50-50 ye uzlaşılabilir. Dava olsa masrafları çok olur arabanın masrafı kadar masrafı olacak sana avukatı vs
    Kim diyor hocam arabayi masrafsız sattim vs diye.. Noterde nerde yazio bu.. Bole bisi yok.. Gitsin dava etsin bide mahkeme masrafıni oder akli basina gelir.. Ki dava felan etmez o rahat ol zarf atiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-45

Böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum.

Alıntıları Göster
    https://www.akahukuk.com.tr/2017/08/02/ikinci-el-arac-satisinda-saticinin-ayiptan-sorumlulugu/

Buyur kardeşim açık ve net bi şekilde emsal dava kararlarıyla birlikte açıklanmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

şu bahsettiğin yasayı görebilir miyim? merak ettim de.

Galericiler için bir uygulama geldi, onun da süresi 1 yıl değil. Bireysel satış için kanunda 1 yıl garanti diye bir uygulama yok, mahkeme yolu açık.

Alıntıları Göster
    https://www.akahukuk.com.tr/2017/08/02/ikinci-el-arac-satisinda-saticinin-ayiptan-sorumlulugu/

1 yılı bi haberde okumuştum ama şimdi baktım göremedim. Fakat emsal kararlara göre keşke 1 yıl olsa dedirtiyor cunku 1 yildan uzun süre sonra bile çıkan bir arızayı satıcıya ödetmek için çok açık yol bırakmışlar.

kanun başlıkları makalenin sonunda belirtilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatkrky -- 5 Haziran 2020; 13:32:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

2. el ve 1 yıl garanti.

Alıntıları Göster
    1 yıl mevzunu bi haberde okumuştum ama bulamadım sanırım kanun taslağıyken yapılmış bi haberdi.

Al bu da satıcının satış sonrası her türlü garanti verdiğinin kanun karşılıkları. Satıcı kendinin dahi bilmedigi kusurdan sorumlu ve emsal kararlar da aşağıda mevcut...

• quote:

Orijinalden alıntı: y.e.c.

Kim diyor hocam arabayi masrafsız sattim vs diye.. Noterde nerde yazio bu.. Bole bisi yok.. Gitsin dava etsin bide mahkeme masrafıni oder akli basina gelir.. Ki dava felan etmez o rahat ol zarf atiyor..

Alıntıları Göster
    al sen de oku

öğren "böle" bi şey var mıymış😄

• quote:

Orijinalden alıntı: y.e.c.

Alıntıları Göster
    Bir konu sadece noterde yazıldığı zaman geçerlidir diye bir şey yok noter sadece taraf iradelerine resmiyet kazandırıp güven sağlayan kuruluştur. Sahibinden ilanının açıklamasının printscreen alması, araba pazarlığında söylemlere tanık olanlar, alıcı ile satıcının whatsapp görüşmeleri hepsi ispat etmek için bir delildir. Açıklamaya o yüzden boyasızdır , hatasızdır , masrafsızdır yazıyor ise bunu kayıt altına alın lazım olursa kişinin elini güçlendirir. İlan kaldırılınca mahkeme istemedikçe sahibinden kayıtları paylaşmaz...

Zarf olayı işin sosyal boyutu ne olur belli olmaz ama hukuk deneyimimden şunu net söylerim. Deneyimli bir avukat asla bu davayı kazanırsın bu davayı karşı taraf kaybeder demez, diyemez. Garanti hem bizim meslekte yasaktır, hemde mahkeme sonucu tahmin edilebilir ama kesin bilinemez. Dava açılırsa hep bir sürpriz karar riski veya ihtimali olur. Benim bu da olmaz artık dediğim dosyalar oldu...

• Sizden hak talep edemez, garantili sıfır araç satmıyorsunuz,

Alan kişiye sorun çıkarsa ben karşılarım diye yazılı bir sözleşmede vermediniz.

Hiç bir hakkı yok. Tekrar ararsa söyleyeceğiniz tek cümle.

Beni bidaha rahasız etme, mahkeme orda buyur git.

Hiç bi halt yiyemez, prim vermeyin böylelerine.
  • quote:

al sen de oku

öğren "böle" bi şey var mıymış😄

Alıntıları Göster
    Okudum bole bisey göremedim ayipli mal vs soylenmis hangi madde kanunda var göremedim varsa aydinlat ogrenelim iyi olur..
    Bildiğim galerilere getirilen yasa vardi 2. Elde.. Sahibinden satislarda yok diye biliyorum.. Su kanun su yasa su madde dersen net olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Sizden hak talep edemez, garantili sıfır araç satmıyorsunuz,

Alan kişiye sorun çıkarsa ben karşılarım diye yazılı bir sözleşmede vermediniz.

Hiç bir hakkı yok. Tekrar ararsa söyleyeceğiniz tek cümle.

Beni bidaha rahasız etme, mahkeme orda buyur git.

Hiç bi halt yiyemez, prim vermeyin böylelerine.
    Sinir bozmak için ha bire arar

• quote:

1 yılı bi haberde okumuştum ama şimdi baktım göremedim. Fakat emsal kararlara göre keşke 1 yıl olsa dedirtiyor cunku 1 yildan uzun süre sonra bile çıkan bir arızayı satıcıya ödetmek için çok açık yol bırakmışlar.

kanun başlıkları makalenin sonunda belirtilmiş

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Gönderdiğin link benim gözümde "bana gelin dava açayım" diyen ve müşteri arayan bir avukatlık bürosu sadece.
    Önceki mesajımda da dediğim gibi mahkeme yolu hep açık. Ama 1 yıl zorunluluk gibi bir kanun maddesi göremedim.

Bu işi profesyonelce yapanlar, yani galericiler için yaptırımlar getiren bir uygulama başlayacaktı, eksper raporu gerekliliği vs. şeklinde. Ama en son halini bilmiyorum.
    Bireysel aracını satanlar bu kanun kapsamında olmayacaklar, ama kazıklananlar, dolandırılanlar, kandırılanlar için mahkeme yolu açık.

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.