Tavanda boyan kalkan bir bölge yok, görünen beyazlıklar, düşen beyaz demir profilin boyaları. O bölgeyi temizleyip, cifle bi sileyim kuvvetle muhtemel o boyalar çıkar sadece göçük kısımlar kalır gibi görünüyor. Bu arada dün yaşanan fırtınaya ait video haber; https://www.dailymotion.com/video/x8b260p |
Aracımın tavanında göçük oldu. (2. sayfa)
-
-
Bence olduğu gibi dursun göçük halde satmak daha kolay olur, temizleyin sadece.
Müşteriye dert anlatmaktansa bu şekilde binerim daha iyi.
Seneye süresi dolar satarım diyordunuz o yüzden bu şekilde dedim yoksa göçük düzeltme yapılıp binilebilir.
Geçmiş olsun üzücü bir durum allahtan cam tavan yokmuş yoksa durup dururken 30-40 bin hasar kayıtlı, taklalı muamelesi görecek bir aracınız olurdu nur topu gibi.
-
Evet, seneye (10 ay sonra, 5 senesi doluyor) değiştireceğim ve buzdolabı beyazı alacağım. Daha önce bir yakınımın kırmızı İ20 si vardı, başına gelmeyen kalmamıştı, bize de söyledi kırmızı almayın nazar çekiyor diye ama gidip kırmızı aldık özellikle, şık duruyor diye. Bir daha asla kırmızı araba almam.
Bende tam tersi keşke cam tavan olsaydı, değişir sıfır gibi olur diyordum. Hasar kaydı aklıma gelmemişti.
-
Bende koyu renkten şikayetçiyim.
Eskiden beyaz aracım vardı dümdüz opak beyaz, ne dert ne tasa senede 3-4 kere yıkatırdım.
Şimdi her yağmur yağdığında gidip su tutuyorum.
Buzdolabı beyazı candır.
-
Hocam bu tavana yapilacak en mantikli hareket once pastaa temizlenip ardindan gocuk duzeltmeciye hallettirmek olacaktir.
Lakin o tavan dösemesi illlaki sokulecek gocuk duzeltme yapilirken.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaportacı/göçükçü bir yere göstereceğim, illa ki döşeme sökülecek derlerse yaptırmayı düşünmüyorum. Sarkma olur, trim sesi başlar diye endişe ediyorum. İyi ki kaputta koruma filmi vardı, demirin ucu koruma filmini parçalamış, kaputu (2-3 cm kadar) göçertmiş ama boyaya zarar gelmemiş. Demir profilin ucu denk gelmiş oraya, kaput koruma olmasa boyayı kaldırması kesindi o bölgede.
-
Tavan döşemesi sökülür muhtemelen. Aracımın tavanında da nokta halinde yan yana 2 göçük var. Düşen cisim nispeten sivri olduğu için uç vermiş vaziyette. Dolu göçüğü gibi değil yani. Boyasız %100 düzeltme için döşemenin sökülmesi gerekiyor. Sökülmeden yapılacak işlemde tamamen düzeleceğinin garantisini veremiyorlar. Ama tavan döşemesinin eskisi gibi geri takılacağının garantisi var. Tramer umurumda değil. Lâkin kasko delindiğinde prim yükselecek.
Kaskodan yaptırmayı planlıyorsanız seneye ödeyeceğiniz primleri de düşünün derim.
-
boyada çok hasar yok gibi ,bence boyasız düzeltme yaptırın ,
sonra da biraz rötuş , pasta cila ,
2-3 yıl önce İstanbulda dolu yağmıştı , suzuki Swift aracımın tavanı ,ön kaput
dahil ,sogan tarlası gibi olmuştu ,o sene latin amerikadan ustalar getirtmişlerdi ,
Brezilya ve Arjantinden ,2 gün uğraştılar benim arac'la, cillop gibi de yaptılar ,
geçmiş olsun
ekleme :tavan döşemesini söktürmekten korkmayın ,iyi bir usta bulun
sıkıntı olmaz , benim aracın döşemesini sökmüşlerdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelbs -- 24 Mayıs 2022; 16:41:46 > -
aracı bugün boyatırsınız yarın yine bir şey olur.. malesef apartman hayatının sonuçları bunlar.. mesela birgün marketten eve dönerken, herkese açık otoparkta yanyana sıralı parketmiş arabaların tavanından tavanına zıplayan 8-10 yaşlarında iki tane fırlamaya denk gelmiştim.. benim de aracım orada park halindeydi.. çocuklar benim geldiğimi görünce kaçtı.. arabalardan bi tanesinin tavan komple göçmüştü.. ön camda bırakılan telefon nosundan araç sahibini aradım o da şehir dışındaymış.. muhtemelen dönene kadar kahrolmuştur adam..
-
Şu durumda tavan döşemesi bence son düşünülecek şey. Benim arabamın tavanında 15-20 tane dolu izi var düzeltilmesi için sorduğum her yer döşemenin sökülmesi gerektiğini, sökülmeden yapılacak düzeltmenin verimli olmayacağını söyledi. Arkadan yapılan masajlama denen bir yöntem var onu yapmaları gerekiyor tam düzgün olması için.
Ayrıca tavan döşemesinin sekmanları var, bunlardan kırılan olursa yenisini alıp takacaklarını taahhüt ediyorlar. Döşemeyi kırma ihtimalleri ise sıfıra yakın zaten. Sekmanlar düzgün takıldıktan sonra trim sesi oluşmaz.
Pasta cila yeter bile. Çektirmeye gerek bile yok. Tavanda kaliyor zaten goz önünde değil. Hiç canınızı sıktığınıza değmez hocam. Ciladan sonra çoğu kısmı kapanır zaten. Göçükler göze gelmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 24 Mayıs 2022; 17:11:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cif sürme hocam boyayı matlaştırırsın. Düzgün bir yerde pasta attırmanı tavsiye ederim. Kendim yaparım dersende 3m kil ve Meguiars Ultimate Compound ile işi halledersin.
Geçmiş olsun hocam. Bu kırmızı araçların kaderi midir nedir anlamıyorum. Göze geliyor resmen. Benim de bordo (lav kırmızı) aracımın başına oturduğum sitede gelmedik kalmadı desem yeridir. Ne ararsan var. Siz de canınızı sıkmayın, olan olmuş. Çok aşırı takıntı yapacak gibi olursanız kaskodan yaptırın ve unutun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Mayıs 2022; 19:54:33 >
Eski defterleri karıştırırken bu konu çıktı karşıma, yarım kalmış öylece.
Aracın tavanını Ankara'da nam salmış bir kaporta servisine gösterdim, illa ki tavan döşemesi sökülüp alttan işlem olacak ama bunda bir şey yok dediler, böylece binmemi tavsiye ettiler ve ben de tavsiyelerini dinleyerek elletmedim, tavanda ilk fotoğrafta görünen çapraz uzun göçük duruyor ama o izler hepten çıktı. Boya izi olmayınca göçük olan yerde belli belirsiz hale geldi ve zamanla da görüntüye alıştım, artık gözüme bile batmıyor ve şu son deprem olayından sonra maldan, mülkten soğudum zaten, can sağlığı, ailemin sağlığı ve huzuru her şeyden önemli.
Eskiden küçük kızımın arabada bir şey yemesine izin vermezdim kırıntılar dökülecek diye, havalar biraz ısınınca kış lastiğini değiştirirdim yıpranmasın diye, şimdi umurumda bile değil, ye kızım diyorum, lastik varsın yıpransın diyorum. Hayat böyle daha güzelmiş.
-
Hocam geçmiş olsun. Bu göçük boyasız düzelir. Çorumda size yakın bir usta var şaheserler yapıyor. Yolunuz düşerse size yakın yönlendirebilirim.
Ankara’da işinin ehli böyle boyasız göçük yapan neresi var paylaşabilir misiniz buradan veya özelden. Eski aracımda kırılma bile olmayan ufak bir göçük için çok uğraşmıştım yine de istediğin gibi yapamamislardi. En azından kaydedeyim bir daha birsey olursa dursun kenarda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benzeri bana da oldu göçük yok ama çizik ve boya kalkan yer var. Kendim rötuş yaptım. Sonrasında zımpara ve pasta yapacağım bakalım
-
Hocam özel değilse çorumda hangi klinikte çalışıyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çorumda çalışmıyorum usta orada sadece ben Tokatlıyım kliniğim oradaydı şu an kamudayım.
Geçmiş olsun hocam. Araçtan çıkarken sana da, hanıma da denk gelebilirdi bu mevzu. O yüzden çok dert etme dünya malı, sktir et.
Gereksiz yere işi büyütüp, yok sarkma olur yok trim sesi olur diye de adam akıllı yapılacak işi eğreti yaptırma.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X