Şimdi Ara

ARACIN KAÇ BEYGİR OLDUĞUNU NASIL ÖĞRENİRİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
66.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz üzere artık ruhsatlarda aracın gücü yazmıyor, duyduğuma göre şasi no vs. girip bakılabilmekteymiş gücüne, bu konuda bilgisi olan varmı? 97 bmw z3 aldım, kaç beygiye biniyoruz haberimiz yok hala:)
    Sevgiler
    Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Kaç Beygir Gücünde Olduğunu Nasıl Öğrenirsiniz?

Arabanızın beygir gücü, motorunun ürettiği gücün bir ölçüsüdür. Bu bilgi çeşitli nedenlerle yararlı olabilir, örneğin çekme kapasitesini hesaplamak veya otomobil sigortası prim oranlarını belirlemek için.

Arabanızın beygir gücünü öğrenmenin birkaç yolu vardır:

Plaka Sorgulaması:

• [plakadan motor gücü sorgulama] hizmetiyle plakanızı kullanarak aracınızın teknik özelliklerine ulaşabilirsiniz.
    • Bu hizmet genellikle resmi devlet kurumları veya yetkili araç sorgulama siteleri tarafından sunulmaktadır.

Araç Belgelerinde:

• Arabanızın ruhsatında veya tescil belgesinde beygir gücü bilgisi yer almalıdır.

Motor Bloğu:

• Bazı araçlarda, motor bloğunun üzerinde beygir gücünü gösteren bir etiket bulunur.

Araç Üretici Web Sitesi:

• Arabanızın üreticisinin web sitesine giderek aracınızın model ve yılına göre beygir gücü bilgilerine erişebilirsiniz.

Araç Beygir Sorgulama Siteleri:

• [araba beygir sorgulama] veya [araç beygir öğrenme] gibi araçların beygir gücünü sorgulamanıza olanak tanıyan çevrimiçi siteler bulunmaktadır.

Uzman Bir Mekaniğe Sorma:

• Yetkili bir tamirci veya mekanik, aracınızın beygir gücünü size söyleyebilir veya size [araç beygir sorgulama] hizmeti sunabilir.

Arabanızın kaç beygir gücünde olduğunu öğrendikten sonra bu bilgiyi aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanabilirsiniz:

• Çekme kapasitesi hesaplaması
    • Otomobil sigortası prim oranlarının belirlenmesi
    • Aracınızın performansını değerlendirme
    • Araba karşılaştırmaları yapma
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İnternetten araştırabilirsiniz..

Motor gücü kw şeklinde yazıyor yeni ruhsatlarda..

Herhangi bir birim dönüştürücüde veya kendiniz hesaplayabilirsiniz..

1 kw = 1.36 bg

EDIT: Almış olduğunuz 97" araçda illaki beygir kaybı mevcuttur bu arada, kağıt üzerindeki değerlere itibar etmeyin.. En sağlıklı sonucu, sağlıklı bir dyno testi vericektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRToX -- 7 Şubat 2013; 11:14:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devil_80

Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz üzere artık ruhsatlarda aracın gücü yazmıyor, duyduğuma göre şasi no vs. girip bakılabilmekteymiş gücüne, bu konuda bilgisi olan varmı? 97 bmw z3 aldım, kaç beygiye biniyoruz haberimiz yok hala:)
    Sevgiler
    Teşekkürler

Bende bi aralar bu aracı düşünüyodum 1 ay önce falan sonra unutmuştum hatta konum vardı. Nasıl araçtan memnunmusunuz? performans vs ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

İnternetten araştırabilirsiniz..

Motor gücü kw şeklinde yazıyor yeni ruhsatlarda..

Herhangi bir birim dönüştürücüde veya kendiniz hesaplayabilirsiniz..

1 kw = 1.36 bg

EDIT: Almış olduğunuz 97" araçda illaki beygir kaybı mevcuttur bu arada, kağıt üzerindeki değerlere itibar etmeyin.. En sağlıklı sonucu, sağlıklı bir dyno testi vericektir..

Ruhsatta kw olarak da yazmıyor , motor gücü kısmı tamamen boş, başka bir çaresi yokmu acaba öğrenmenin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fleleo

quote:

Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz üzere artık ruhsatlarda aracın gücü yazmıyor, duyduğuma göre şasi no vs. girip bakılabilmekteymiş gücüne, bu konuda bilgisi olan varmı? 97 bmw z3 aldım, kaç beygiye biniyoruz haberimiz yok hala:)
    Sevgiler
    Teşekkürler

Bende bi aralar bu aracı düşünüyodum 1 ay önce falan sonra unutmuştum hatta konum vardı. Nasıl araçtan memnunmusunuz? performans vs ?

Genel olarak performansı iyi, özellikle kalkış çok harika, ancak sonrasında hızlanması diğer aracım olan golf 6 tdi 105 hp ile kıyasladığımda daha ağır, onun dışında sürüş zevki olarak 97 model bir araca göre çok harika, bekarsanız özellikle de öğrenciyseniz kesinlikle tavsiye ederim, gerçi tüm gözler üzerinizde oluyor, bir süre sonra sıkılıyor insan, örneğin sanayide bir elektrikçiye girdim, başka aracı tamir eden usta ve yanında çalışan 2 kalfa beni görünce işi bırakıp benim sorunumu soruphemen yaptılar, diğer aracın sahibi çok bozuldu bu duruma, bende mahçup oldum açıkçası, çok pahalı bi araç olmamasına rağmen çok dikkat çekiyor.

• makina dilini bilsek sorsak belki söyler
    internetten araştırılabilir. dyno testine sokulabilir.
  • quote:

quote:

quote:

Sevgiler
    Teşekkürler

Genel olarak performansı iyi, özellikle kalkış çok harika, ancak sonrasında hızlanması diğer aracım olan golf 6 tdi 105 hp ile kıyasladığımda daha ağır, onun dışında sürüş zevki olarak 97 model bir araca göre çok harika, bekarsanız özellikle de öğrenciyseniz kesinlikle tavsiye ederim, gerçi tüm gözler üzerinizde oluyor, bir süre sonra sıkılıyor insan, örneğin sanayide bir elektrikçiye girdim, başka aracı tamir eden usta ve yanında çalışan 2 kalfa beni görünce işi bırakıp benim sorunumu soruphemen yaptılar, diğer aracın sahibi çok bozuldu bu duruma, bende mahçup oldum açıkçası, çok pahalı bi araç olmamasına rağmen çok dikkat çekiyor.

Anladım... Bekarım ama öğrenci değilim :) siz öğrencimisiniz ? okula giderken üstü açık girersen bi hava oluyordur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sevgiler
    Teşekkürler

Anladım... Bekarım ama öğrenci değilim :) siz öğrencimisiniz ? okula giderken üstü açık girersen bi hava oluyordur.

Yok be ya, evliyim 2 çocuğum var, öteki arabayı hanım vermiyordu, mecburen kendime z3 aldım:) ama insanı 5 yıl gençleştiriyor duyurulur

• 1.8 Z3 ise 120 Hp

İnternette kw yi Hp ye dönüştürme siteleri var
  • yalnız unutmayın ki araçlar ortalama her 15 000de yaklaşık 1 beygir değer kaybeder
    (compu test merkezinde söylemişlerdi benim araç 122hp den 108hp çıkmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

yalnız unutmayın ki araçlar ortalama her 15 000de yaklaşık 1 beygir değer kaybeder

100k km sonrasında %3-4 performans kaybı olduğunu okumuştum ama böyle kesin konuşana rastlamadım.

Herhalde her araç için genelleme yapamayız.

Kullanıma, bakımlara göre değişir bence bu değer.
  • quote:

yalnız unutmayın ki araçlar ortalama her 15 000de yaklaşık 1 beygir değer kaybeder

Biraz abartı olmuş sanki hocam 100 k dan sonrası için falan olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

100k km sonrasında %3-4 performans kaybı olduğunu okumuştum ama böyle kesin konuşana rastlamadım.

100k %5 olsa 120 hp oaln araçta 6 hp oynar
    arkadaşa 99 golf almıştık 102 hp lik araç 85 çıktı araç 130 k deydi tekrar bi araştırdık araç 248000 de muayeneye girmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnkrsln -- 7 Şubat 2013; 14:06:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

100k %5 olsa 120 hp oaln araçta 6 hp oynar
    arkadaşa 99 golf almıştık 102 hp lik araç 85 çıktı araç 130 k deydi tekrar bi araştırdık araç 248000 de muayeneye girmiş

Yok ben söylenen yanlış demiyorum.

10 yaşında 150.000 km üstü hangi aracı dynoya soktuysak hepsinde kayıplar vardı.

Sadece kesin konuşana rastlamamıştım.

Genelde söylenen mutlaka kayıpların olacağı ama duruma göre değişeceği.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.