Ben olsam telefonda sağlam bir söverdim sen iyi sabretmişsin. Çakala bak hele. Karşıdaki yolacak kaz olarak görüyor. |
Aracimizi sattik alıcı ile problem yaşıyoruz. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Puhahhha hiçbir şey olmaz üstüne mahkeme kararı kitlenmiş olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dava acacaksa açsın niye yazıyor dava acacam diye.. akli sira korkutup birseyler koparma peşinde. Engelle gec.
Şimdi buna benzer yakın zamanda hem kardeşim hemde iş arkadaşımla ilgili aynı konuları yaşadığım için yazmak istedim.
Emsal kararlar ve mahkemeler olduğu için ne yazık ki işin üstüne çok düşerse haklı çıkabilir. DPF iptal ettiğinizi yazılı olarak wp veya mesaj yoluyla yazdıysanız elinizde kanıt varsa sizin için sıkıntı olmaz. Sözlü söylediğiniz şeyi dava sırasında kıvırabilir karşı taraf. Expertiz yaptırmamış olması sizin için iyi olabilirdi fakat araçta olan dpf iptali gibi şeyleri satış sözleşmesine ekletip alıcı bu kusurları tarafına bildirilerek kabul etmiştir diye yazdırmalıydınız.
Karşı tarafın serviste 45 bin tl harcadığını sanmıyorum böyle bir durum olsa size fiş fatura birşey atardı zaten. Havadan sallamış. Fakat üstüne düşüp servise götürüp serviste sizin söylediğiniz dışında bir kusur bulur ve bunu servisten imzalı belgeli bir yazı alırsa o zaman haklı olur işte.
İşi uzatmadan sizin yapacağınız şey belli.
45 bin tl harcadığı servis bedelinin detaylı fiş ve faturasını isteyin. Büyük ihtimalle kıvıracaktır. Bunu Whatsapp üzerinden sesli mesaj veya yazışma yoluyla yapın ki elinizde kanıt biriksin. Baktınız ki kıvırıyor fatura almadım veya bir kaç gün sonra fatura kesecekler gibi birşeyler söylerse. Kendisine satış sonrasında kötü niyet göstererek sizden fazla para talep ettiğini dolandırmaya çalıştığını söyleyip avukata verip kötü niyet tazminatı açacağını yazışma ve sesli mesajları delil olarak kullanacağınızı söyleyin. Bir daha rahatsız etmez. Kaldı ki etse bile bu duruma gelince gerçekten avukata verirseniz kötü niyet tazminatı bile alabilirsiniz.
En kötü ihtimal ile diyelim ki gerçekten 45 bin harcamış ve anlattığı gibi problem dpf de değilde başka biryerde çıktıysa Anlaşma yoluna gitmeye çalışın ve masrafın yarısını ödemeyi teklif edin. Böyle bir durumda büyük ihtimalle kabul etmeyecektir. O zaman aracı kendi ustanıza göstermek istediğinizi söyleyin ve çıkan masrafı doğrulayın çünkü bazen tanıdık usta ve servisler ile masrafı 2 3 katına çıkarıp dolandırmaya çalışıyorlar. gene böyle bir dolandırıcılık çıkarsa kendi ustanızda el mahkum yaptırırsınız en azından cebinizden fazla para çıkmaz.
Haaa baktınız ki yokuş yapıyor tehtit ediyor, illa kendi ustam veya servis yapacak gibi vs birşeyler söylüyor o zaman insanlıktan çıkarakdan noter e gidiyorsunuz. Herkes çakalda sizde koyun değilsiniz tabi :D Madem satış fiyatını düşük göstermiş paşamız, o zaman noterden satışını yapmış olduğum aracımda kusur çıktığından ilgili şahıstan aracı noter sözleşmesinde anlaşmış olduğumuz rakam olan 123**** bin tl ye geri alacağımı, iade süreci ve tarihi ile ilgili tarafıma dönmesini bildiririm diye tebligat çekiyorsunuz. (bu kısımdaki noter tebligatını örnek olarak yazdım noterde size yardımcı olurlar.) paşalar gibi gelip aracı bırakıyor :D
Dediğim gibi hem kardeşimde hem iş arkadaşımda aynı olayları yaşadım. onları da yönlendirdim size verdiğim örnekleri uyguladık. karşı tarafların avukatları ile de görüştük bana avukat mısınız dediler :D Kardeşimin aldığı tofaş motor yedi 20. günde motor parasını aldık. arkadaşımın aracıda şanzıman dağıttı sıfır şanzıman yaptırdık.. İlk başta vermek istemediler avukatları ile görüşmüşler avukatları verin dava açarsa kazanır üstüne tazminat ödersiniz demişler.
-
Bir benzeri benim is araladasimin yillar once başına geldi cocuk acemi 56 yassti aracini alici 62 yazdirmis noterde cocuk da dikkate etmemis anlamiyor. Adam arabayi aliyor birazda elden vermis bir kismini satisdan 2 saat sonra araba sehirler arasi yolda kaldi diye arkadasi ariyor arac yurumuyor diyor cocuk 2 yildir sorunsuz biniyordu arac servise çekiyor çekici tarafindan sonra arkadasimdan alici para istiyor su kadar vs diye. Arkadaşımda vermiyor adam tehdit ediyor mahkeme ile. Oda dedi git tanıdığı iyi bir avukat arkadasi vardi 0 zararla kurtuldu
çakal çakal tayfasından ne araba alırım ne de bu kansızlara araba satarım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X