Şimdi Ara

Aracın pert olduğunu söyleyerek sattık,alıcı şimdi sorun çıkartıyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir hukukçu olarak, olayı yorumlamaya çalışırsak;

pert aracı, kazalı aracı bildirmek zorunda diye bir şey yok arkadaşlar, olay yargı önüne geldiğinde bakılacak şey, satış işinde hata, hile, ikrah vs (gabin) var mı yok mu ? yani satıcı, alıcının bilgisizliğinden faydalanıp, aracı gerçekte sahip olmadığı özelliklere sahipmiş gibi gösterip, alıcının yüksek maddi zarar edeceği şekilde satmış mı satmamış mı ? yani satış işleminde hileli bir durum var mı?

olayımızda ise satıcının; hileli satış, gabin, dolandırıcılık, gerçeğe aykırı beyan vs olmadığına dair elinde güçlü deliller mevcut; (esasen başka delile de ihtiyaç bulunmamaktadır)
    birincisi alıcı tarafından imzalatılmış ve aracın olağandışı durumunundan haberdar edilerek satışını bu şartlarla gerçekleştiğini gösteren belge.
    ikincisi aracın satış fiyatı. araç satışının, 2.el piyasa fiyatından bariz bir şekilde aşağıda gerçekleşmiş olması dahi araçta olağan dışı bir durumun varlığına delalet eder.

yani ortada bilmeden alınan, gerçeğe aykırı beyan, hata, hile sonucu yapılmış ve alıcıyı zarara uğratan bir alış veriş bulunmamaktadır. dolayısı ile bu satış işleminin iptali söz konusu olamaz.

• bende birşey çıkmayacağı kanısındayım. 2.el araç alım satımında artık herşey mecburen yasal örneğin mtv borcu olan bir aracı nasıl satamıyorsanız

kayıtlarda çalıntı hurda pert ( trafikten çekilmiş tescili silinmiş) görünen araçların satılması imkansız sizin sattığınız araç yasal yönden sıkıntısız olduğuna

göre alıcı aracı alırken bakmalı baktırmalı kontrol ettirmeli noter de aracı aldığına dair imza attığına göre sorun yok . istediği yere şikayet edebilir . sonuçda

zorla satmadınız yada aracı görmeden almadı. rahat olun
  • miraz.miraz trafikte pert arac alımını satısını yasaklayan bir genelge yok yenı bir ekmek kapısı acılmıs galericiler tarafından.. miraz.miraz ayrıca empati yapmanı tavsiye ederım birisi sana pert arac satarsa sen ne gibi tepki koyarsın olayı bilir yada bilmezsın ama senın basına gelirse naparsın merak ediyorum
  • bir araç herhangi bir sebepten dolayı pert olursa yani ( ağır hasarlı yada kullanılamaz ) trafikten kayıtları silinebilir. çekme belgeli olur ve araç bu şekilde satılmaz.
    e peki bu araç nasıl satılacak araç çekme belgesi ile tekrar tescil edilecek. gerekli onarımı yapılacak kullanılabilir hale getirilecek. yeni ruhsat çıkartılacak ve MUAYENE yapılacak ve alım satım işlemleri bundan sonra başlıyacak.

bu olaydaki satıcı arkadaşımız aracı yürür çalışır vaziyette satmış pert kaydı hasar kaydı olabilir ama araçda bir ruhsat bir plaka var bununsatışında sorun yok.

gel gelelim empati konuna bu konuda empati yapmama gerek yok göz var izan var . böyle bi duruma düşmem düşsemde sesimi çıkartmam
  • Ne memleket yahu. Satıcı da sahtekar. Alıcı da sahtekar. satıcı sahtekar derken konuyu açan arkadaşı hariç tutuyorum. Çünkü her şeyini söyledik diyor.

Sütten ağzımız yandı. Yoğurdu üfleyerek yiyorum artık. Geçenlerde dayım için bir arabaya müşteri olduk. Adam, hiç bir kazası yok dedi. Bir kaç parçada lokal boya var dedi. Tramer'den baktırdım. Tam 11 adet kazası mevcut. Yuh. Birde bu kazalar kayıtlara girenler. Girmeyen varsa daha vahim.

Araba gümüş renkli dizel 2007 model Dacia Logan. her gün görürdüm. Artık göremiyorum. Sanırım kakaladı birine. Km'si de geri alınmış çıktı TÜVTURK kayıtlarından. Ona da orijinal demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 2 Şubat 2013; 12:56:27 >
  • Böyle durumlarda ileride sorun olmamasını istiyorsanız aldıgım aracın pert oldugunu bilerek ve görerek teslım aldım tarzında kağıt imzalamak yoksa .. alıcı bunu bile bile alıyor ilerde arabaya kasko yaptırdıgı zaman yüksek fiyat yahut kasko yapılmaması durumunda işin gerceğini görüp iade etmeye calısıyor asıl sorun bu ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmety -- 2 Şubat 2013; 14:14:44 >
  • Siz aracı satarken imzalattığınız kağıda pertli araç yerine ,ağır hasarlı araçtır diye yazmışsınız.Ve alan kişiyede araç pert kayıtlıdır ifadesini kullanmamışsınız sanırım.Yani bence sizde hata var.
    SAtın alan kişi aptallığından hatalı ama ben mahkeme hakimi olsam sizden aracınızı geri almanızı isterim eksik bilgi verdiğinizden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthcun -- 2 Şubat 2013; 16:40:39 >
  • Siz dalavereci değilsiniz esas karşı taraf(Aracı alan kişi) dalavericinin önde gidenidir nekadar saçma almış imzalamış şimdi yan çiziyor insanlık mı bu herkezin işi var gücü var hesabı kitabı var...
  • Arkadaşlar konuyu açtıktan sonra içime kurt düştü,biz alıcıya ağır hasarlı olduğunu söyleyerek sattık,ama acaba ağır hasar değilde pert kayıtlı çıkıpta durdukyere haksız duruma düşmemek adına tekrar araştırdım.

Araç hem tramer hemde sigortadaki kayıtlarına göre ağır hasarlı.Yani pert kaydı yok.Gerçi bu yine uygulamada birşeyi değiştirmiyor,ağır hasarlı aracada aynı işlemler uygulanıyor,trafikten çekiliyor vs.

Adama imzalatılan kağıttada ağır hasar kayıtlı olarak satılmıştır yazıyor.Sonrasında da iki avukata birden danıştık,ikiside sorun çıkmaz dedi.O değil adam hala arıyormuş,artık rahatsız etme,mahkemeye ver orada çözelim sorunu dedik,şimdilerde sesi çıkmıyor bakalım.Daha da uzatırsa biz mahkemeye vereceğiz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

Arkadaşlar konuyu açtıktan sonra içime kurt düştü,biz alıcıya ağır hasarlı olduğunu söyleyerek sattık,ama acaba ağır hasar değilde pert kayıtlı çıkıpta durdukyere haksız duruma düşmemek adına tekrar araştırdım.

Araç hem tramer hemde sigortadaki kayıtlarına göre ağır hasarlı.Yani pert kaydı yok.Gerçi bu yine uygulamada birşeyi değiştirmiyor,ağır hasarlı aracada aynı işlemler uygulanıyor,trafikten çekiliyor vs.

Adama imzalatılan kağıttada ağır hasar kayıtlı olarak satılmıştır yazıyor.Sonrasında da iki avukata birden danıştık,ikiside sorun çıkmaz dedi.O değil adam hala arıyormuş,artık rahatsız etme,mahkemeye ver orada çözelim sorunu dedik,şimdilerde sesi çıkmıyor bakalım.Daha da uzatırsa biz mahkemeye vereceğiz gibi.

ARTIK ZATEN TRAMER KAYITLARINDA PERT İBARESİ CIKMIYOR AGIR HASARLI CIKIYOR AGIR HASARLI EŞİTTİR PERT.....

• İstediği yere istediği davayı açabilir. En ufak sıkıntı olmaz. Hele ki o dediğiniz imzalı belge elinizde olduktan sonra.
  • Şimdi siz dava açın zararı çıksın arabanın. O üçkağıt yapıyorsa hak ediyor demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darthcun

Siz aracı satarken imzalattığınız kağıda pertli araç yerine ,ağır hasarlı araçtır diye yazmışsınız.Ve alan kişiyede araç pert kayıtlıdır ifadesini kullanmamışsınız sanırım.Yani bence sizde hata var.
    SAtın alan kişi aptallığından hatalı ama ben mahkeme hakimi olsam sizden aracınızı geri almanızı isterim eksik bilgi verdiğinizden.

oldu oldu bi cübbe ayarlayalım yarın başla hemen
  • Kapı gibi kağıt imzalatmışsın mahkeme'den hiç birşey çıkamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

pert olduğunu belirttiniz mi?
    pert olması ayrı, hasarlı olması ayrı?

eğer araba pert ise, noterde satış yapılırken bildirilmek zorunda

Nasıl bildirilmek zorunda? Etik olarak diyorsanız tabi ki öyle. Yasal olarak o tarz bir zorunluluk yok. Zaten pert kaydı trafik birimlerinde değil de sigorta şirketlerinde bulunan bir kayıttır pek de resmi bir şey değildir yani.

yasal olarak noterde satışı yapılırken bildirilmek zorunda diye biliyorum hocam.
  • tutun bir tanıdık avukat, istesin sizden tavan ücret. nasıl olsa davayı kaybedince sizin avukatınızın ücretini de ödemek zorunda kalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayarotoservis

quote:

Arkadaşlar konuyu açtıktan sonra içime kurt düştü,biz alıcıya ağır hasarlı olduğunu söyleyerek sattık,ama acaba ağır hasar değilde pert kayıtlı çıkıpta durdukyere haksız duruma düşmemek adına tekrar araştırdım.

ARTIK ZATEN TRAMER KAYITLARINDA PERT İBARESİ CIKMIYOR AGIR HASARLI CIKIYOR AGIR HASARLI EŞİTTİR PERT.....

Her hasarlı araç pert kayıtlı değildir. Sizin tabirinizdeki pert halk arasında dediğimiz çok hasar gibi ama pert kaydı sigorta şirketi tarafından işletilmiş olması ile alakalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

quote:

Orijinalden alıntı: ayarotoservis

quote:

Her hasarlı araç pert kayıtlı değildir. Sizin tabirinizdeki pert halk arasında dediğimiz çok hasar gibi ama pert kaydı sigorta şirketi tarafından işletilmiş olması ile alakalıdır.

Alıntıları Göster
    Satıcı arkadaş gizli ayıplı mal satmak yüzünden davayı kaybedebilir. Bunun gibi örnek kararlar internette var.

Bir kişi arabasını çok masraflı ve ağır hasar olsa bile masrafı kendi karşılayıp yaptırabilir. Pert kaydı başka birşeydir.

Alıcı bu kayıttan bana bahsedilmedi böyle birşey bilmiyordum. Ağır hasarlı dendi bunu kabul ettim fakat daha önce kasko ile geçmişi olduğu için tekrar kasko yaptırma hakkımı kullanamıyorum.
    Ben kasko yaptıramayacağım araç istemem bunu bana söylemediler gibi bir şeyler iddaa ederse işiniz çok zor. Hakim aracın gizli ayıplı olduğunu kabul edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhunturk -- 4 Şubat 2013; 6:31:14 >

• asıl siz size bu arabayı size satana dava açın.
    gerçek madur sizsiniz burada. resmen dolandırılmışsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperkarabulut -- 4 Şubat 2013; 8:29:54 >
  • şimdi alıcı bilerek almış arabayı ama çevreden gaza getirmişlerdi pert araba alnırmı diye. O da etkileyici olsun diye avukata aratmıştır. Elinizde öyle bir belge varsa dava açamaz, aşsada kazanamaz. Boş işler bunlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.