Şimdi Ara

Aracımı sattım, alıcı motorda masraf var diyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
8.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bal974

Merhaba,

Gönderdiğin link benim gözümde "bana gelin dava açayım" diyen ve müşteri arayan bir avukatlık bürosu sadece.
    Önceki mesajımda da dediğim gibi mahkeme yolu hep açık. Ama 1 yıl zorunluluk gibi bir kanun maddesi göremedim.

Bu işi profesyonelce yapanlar, yani galericiler için yaptırımlar getiren bir uygulama başlayacaktı, eksper raporu gerekliliği vs. şeklinde. Ama en son halini bilmiyorum.
    Bireysel aracını satanlar bu kanun kapsamında olmayacaklar, ama kazıklananlar, dolandırılanlar, kandırılanlar için mahkeme yolu açık.

Selamlar

Alıntıları Göster
    @bal974 size aynen katılıyorum.

Bu ülkede güveneceğim en son meslek grubları arasında avukatlar gelir.

Zamanında başımdan bir olay geçti, avukata gittim, avukatı denemek için olayı tersinden anlattım. Yani şahısların yerini değiştirdim.

Ben bir adamla şöyle bi anlaşma yaptım, çok az kısmı yazılı ama asıl kısmı sözlü yazılı delil yok, adam benden şimdi şunu istiyor alabilir mi dedim, avukat yok hayır alamaz mahkemeye verirse gel bana dedi ama olay tam tersi, aslında o adam anlaşmaya uymadı karşılığında hakkımı istiyorum, mahkemeye vereceğim, demekki sen avukatım olsan hakkımı mahkemede aldıramayacaksın başka avukata gideyim dedim, haa öyle mi siz şunu baştan anlatın bidaha dinleyeyim diyor. Mahkeme işi çok uzayacak alacağın bir kısmından lanet olsun diyerek vaz geçtim az yarıdan az fazlasını alabildim.

En başta bana dese, suçlu sizsiniz, her türlü alır siz kaybedersiniz, mahkemeyle uğraşmadan adamın zararını öde dese direk avukatım olacaktı.

Bu ülkede adam sıfır araba alıyor, araba ayıplı, gizli kusurları var onu bile yıllarca mahkemelerde uğraşıp ya çok çok zor iade ediyorlar yada edemiyor.

Siz sattığınız arabanın gerçekten ne olduğu biliyorsanız sonrasında çıkan sorun sizi ilgilendirmez ama kötü niyetliyseniz o başka, vicdan meselesi ama mahkeme yolu ile çok ama çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 5 Haziran 2020; 15:40:4 >

• efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    Avukatlarında suçu yok bu konuda. Aynı davadan emsal sonuç var, karar başka çıkıyor. Yasada hak mağduriyeti belirtiliyor, davaya gidince hakim yoktur diyor. Kısaca kanunlarda garip. Bir kanun o olayda seni korurken öteki kanun ilk kanunu eziyor. Yani avukatlara ne yapacağını bilemiyor ve bunu karşıya anlatmak yerine taraf seçip dosyayı almaya bakıyor. Bir nevi TV ürünleri satıyorlar gbi düşünebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

@bal974 size aynen katılıyorum.

Bu ülkede güveneceğim en son meslek grubları arasında avukatlar gelir.

Zamanında başımdan bir olay geçti, avukata gittim, avukatı denemek için olayı tersinden anlattım. Yani şahısların yerini değiştirdim.

Ben bir adamla şöyle bi anlaşma yaptım, çok az kısmı yazılı ama asıl kısmı sözlü yazılı delil yok, adam benden şimdi şunu istiyor alabilir mi dedim, avukat yok hayır alamaz mahkemeye verirse gel bana dedi ama olay tam tersi, aslında o adam anlaşmaya uymadı karşılığında hakkımı istiyorum, mahkemeye vereceğim, demekki sen avukatım olsan hakkımı mahkemede aldıramayacaksın başka avukata gideyim dedim, haa öyle mi siz şunu baştan anlatın bidaha dinleyeyim diyor. Mahkeme işi çok uzayacak alacağın bir kısmından lanet olsun diyerek vaz geçtim az yarıdan az fazlasını alabildim.

En başta bana dese, suçlu sizsiniz, her türlü alır siz kaybedersiniz, mahkemeyle uğraşmadan adamın zararını öde dese direk avukatım olacaktı.

Bu ülkede adam sıfır araba alıyor, araba ayıplı, gizli kusurları var onu bile yıllarca mahkemelerde uğraşıp ya çok çok zor iade ediyorlar yada edemiyor.

Siz sattığınız arabanın gerçekten ne olduğu biliyorsanız sonrasında çıkan sorun sizi ilgilendirmez ama kötü niyetliyseniz o başka, vicdan meselesi ama mahkeme yolu ile çok ama çok zor.

Alıntıları Göster
    Meslek nedir merak ettim. Güvenilmez dediğiniz meslek grubu olmasa mahkemelerde veya icra dairelerinde nasıl hak elde edebileceksiniz merak ediyorum. Duruşmalarda , icra dairelerinde tutanaklar düzgün tutulsun müvekkil hak kaybetmesin veya ileride bunları söyledik kabul edilmedi diye yırtınıp. Tanık sorgularında gerek diğer işlerde yanlış işlemler yapılıp sicile geçmesin diye kollukla kavga dayak yeme noktasına kadar geliyoruz.

Biz mesleği onurla mesleğin şeref ve saygınlığına halel getirmeyecek şekilde meslek kurallarına bağlı olarak yapmakla yükümlüyüz. Kamu görevlisiyiz hem baroya karşı disiplin sorumluluğu , hemde görevi kötüye kullanma suçundan ağır cezada yargılanıyoruz. Ayrıca vekalet sözleşmesi gereğince hukuk davalarında tarafız. Sorumuluğun öneminin farkında iş yapıyoruz.

Bu mesleği çok para için fln yaptığımızı sanıyorsunuz heralde çoğu zaman manevi yönü çok daha fazla bu işin dayak yemiş sindirilmiş tehdit edilen yardım için çare arayan kadınlar , dosyasında delil olmadığı halde matbu tutuklama kararı ile 8 aydır tutuklu olup evinin tek geçim kaynağı olan adamın tahliye edilmesi için verilen uğraş sadece elime geçecek 300-500 lira için değil. Adaletin sağlanması için kişilerin özgürlüğü maddi ve manevi bütünlüklerinin korunması için yırtınıyoruz. Biz olmasak bazılarına göre bu kişiler toptan suçlu veya yapılacak hiçbir şey yok ölüme şiddete vs mahkumlar topluma göre...

Bazı insanlar dava açmaktan zevk aldığımızı sanıyor, bir kere dava açmayı en son tercih ederim. Davası icrası emeği uzlaşabilmek varken düşünce olarak istemem ama müvekkil 3 alacağı varsa avukata gidince ilk sorusu bunu nasıl 5 yaparım. Anlaşma kültürü yok toplumun amenna ama davalı tarafı süründürelim mantığıyla yaklaşan avukat değil müvekkillidir. Ben taraf değilim, ne davacı nede davalı benim için düşman değil.

Dava açarsak kazanma olasılığının az olduğu bile bile dava açtırmayı veya istinaf temyize gitmemizi , ısrarla bireysel başvuru yapmamızı müvekkil istiyor. Parasından değil karşı tarafı süründürelim diyor. Anlatamıyorsun adamın 30 yıldır kafasına yerleşmiş zehir zihniyetini 60 dakikalık toplantı değiştiremiyorsun.

Bide bu işin senin gibi kötüniyetli müvekkiller ile ilgili kısmı var. Hakettiğin parayı ödememek için hakkında savcılığa giden mi dersin, görüşme tutanağına yazıp imzaladıklarımızı sonra inkar etmeye çalışan mı , olayları yarım anlatıp sonra sonuçtan bizi sorumlu tutan mı... Zor iş herkes yapamaz ama biz kazandığımız deneyimle hepsini aşmaya çalışıyoruz.

Bu yazıdan ne anlarsın bilmiyorum. Ben o avukatın sen istesen bile dosyayı ve vekaletini alacağını hiç sanmıyorum. Vekalet akdi güvene dayanır. Ben güvenmediğim vekilin dosyasını almıyorum. Tuzaklar quizler vs güvenmiyeceksen neden büroya kadar geliyorsun. Yeterliliği vermişki diploması ruhsatı var her isteyene belge mi dağıtılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Sevgili Atrix seni yıllardır bu forumda görüyorum o yüzden kötü niyetli olmadığına inanıyorum. Böyle bir yorum tehdit gibi algılanabilir ve bazı kendini bilmezlere tehdit yolunu açabilir, ben kendi adıma forum ahalisinin bu tip yorumlardan kaçmasını dilerim. İnan bana okur okumaz kan beynime sıçradı.

Haklı olan hakkını savunmaktan çekinmesin asla ve bizler de korkutmak yerine evvela uzlaşma önerelim, uzlaşma olmuyorsa kişi suyu bulandırmadan hakkını gözetsin, bizler bunu öncelik olarak görmeliyiz. Böyle korkarsak yarın birgün 3 el değiştirmiş bir otomobil için bizi birileri arar ve hak talep etmeye başlar, sorun olmaması adına her olayda para vereceksek vay halimize. Son zamanlarda bu tür olayların artması da bana art niyetli çetelerin tezgahlar kurduğunu düşündürüyor. Bugün bu arkadaş yarın biz hedef oluruz. Sus ve sorun yaratmadan istediğini ver dersek yarın sıra bize gelir ve öylesine cesaretli hale gelmişlerdir ki başımız ciddi ağırır.

Alıntıları Göster
    benim işim bu sevgili kullanıcı.
    adama soruyorum neden yaptın. bana 10 lira borcu vardı vermedi diyor. gider on binlerce lirayı çöpe atar. gider 10 liralık alacagı olan adamın kafasını gözünü patlatır.

şimdi iş olduktan sonra söylemenin bir anlamı yok. para versin vermesin işin bu tarafında değilim. ben bir şekilde sulh olması tarafındayım. yoksa işin adli boyutuda olabilir. bu tarz yöntemlerede başvurabilir.

sonuçta hukuk var kanun var ama iş olduktan sonra bunun anlamı yok.

sen forumda konu açanın haklı olduğu algısıyla konuya bakıyorsun. burada konu açması onun haklılıgını ispatlamaz. belki farkında değildi. belki kötü niyetliydi. bunu bilemeyiz.

sana araba satarken noter işlemleri öncesi arabanın motoruna kum doldursam, olaylar gelişince "ben sattım, alan düşünsün" gibi bir yaklaşımla olaya bakabilirmiyiz ?

müşteki tarafın işi haklılığını ispatlamak. eğer bu medeniyet seviyesinde değilse farklı yollara başvurması olası.
    özetle söylemek istediğim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 5 Haziran 2020; 16:50:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

benim işim bu sevgili kullanıcı.
    adama soruyorum neden yaptın. bana 10 lira borcu vardı vermedi diyor. gider on binlerce lirayı çöpe atar. gider 10 liralık alacagı olan adamın kafasını gözünü patlatır.

şimdi iş olduktan sonra söylemenin bir anlamı yok. para versin vermesin işin bu tarafında değilim. ben bir şekilde sulh olması tarafındayım. yoksa işin adli boyutuda olabilir. bu tarz yöntemlerede başvurabilir.

sonuçta hukuk var kanun var ama iş olduktan sonra bunun anlamı yok.

sen forumda konu açanın haklı olduğu algısıyla konuya bakıyorsun. burada konu açması onun haklılıgını ispatlamaz. belki farkında değildi. belki kötü niyetliydi. bunu bilemeyiz.

sana araba satarken noter işlemleri öncesi arabanın motoruna kum doldursam, olaylar gelişince "ben sattım, alan düşünsün" gibi bir yaklaşımla olaya bakabilirmiyiz ?

müşteki tarafın işi haklılığını ispatlamak. eğer bu medeniyet seviyesinde değilse farklı yollara başvurması olası.
    özetle söylemek istediğim bu.

Alıntıları Göster
    Ben de uzlaşıdan yanayım bunu belirttim. Can gittikten sonra hak arayışının bir anlamı kalmıyor buna da katılıyorum.

Farklı yollara başvurması olası hatta büyük ihtimalle öyle olacak buna da katılıyorum ama "silivri soğuktur", "istediğini ver gönder" mantığıyla hareket edersek bu kendini bilmezlerin önünü ciddi şekilde açar. Bir bakmışız en korkak adam bile kurnazlık yaparak birçok insandan birşeyler koparır, huzuru bozar. Seni anlıyorum ama söylediğin şeylerin böyle şeylere sebep olabileceğini öngörmen açısından anlattım. Yoksa seni anladım.

• Otomobil firmaları bile malına 2,3, 5 yıl garanti verebiliyor. Siz hangi kıt aklınızla 10, 15, 20 yaşındaki, 100bin, 200 bin, 300 bin kmdeki arabaya garanti verilir diyorsunuz ya. Akıl var mantık var. Otomobil firmasının, yedek parçası var, servisi var, ustası var 2 yıldan sonra garanti vermiyor. O da bütün bakımlarını serviste yaptırmak kaydıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Merhaba,

Gönderdiğin link benim gözümde "bana gelin dava açayım" diyen ve müşteri arayan bir avukatlık bürosu sadece.
    Önceki mesajımda da dediğim gibi mahkeme yolu hep açık. Ama 1 yıl zorunluluk gibi bir kanun maddesi göremedim.

Bu işi profesyonelce yapanlar, yani galericiler için yaptırımlar getiren bir uygulama başlayacaktı, eksper raporu gerekliliği vs. şeklinde. Ama en son halini bilmiyorum.
    Bireysel aracını satanlar bu kanun kapsamında olmayacaklar, ama kazıklananlar, dolandırılanlar, kandırılanlar için mahkeme yolu açık.

Selamlar

Alıntıları Göster
    bu linkteki bazı bilgiler maksatlı yazılmış.sapla samanı karıştırmışlar.

satıcı bilmese bile ayıptan sorumludur gibi bir konu var ki zaten yazının maiyetini ortaya çıkarıyor.

motor-şanzıman gibi mekanik parçalar 2.el satışta 1 yıl değil 1 ay bile garanti olmaz. eşyanın tabiatına aykırıdır. bırakın 2.el satışı sıfır araç da bile birçok kullanıcı uzun süre uğraşırken. ne zaman arıza vereceği belli olmayan bir parçadan satıcı sorumlu tutulamaz.

bu işin teknik boyutunu es geçip siz gelin ben davayı açarım demek ne kadar doğru bilemedim. zaten bu ayıplı satış ise bunu nasıl belirleyeceksin. bilirkişi çağırıp 250 bin kmDe ayatk saran motoru inceletip bu araç satılmadan önce de arızalı idi diye tespit yaptıramazsın.

km düşürme, ağır hasar kayıtlı ve pert araç satışı gibi durumlar zaten farklı konular.

• Durum; Deli/Taş/Kuyu...

İşine dönmüş .
  • Hocam kusura bakmayında arabayı alırken bakmadıysa kalkıp hasarı var sorun var diye aramaması lazım. Eğer üçkağıtçılık yapsaydın anlaşmalı bir eksperde aracın kusurlarını saklayıp aracı sattıysan tamam bu dolandırıcılığa girer ki bunu yapıyorsan masrafını da ödememek için kırk takla atardın. Anlattıklarınızdan böyle durum görünmüyor onun içinde uygun dille anlatın ya da gitsin mahkemeye dava etsin alsın dosyasını eline.

Bu insanlar ne bekliyor ki. 2. El araba alıyorsun kusursuz olmayacakki. 2 ay önce araba aldım tamirci akrabama götürdüm ona baktırdık. Boya makinası vardı bir de lifte kaldırdık motorunu test etti kısa sürüş sonrası tamam al bu aracı dedi anında satış işlemlerini yaptım. Cam suyu bidonu çatlakmış, 400tl civarında yansanayi parça siparişi verdim taktırıcam. Eski sahibini aramadım, ne gerek var abi iyi bir ekspere götürseydim belkide ortaya çıkacaktı. Az bilinçli olmak lazım.

• 318.000KM'de araç alıyor, galeri 1-2 ay araca satamamış simdi bahane ile verdigi paranin pesine düşmüş.

Sacmaliga bak. Prim vermeyin boyle tiplere.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

2 ay geçince ne oluyor dostum?

• kasabalı türk K kullanıcısına yanıt

Kim bilir o süre içinde neler yaptı ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.