Şimdi Ara

Aracimin motor suyu dondu. Ne yapmaliyim? Çözüldü!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle herkese hayirli aksamlar.Isparta'da yasiyorum malum kış sert geciyor.92 Doğan SL aracimin motor suyu dün dondu.Cok soguk gecen bir gecenin sabahi araci kontrol etmek icin baktigimda radyator suyunun ve hortumlarin dondugunu farkettim.Hic marşa basmadan butun su borularini söküp kaputu kapattim.1 gun beklettim ertesi gun buzun cozuldugunu gordum ve hafif ilik suyla motor blogunun su giris kismindan su dökmeye basladim.Yukardan döktüğüm su asagi kisimdan ckktigi gordum.Buz çözülmüştü.%50 su %50 antifiriz olacak sekilde radyatoru doldurdum.Buzi kablolari ve distribitoru sokerek kuruttum ve tek marsla aracim çalisti.Eğer başiniza boyle bi durum gelecek olursa bu yollari uygulamanizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sagolun hocam, bir gorene faydasi dokunur insallah.Ayrica boylesi don olaylarindan sonra, borulara da bir bakmak lazim, buz borulari patlatabiliyor cunku

• furkantasdemir kullanıcısına yanıt
    Evet Furkan kardeşim.Aracı çalıştırdıktan sonra rolantide bekletip tüp beyni ısınıyor mu kontrol etmek gerekir.Isınıyorsa araç devir daim yapıyor demektir.Bi süre daha bekleyip araç fan açarsa sıkıntı yoktur.Buda ucuz atlattıgınıza işarettir.Herkese tavsiyem benim gibi sorumsuz davranmayıp araçlarında 4 mevsim antifiriz bulundurmalıdır.
  • Aracınıza soğutma suyuna niye antifiriz ekletmiyorsunuz?

• Arkadaslar kisin yuzde 70 antifreeze,yuzde 30 su seklinde olmalidir.Yazin ise yari yariya.Forumda gorduk,3 5 kurusluk sivi yuzunden motora zarar verenler oldu.Lutfen dikkat edelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke konunuzu geçen sene görseydik dayımın aracı geçen sene dondu antfriz koymayı unutmuşlar 2000 küsür masraf açtı . ama bundan sonra aklımızda olsun teşekkürler
  • Antifiriz koymaya fırsatım olmamıştı açıkcası.O gece de -18 lere düşeceğini bilmiyordum.Bu bi tecrube oldu şükür sorunsuz atlattım.
  • Soğutma suyunu %100 antifiriz olarak koysak bir sorun olur mu?
  • Bi sorun olacağını düşünmüyorum ama akışkanlık açısından %50 antifiriz %50 su öneririm.
  • Antifriz olmadan bu arabalar yazın nasıl yürüyor ki ?
  • Neden yürümesin Nightman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Antifriz olmadan bu arabalar yazın nasıl yürüyor ki ?

Hocam yurur onda sorun yok.Ancak antifriz koydugunuz zaman hem motor icindeki korozyondan korursunuz,hemde antifriz donma noktasini dusurdugu gibi kaynama noktasini da yukseltir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Hocam yurur onda sorun yok.Ancak antifriz koydugunuz zaman hem motor icindeki korozyondan korursunuz,hemde antifriz donma noktasini dusurdugu gibi kaynama noktasini da yukseltir.

Yürür doğru ama yazın sıkışık trafik de kaynatmaya başlıyorlar.

Anadolu da trafik de olmayınca bayır aşağı sal gitsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Yürür doğru ama yazın sıkışık trafik de kaynatmaya başlıyorlar.

Anadolu da trafik de olmayınca bayır aşağı sal gitsin

Dogrudur.Dedigim gibi antifriz kaynama noktasida yukselir

Tabi uzun yolda vb sorun yapmaz yazin cok sikistirilmadan kullanilirsa

• Aslına bakılırsa motorun sürekli belli bi sıcaklıkta çalışması gerekir.Toplumumuzda şöyle yalnış bir düşünce var ; hararet göstergesi 90 a geldi aracım hararet yapıyor ne yapmalıyım? Son derece yalnış bşr tepkidir.Sağlıklı bir motor sürekli 90 derece sıcaklıkta çalışmalıdır.Buda %50 antifiriz %50 su karışımıyla sağlanabilir.
  • Benimde silecek suyum dondu :) antifirizli su koymak yerine normal şu koymuştum. Cozulmuyorda namussuz :)

• Havaların yumuşamasını bekle :)
  • gözünü sevdiğimin izmir'i.. şimdilik arabada donan bi yer yok.. nazar değmesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.